Vigyázat – forró! A legfinomabb italok 

  1. Gyömbéres tea. Az elkészítéséhez szüksége lesz fekete teára, egy fél liter vízre, néhány evőkanál reszelt gyömbér gyökérre, mézre és citromra. Főzze meg a fekete teát, hagyja állni, miután adja hozzá a gyömbér gyökeret,  1-2 szelet citromot és egy teáskanál mézet.
  1. «Tibeti tea» tejjel. Zöld és fekete tea keverékére lesz szükségünk, egy fél liter zsírszegény mézre, szegfüszegre, őrölt szerecsendióra, gyömbérre és kardamonra.

Tegye főni a vizet, adja hozzá a zöld teát és 5-6 szegfüszeget kardamonnal. Miután a tea felforrt, hozzáadjuk a tejet, a gyömbért és a fekete teát. Várja meg míg ismét felmelegszik és dobjon bele egy fél teáskanál őrölt szerecsendiót. A felforrás után perccel szűrje le a teát és öntse szét a csészékbe.

  1. Homoktövis tea. Készítsen elő fekete teát, egy fél liter vizet, 200 gramm homoktövist és néhány evőkanál természetes mézet (végső esetben, cukrot).

Fogjon 2/3 rész homoktövist és készítsen belőle pürét. A kapott masszát tegye a teafőzőbe a teával és a megmaradt gyümölcsökkel, öntse fel forralt vízzel és hagyja állni 15 percig.  Szűrje le a teát és öntse szét a csészékbe.

  1. Alkoholmentes forralt bor. Önnek narancs és szőlőlére lesz szüksége, valamint fahéjra, gyömbérre, szegfüszegre, kardamonra, almára, mazsolára, narancsra és friss mézre.

Keverjen össze egy liter szőlőlevet egy pohár narancslével. Lassú tűzön melegítse fel a keveréket. Egyidejűleg kell foglalkozni a fűszerek elkészítésével. Egy teáskanál fahéjhoz adjon hozzá 5 szegfüszeget, egyharmad kanálnyi kardamont őrölt formában és néhány darab  gyömbér gyökeret. Az elkészült fűszerrel hozzáadjuk a mazsolát a léhez és  15-20 percig melegítjük. Ezt követően hozzáadjuk az italhoz a narancs és alma darabkákat. A melegítési folyamat végén adjon hozzá egy kanál mézet.

  1. Kakaó. Egy liter tejet melegítsen fel a tűzhelyen. Egyidejűleg feloldunk 5 kanál kakaót egy kis mennyiségű lehűtött tejjel és addig keverjük, ameddig sűrű masszát nem kapunk. Miután a tej a fazékban felforr, adja hozzá a kapott masszát és forralja fel, eközben mindvégig kevergetni kell. Kívánság szerint az elkészített italhoz cukrot is hozzá lehet adni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük