Veszélyes borotválkozás: rituálé egy igazi férfi számára

Léteznek hagyományok, azonban az aktuálisak számos évszázad során – azok, amelyek egyedi varázst hoznak életünkbe. Az egyik ilyen hagyományos férfi rituálé a veszélyes borotvával történő borotválkozás, amelynek népszerűsége napjaikban nő, mint a gomba eső után. Most elmeséljük neked az igazi férfi kiegészítő sajátosságait és előnyeit, valamint azt, hogy hol lehet veszélyes borotvát találni, amely minden tekintetben tökéletes.

A borotválkozás története sok évezredre tekint vissza. A legelső borotvák, amelyeket az archeológusok találtak az ásatások során, szilícium kövek voltak, gondosan kiélezettek a kezdetleges ember által időszámításunk előtt körül-belül 30000 évvel. És csak a  fém felfedezése ajándékozta meg a szőrszálak eltávolítása eszközeinek fejlődésük új ágát. Több millió tökéletesítési szakasz után, napvilágot látott  az első modern veszélyes borotva dekoratív fogóval és  nyéllel és üreges pengével — Sheffieldben (Anglia) volt létrehozva Benjamin Hantsmen által 1740-ben.

Valamilyen száz évvel ezelőtt a veszélyes borotvával történő borotválkozás mindennapos rituálé volt  egy magát tisztelő férfi számára. Ezzel kezdődött minden egyes reggel: valaki maga borotválkozott vele az otthoni tükör előtt, mások pedig a borbélyüzletbe siettek, hogy egy tapasztalt borbélyra bízzák az arcukat, egyidejűleg pedig megtudják az új híreket. Napjainkban a borbélyüzleteket leváltották a borbély-fodrászatok, amelyek őrületes népszerűsége nem igényel kiegészítő szavakat. De az évszázadok által leellenőrzött klasszika igazi értékelői, maguk sajátítják el a kés éles pengéjével történő borotválkozás mesterségét. Természetesen, a jelen elfoglaltság kiegészítő költségeket igényel, pénzügyieket és időbelieket is egyaránt. Ez egy egyfajta meditáció hogy igazi élvezetet kapjon az ember a borotválkozástól, teljesen el kell merülni a folyamatban.

Mi a veszélyes borotva előnye?

A nyitott penge használatában meghatározottan jelen van egy kis romantika. Igen, első látásra a veszélyes borotva fenyegetően néz ki, de érdemes „megszelidíteni” és a borotválkozás nagyon szép és teljesen veszélytelen rituálévá válik a számodra. Emellett, az éles pengével történő mesterségedet megfelelően fogja értékelni a párod: képzeld csak el, hogy milyen lelkesedéssel és csodálkozással fogja figyelni, milyen magabiztosan húzod végig az acélkést az arcodon, sebészi pontossággal vágva le a szőrszálakat.

Külön figyelmet érdemel a borotválkozás minősége. Hidd el, hogy miután először borotválkozol meg a veszélyes borotvával, kellemes sokkban leszel: ilyen simaságot nem képes adni semmilyen más borotva. Emellett, megfeledkezel az irritációról — a kés éles pengéje eléggé nagy területet ölel fel és simává teszi a bőrt már az első végighúzás után, aminek köszönhetően nem kell több alkalommal végig menni ugyan azon a helyen.

Nem lesz fölösleges megemlíteni az ökológikusságot sem: a  nincsenek alkatrészei, amelyeket rendszeresen újítani kell, vagy ki kell dobni, szennyezve ezzel a környezetet.

Mire van szükség a veszélyes borotválkozáshoz?

Minden szükséges dolgot a veszélyes borotválkozáshoz megtalálsz egy specializált férfi boltban. Először is, szükséged less egy veszélyes borotvára cserélhető pengékkel: mindegyiknek egyedi éle és vágóképessége van. Részesítsd előnyben a minőséget és ne legyél fukar – egy olcsó rossz minőségű borotva csak elrontja a benyomást a veszélyes borotválkozásról, irritációkat és vágásokat hagyva az arcon.  Emellett szerezz be magadnak egy borotválkozó pamacsot természetes szálakból: ez a lehető legegyenletesebben osztja el a habot, s ezzel simábbá teszi a borotválkozást. Emellett, speciális krémekre és szappanokra is szükséged lesz. A legjobb minőségűt  (és neked épp ilyenre van szükséged, ha már egyszer úgy döntöttél, hogy elsajátítod a veszélyes borotválkozás mesterségét) a specializált boltban találod meg, ahol férfi  márkás kozmetikumokat árulnak.

És, végezetül, ne feledd: a veszélyes borotválkozás nem tűr sietséget. Ez a tükör előtt töltött tizenöt perc a veszélyes pengével a kézben, megér minden pszichoterápiás, jógás és meditációs foglalkozást.  Elképesztő, de tény: a «vívás» a hideg fém borotvával nyugalmat és békét hoz, megszabadít a stressztől és határozottan több férfiasságot ad a természetednek.

Ha  első randi áll előtted, fordíts elegendő időt a borotválkozásra, hogy ne nézz ki bután összevágott arccal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük