ÚT A G-PONTHOZ

Nem csoda, hogy nem könnyű megtalálni a G-pontot: a Journal of Sexual Medicine legújabb tanulmánya még a misztikus zóna létezését is megkérdőjelezi.

Hogy kinyomozzák a hollétét, kutatók összegyűjtötték a PubMed adatbázisban fellelhető összes G-ponttal kapcsolatos tanulmányt (összesen 91 darabot), amit 1950 és 2011 között írtak. Annak ellenére, hogy a legtöbb kutatás szerint a nők hisznek a létezésében, nincs annyi konkrét bizonyíték, hogy megtalálják a pontos helyét.
Az, hogy a tudományos kutatások nem tudják kimutatni a hollétét, még nem jelenti azt, hogy a jövőben folytatott kutatásoknak sem fog sikerülni – mondja Debby Herbenick, az Indiana Egyetem szex kutatója – Ha más nem, az tudományosan bizonyított tény, hogy a vagina elülső falán van egy pont, ami ingerlés hatására örömöt okoz, néhány nő esetében pedig orgazmust is kiválthat.
Nem egyszerű feladat tudományosan megvizsgálni a nemiszervet, mert minden szorosan kapcsolódik egymáshoz. Ha egy részét mozgás vagy ingerlés éri, az újabb részeket ingerel és hoz mozgásba; így minden állandó változásban van – mondja Herbenick.
De hol kezdd a nemes küldetést? Íme Herbenick tippjei, amik elvezethetnek a szivárvány végéhez.

Itt kezdd.

Habár nem tudjuk a G-pont pontos helyét, valahol a vagina elülső falán helyezkedhet el (a has felőli oldalon), így itt célszerű elkezdeni – állítja Herbenick. A vaginán belül úgy öt centiméteren kísérletezz.

Helyezz rá nyomást!

Akár te magad, akár az ujjaid vannak a lányban, ha nyomást helyezel az alhasra és a Vénusz dombra, növelheted az ingerlés mértékét – mondja Herbenick. Ha a nő a hátán fekszik, a kezeddel támaszkodj a területre, de akár a testedet is szorosan nekinyomhatod. Ha viszont a hasán fekszik, már nem is kell tenned semmit, hiszen alapból nyomás nehezedik a vagina elülső falára.

Hagyd, hogy feléd kerekedjen!

Ha a nő van felül, sokkal könnyebb a G-pont megkeresése, hiszen nagyobb szabad területet kap a mozgásra – mondja Herbenick. Próbáld meg hátra – illetve előredönteni, ezáltal segíthetsz neki megkeresni azt a bizonyos pontot. – Plusz, mivel minden férfi pénisze más irányba áll, könnyebben megtalálhatjátok a nektek tökéletes pozíciót”.

Használd az izmaidat!

Egy újabb trükként megfeszítheted a medencealapi izmaidat is – tanácsolja Herbenick. Amikor beveted ezeket az izmokat, a pénisz szó szerint megmozdul és keményebb lesz, ezáltal jobban nekifeszül a vagina elülső falának. Ezzel a technikával talán könnyebben elérheted azokat a pontjait, amik ingerlésre szorulnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük