Tönkretesszük az energiaitalok márkáit, avagy az élénkítő italok  helyettesítőinek toplistája 

Az energetikumok nagyon káros hatással lehetnek az eber szervezetére. Ha túlzásba visszük a finom, de mesterséges energetikumok fogyasztását, lehet, hogy észre sem vesszük hogyan jelennek meg a problémák a gyomor-bél traktussal, a húgyúti és a szív- és érrendszerrel. Bloggunk elmeséli, hogy milyen természetes energetikumok vannak, amelyek nem csak élénkítenek, hanem hasznosak is lesznek az egészség számára.

Kúszómagnólia főzet

Tönkretesszük az energiaitalok márkáit, avagy az élénkítő italok  helyettesítőinek toplistája  A kínai kúszómagnólia levelei és gyümölcsei C vitamin tartalmaznak, esszenciális olajokat, kálciumot és különböző organikus savakat. A kúszómagnólia főzet  — nem csak tonizáló szer, hanem hányáscsillapító, vízhajtó, sebgyógyító és lázcsillapító is. Emellett a kínai kúszómagnólia erősíti az immunrendszert és elősegíti a központi idegrendszer munkáját. Nem javasolt a terhes nőknek.

 

Zöld tea

Tönkretesszük az energiaitalok márkáit, avagy az élénkítő italok  helyettesítőinek toplistája  Létezik egy mítosz, amely szerint a zöld tea megnyugtat és ellazít. Valójában a zöld tea – természetes energetikum, amely ugyan úgy élénkít, mint mondjuk a kávé. A zöld tea leveleiben is van koffein, amely nem annyira agresszív az ember szervezete számára. Az élénkítő tulajdonságai, a zöld tea pozitív hatással van a bőrre.

 

Mate

Tönkretesszük az energiaitalok márkáit, avagy az élénkítő italok  helyettesítőinek toplistája  Ez az energetikai ital ízét tekintve kicsit a zöld teára emlékeztet, de sokkal jobban felfrissít és felélénkít.  A mate — kiváló ital a vér, az erek és a belek  megtisztításához. Nem érdemes túlzásba vinni ennek az italnak a fogyasztását, mint a kávé esetében. A mate korlátlan fogyasztása a szív- és érrendszer funkcióinak megzavarásához vezet.

 

Natúr kávé

Tönkretesszük az energiaitalok márkáit, avagy az élénkítő italok  helyettesítőinek toplistája Az őrült természetes kávé kiválóan segít felébredni a koffeinnek köszönhetően, amely beletartozik a természetes energetikum összetételébe. A nap folyamán elfogyasztott kávé  mérsékelt mennyisége pozitívan hat a szervezetre. Természetesen, nem érdemes túlzásba vinni a fogyasztását, mivel problémák adódhatnak a szív- és érrendszerrel.

 

Tinktúra ginseng gyökérből

Tönkretesszük az energiaitalok márkáit, avagy az élénkítő italok  helyettesítőinek toplistája A legjobb hasznos energetikumnak a ginseng gyökeret tartják. Ez felfrissít, emeli a hangulatot, javítja a központi idegrendszer munkáját. A kínaiak, akik nagyon szeretik a  ginsenget állítják, hogy ezen növény leveleiből vagy gyökeréből készített tinktúrák képesek meghosszabbítani az életet. Emellett a ginseng gyökérnek nincsenek mellékhatásai.

 

Tejsavó

Tönkretesszük az energiaitalok márkáit, avagy az élénkítő italok  helyettesítőinek toplistája  Természetes energetikum lehet a tejsavó is, amely stimulálja az immunrendszert és segít a szervezetnek szerotonint – boldogság hormont termelni.  Emellett a tejsavó meg van telítve magnéziummal, В, А és С csoportú vitaminokkal. Gyakran az orvosok erős stresszhatások és elhúzódó depresszió esetében írják fel  a természetes energetikum rendszeres fogyasztását.

 

Narancslé

Tönkretesszük az energiaitalok márkáit, avagy az élénkítő italok  helyettesítőinek toplistája  A narancslé — az egyik legjobb élénkítő ital. A természetes energetikum több erőt ad, mint a kávé. Emellett a etrmészetes narancslé – a legjobb C vitamin forrás. Elfogyasztva egy pohár narancslevet, az ember felélénkül és még az immunitását is javítja.

 

Karkade

Tönkretesszük az energiaitalok márkáit, avagy az élénkítő italok  helyettesítőinek toplistája  Még egy energetikai ital — a piros tea. A karkade felfrissít, élénkít és kiválóan oltja a szomjúságot. A 13 organikus savnak köszönhetően, amely az összetételébe tartozik, a karkade kiválóan alkalmas a forró nyári napokon, mint frissíti ital.

 

Kombucha

Tönkretesszük az energiaitalok márkáit, avagy az élénkítő italok  helyettesítőinek toplistája 

Ez a nem mindennapi ital Japánból származik. Az emberek ebben az országban ismerik az egészséges italok lényegét. A kombucha –  nélkülözhetetlen energiaforrás azok számára, akiknek ez feltétlenül szükséges.

 

Gyömbér ital

Tönkretesszük az energiaitalok márkáit, avagy az élénkítő italok  helyettesítőinek toplistája Még egy jó élénkítő italnak tartják a tisztított vizet citrom és gyömbér hozzáadásával. A gyömbéres ital pozitívan hat az ember szervezetére, főként, az immunrendszerre.

Ahhoz, hogy felfrissüljünk, nem kell szintetikus energetikumokat vásárolni, amelyek megszokást váltanak ki és károsak az egészségre. Elég elkészíteni egy természetes energetikumot otthoni körülmémények között, amely felfrissít és több erőt ad, mint a „kémiaiak” a boltokban.

Azonban a kávét és egy sor egyéb terméket nem szabad éhgyomorra fogyasztani. 

2 thoughts on “Tönkretesszük az energiaitalok márkáit, avagy az élénkítő italok  helyettesítőinek toplistája ”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük