Time- menedzsment: hogyan kombináljuk a családot és az üzletet?

Az idő megszervezése – egy valós probléma azon férfiak számára, akiknek családjuk és munkájuk is van, vagy akik vállalkozói tevékenységet folytatnak. Amikor kisgyermeked van, nagyon nehéz irányítani egy sikeres vállalkozást és foglalkozni a családdal is. Ezért a time-menedzsment egysezrűen elengedhetetlen dolog ahhoz, hogy fenntartsuk a kapcsolatot az üzleti partnerekkel és gondoskodással és persze figyelemmel vegyük körbe a szeretett családot.

Time- menedzsment. 1 tanács:

Állítsa össze a munkarendjét. Például, az Ön gyermeke reggel 10-kor kel fel, erre az időre Ön nyugodtan válaszolni tud az üzenetekre és a telefonhívásokra. Ha Iskolába jár, akkor szervezze meg az ő napját is. Az időt, amikor felkel, reggelizik és az iskolába készül, töltse vele: reggelizzenek együtt, beszélgessenek, játszanak. Amikor az iskolában van, Ön folytathatja az ügyei intézéseit.

Time- menedzsment. 2 tanács:

Válassza ki a legproduktívabb időt. Kövesse nyomon az aktivitását és válaszoljon a kérdésre: «Milyen időben érzi a legnagyobb erőáramlást?». Ezt az időközt maximálisan ki kell használni: ekkor kell lebonyolítani a fontos találkozókat, megoldani a konfliktusokat és így tovább.

Time- menedzsment. 3 tanács:

Használjon időmérőt. Amikor belekezd egy új feladatba, kapcsolja be az időmérőt. Derítse ki, hogy mennyi idejébe telik a feladat elvégzése. A legoptimálisabb idő a feladat megoldásához – 15-20 perc. Ne vonják el a figyelmét a külső hangok, teljesen összpontosítson a kitűzött cél végrehajtására, hogy az idő leteltével még egy feladatot ki tudjon húzni a napi listából.

Time- menedzsment. 4 tanács:

Jelöljön ki magának egy külön helyet a munkavégzésre. Ennek a helynek nem kell érintkeznie azzal a hellyel, ahol a gyermekei játszanak, vagy más olyan dolgok történnek, melyek elvonhatják a figyelmét a munkájáról. A megszervezett munkahely jól hat az ügyek produktivitására.

Time- menedzsment. 5 tanács:

Használjon alkalmazásokat. Minden dátumot nem lehet az észben tartani, ezért írja be a fontos dolgokat a telefonja naptárába. Ez az alkalmazás emlékeztetni fogja Önt a jelentős dátumokra, találkozókra vagy egyéb egyszerű háztartási ügyekre.

Time- menedzsment. 6 tanács:

Hárítsa el «az idővalókat». Ezek jelen vannak mindenkinél: a tv, a telefon, a számítógép vagy az e-mail fiók. Nem arról van szó, hogy teljesen le kell mondani az internet vagy a telefon használatáról. Derítse ki, hogy mi az, ami a legjobban vonja el a figyelmét az ügyeiről és tegye félre amíg dolgozik.

Time- menedzsment. 7 tanács:

Találjon időt a gyermekekre. A munkaügyek rutinjában időnként nem is vesszük észre, hogy mennyire kevés időt fordítunk a gyermekeinkre, a családunkra. A gyermekek érzik, amikor ignorálják őket és fokozatosan elkezdenek távolodni. Hogy ez ne történjen meg, jelöljön ki néhány órát az egész nap folyamán, hogy együtt játsszanak, olvassanak, filmet nézzenek, vagy egysezrűen csak beszélgessenek.

Time- menedzsment. Következtetések

A nap végén találjon erőt magában arra, hogy megálljon és körülnézzen. Mi hasznosat csinált meg a nap folyamán, mennyi időt töltött a családjával, mennyi telefonhívást ejtett el a partnerei számára, mennyi levelet küldött el, talált-e időt saját magára. Kérdezze meg saját magától: «Produktívan telt el ez a nap? Elégedett vagyok-e?».

Az elején nem lesz egyszerű megszervezni az idejét. A time-menedzsment figyelmességet és megfigyelést igényel, de idővel Ön észre fogja venni, hogy mennyire hasznos és nélkülözhetetlen  ez a technológia.

Mennyire sikeresen tervezi meg Ön az idejét?

Betöltés ... Betöltés ...

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük