Termékek, melyek segítenek csökkenteni a fáradságot

Sok ember, amint fáradságot érez igyekezik elfogyasztani egy kétséges összetételű eregiaitalt vagy egy csésze kávét. Ha beharap egy édes csokoládészeletet vagy egy elméletileg hasznos granolát, biztos hogy érezni fogja az energia áramlást,  azonban annyira hamar el is fogja ez az érzés hagyni, hogy tevékenységének eredményét az ilyen felfrissülés után nem fogja érezni.  Még, ha halálosan el is fáradt, sokkal jobb megszervezni egy egészséges beharapást,  mint a vegyszeres koktélok után futni. Előkészítettük azoknak a termékeknek a listáját, amelyek felélénkítik Önt, visszaadják az éberségét és  több óra az energiáját.

Chia mag

Ezek a kis magvacskák megszerezték a természetes  energetikum hírnevét, amikor a történelem megmutatta, hogy az asztékok és a maják a chia magokat a termelőképesség és a tűrőképesség emelésére használták. A fehérje és az 5 gramm rost, amely egy evőkanálnyi magban van, megfelelő szinten tartja a cukorszintet a vérben, a nem kis adag Omega-3 zsírsav pedig megküzd a gyulladásokkal, frissesség érzetet kölcsönözve az izmoknak. Emellett a chia megtelíti a szervezetet magnéziummal, káliummal és vassal, valamint kvercentin antioxidánssal. A kvercentin segít magas sporteredményeket elérni és helyre állni a megterhelések után.

Dinnye

Még a jelentéktelen kiszáradás is fáradság érzést von maga után. Meg lehet tölteni a hiányt vízzel, de van egy másik alternatíva is – harapani egy kis dinnyét. Ez a termék 90 %-ra vízből áll, ami segít megelőzni a kiszáradást és visszaadni az energiát.

Zabkása       

Amikor felkel, a szervezet üzemanyagot igényel, ezért első sorban fogyasszon el egy tányér zabkását. A zab jó minőségű (lassú) szénhidrátokat tartalmaz, amelyek a szervezetben, mint a glikogén, és ellátják energiával az agyat és az izmokat.

Bab

A bab — rost forrás, amely tengernyi energiát ajándékoz. A szervezetnek sok időre van szüksége a megemésztésére, tehát Ön jóllakott és  felfrissült marad, a cukorszint pedig a vérben stabilizálódik. A bab gazdag magnéziumban, ez pedig a maga részéről ellazítja a testet és elősegíti a helyreállását.

Dió
Dió — fehérje és rost forrás. Neki köszönhetően az energia szint stabilan magas marad. Nagyon jó a helyreállásra az edzés után, eljuttatja a szervezetbe a kellő mennyiségű káliumot, nátriumot és magnéziumot.

Gomba

Gomba— nagyon jó riboflavin, pantoténsav és niacin forrás, valamint sok benne a B6 vitamin, a folsav. A B csoportú vitaminok elengedhetetlenek az energia termeléséhez. A riboflavin több dolgot is tesz, hogy segítsen szerveinknek energiát termelni. A   pantoténsav például megküzd a fáradsággal és a stresszel, elősegíti a mellékvesék munkáját, a naicin pedig segít átalakítani az ételeket hasznos energiává.

Édesburgonya (batáta)  

Amellett, hogy az édes burgonya feltölti a szervezetet energiával, és magas rost tartalommal rendelkezik, a kálium napi normájának egynegyedét is biztosítja. A kálium támogatja az elektrolitok egyensúlyát, védi a szervezetet a kiszáradástól. Egy másik előny: a kálium ellazítja a testet és csökkenti a vérnyomást azáltal, hogy csökkenti a szervezet stresszét, aminek a  tünete – a fáradtság.

Tojás

A tojás — kiváló energia forrás, amely vasat, cinket és sok fehérjét tartalmaz. A tudományos kísérletek bebizonyították, hogy a fehérje nem csak   nélkülözhetetlen építőeleme az izmoknak, de az energiának is. Mindössze 6 gramm tojásfehérje, és a cukorszint a vérben normában fog maradni. Eközben a B csoportú vitaminok szintén elősegítik az energia termelődését a szervezetben

Tea

A tea teanint tartalmaz, amely javítja a figyelmet és a koncentrációt. Emellett Ön egy kisebb adag koffeint is kap (körülbelül 35-50 mg egy csészében, a 100-140 mg-al összehasonlítva egy csészében). Csak igyekezzen ne inni teát közvetlenül alvás előtt.

Citrus félék

Már csak a narancs vagy greifrukt ízé vagy aromája is javítja az ember hangulatát. Sőt, ezek a gyümölcsök megküzdenek a krónikus fáradsággal, elősegítik az aktivitást és visszaadják az energiát.

Tejtermékek

A tejtermékek elősegítik az elektrolit egyensúly fenntartását, fehérjét és szénhidrátokat juttatnak a szervezetbe. Egy pohár tej vagy kefír alvás előtt segít az izmoknak teljesen ellazulni  és helyreállni éjszaka, Önnek pedig – jobban érezni magát reggel.

A meggy – még egy fantasztikus termék, amely képes hasznot hozni a szervezetednek. A meggy hasznáról olvass itt

 

One thought on “Termékek, melyek segítenek csökkenteni a fáradságot”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük