Szüksége van-e egy nőnek erős vállakra

Hogy butaságokat követ el egy ember, kívülről jobban látszik. A nők gyakran morognak amiatt, hogy hogyan alakul az magánéletük. Nem tudatosítják magukban, hogy ők teszik tönkre egyedül.

Miért álmodoznak annyira az erős nők egy megbízható vállról, de maguk nem hagyják, hogy a férfi legyen az irányító?

Mire van szüksége egy nőnek egy kapcsolatban? 

 Erős nő vagy erős férfiegy e kettő közül

Van egy ismerősöm. Mindig tökéletes manikűrje van, nagyon ápolt és látszólag nagyon független hölgy. Van autója és szép karrierrel rendelkezik. Most azon gondolkozik, hogyan oldja meg, hogy legyen gyermeke, de kelljen férjhez mennie. Szeretne anyuka lenne, de a férfiakban, sajnos nagyot csalódott.

Az első igazi fiatalkori szerelme nem válaszolt az érzéseire. Most már érti, hogy miért. Idióta frizurája volt, csak farmernadrágban járt és egy erős jellemű lány gesztusaival rendelkezett, aki semmiben sem akart kompromisszumokat kötni a „fiú válogatottban” a társaságában. „Ő a mi srácunk”, – hallotta meg egyszer magáról a fiúktól. Egyszóval, az a srác, akiről álmodozott elment a buli után a diáktársával, akinek szép hajfonatai voltak és aki szoknyákat viselt.

Ekkor megértette, hogy ez a stratégia előre vesztes variáció, lenövesztette a haját és megszerette a szoknyákat. De a természete ettől nem vált kevésbé erőssé. Az ellenkezőket akarta – gyönge nőnek lenni egy erős férfi karjaiban. Egyszerűen beleunt abba, hogy minden egyedül old meg és fáradt igáslónak érzi magát.

Miért kell egy nőnek errős támaszték

Amikor találkozott egy ilyen férfival, kiderült, hogy az nős. De a hosszú haj és a ceruza-szoknya az edzésektől feszes popsin megtették a dolgukat. Mivel a férfi valóban erős volt, nem hazudozott, hanem megmondta a feleségének, hogy beleszeretett valaki másba és elhagyja őt ezért.

De az együttélésük megszakadt az európai kabarék legjobb szokása szerint – a legalkalmatlanabb pillanatban. Az ismerősöm elment megrendelni az esküvői meghívóikat, hazaérkezett, s ekkor az asztalon talált egy levelet „Ne haragudj, de túlságosan  elnyomsz engemet…” Szóval, visszament a feleségéhez.

Gondolom, hogy a furcsaság ebben a történetben az, hogy egy erős nő álmodozott egy erős férfiról. Azaz, a „férfi” energetika a nőben nem lep meg. A civilizáció és a társadalom oly módon fejlődik, hogy másként nem is lehet. Az, hogy a nők gyöngék, valószínű, hogy egy buta mítosz. Számos tudományos kísérlet, például azt mutatja, hogy egyes tulajdonságok a nőkben sokkal nagyobb potenciállal rendelkeznek, mint a férfiakban.

Most pedig gondolja meg maga: vajon együtt tud-e élni két erős természetű lény egy erősen korlátozott területen? Biztos vagyok benne, hogy mindannyiunknak megvan a helyes válasz intuitív ismerete.

Nekem a tapasztalatom és a megfigyeléseim azt sugalják, hogy buta dolog erős vállat keresni, ha te magad vagy ez az erős váll. Egy nőt azt mondhatja egy férfinak, hogy „papucs vagy” és megvetheti ezért. Míg ő csak egyszerűen próbálkozik elkerülni vele a konfliktusokat. Azaz, inkább értelmesen viselkedik, mint helytelenül. Bármelyik normális 35 évét betöltött férfi megmondja, hogy könnyebb válaszként bólogatni az egyetértés jelével és csinálni a dolgát, mint vitatkozni egy dühös tigrissel. A nőknek vagy egy olyan ütőkártyája, amely nincs a férfiaknak – könnyen hisztit tudnak rendezni.

Hogyan rontja el a saját életét egy erős nő

Egyszer, amikor anyagokat gyűjtöttem a cikkhez, elmesélt nekem egy történetet egy nő. A lényeg a következő: a szomszédok – egy férfi és egy nő – találkoztak a liftben, és a megszokott kikérdezések során, mint a „Hogy vagy?” a férfi egyszer csak elkezdett sírni. Egyszerűen elkezdett zokogni. A gyermeke beteg volt, és úgy tűnik, hogy ő depressziós volt. Valószínű, hogy a sírása ezzel a körülménnyel állt kapcsolatban.

«Ez megdöbbentett. A férfi, akit alig ismerek… egyszer csak sír…», – mesélt nekem a tapasztalatairól. Nekem úgy tűnt, hogy egy „gyönge embert” ítél el.

Sok nő rabja az előítéleteknek a férfi szerepéről az életében. A férfi durvaságot gyakran tekintik az erő és a magabiztosság mutatójának, bár leggyakrabban így rejtik el a saját komplexusaikat. Arra pedig, hogy egy férfi nem akarja felvállalni magára az éllovas szerepét a családban, úgy tekintenek, mint kudarcra és minden téren kritizálják ezt. Míg éppen egy ilyen férfival képes realizálni egy nő az erős potenciálját és végre valahára valóban kielégültnek  érezni magát.

Ön hogyan viszonyul az «erős nő» fogalmához

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük