Szokások a pénzügyi függetlenség megszerzéséhez

Ez a 7 szellemi, pszichológiai és hétköznapi szokás segít kialakítani a helyes hozzáállást a pénzhez.

Pénzügyi függetlenséga mi kezünkben van

A bloggunkban leellenőrzött tanácsokat adunk. Ismerkedjen meg ezekkel a szabályokkal, és képes lesz elérni a pénzügyi függetlenséget, ha be fogja őket tartani.  

Kidolgozni a költségvetést

Erre az unalmas elfoglaltságra szükség van, hogy tartani tudja magát a fő célokhoz. A pénzügyi terv segít kihelyezni a prioritásokat és elkerülni az impulzív kiadásokat. Emellett, csökkenti az aggodalom mértékét: ha a pénz rendszertelenül kerül kiadásra, akkor mindig megvan az esélye arra, hogy pénz nélkül maradjon egy héttel a fizetés előtt.

Képesnek lenni elfogadni és kiszámítani a kockázatokat

Befektetni egy bármilyen kétséges dologba, amely gyors meggazdagodást ígér, ugyan úgy hibás dolog, mint félni a befektetésektől. A pénzt be kell fektetni. De ezlőtt meg kell tudni, hogy milyen lehetőségek felelnek meg az Ön pénzügyi céljainak, és ki kell számítani a lehetséges kockázatokat.

Kerülje az egészségtelen versenyt

Összehasonlítani magát a környezetével – kétséges választás. Ha egy ember szuper új kocsit vesz magának vagy egy hatalmas lakást csak azért, hogy kihangsúlyozza a fölényét mások felett, akkor egyszerűen csak kidobja a pénzt és kárba veszlik az energiája. Emellett pedig eltávolítja magát a valóban jelentős célok realizációjától.

Fontos dolog létre hozni a saját üzletvitelt és a maga útján haladni felé.

Elválasztani a személyét a pénztől.

A pénzügyi függetlenség — ez még függetlenség a pénzügyektől is. Tehát a munkabér vagy a megtakarítások összege nem hathat ki az önértékelésre. Azaz:

  • Az ember méltósága nem kell, hogy szenvedjen szerény jólét miatt.
  • Az ember nem kell, hogy dicsekedjen a jövedelmével, még akkor sem, ha valóban magasak.

Nem rögződni meg a tárgyakon

A pénzügyileg szabad emberek gondoskodnak a dolgaikról, de nem hoznak létre ebből kultuszt. Ha kell, akkor képesek lemondani a fölösleges dolgokról. Ezért az életükben nagyon sok más kellemes momentum van, nem csak a banális felhalmozás.

A pénzügyi stratégiát a saját értékekre alapozni

Az időt és a pénzt arra kell fordítani, ami fontos.  Ha egy ember ki akar törni a szegénységből, akkor képes sokkal többet dolgozni. Ha egy ember több időt akar tölteni a családjával, akkor  érdemes lemondani a kiegészítő projektekről. Így tudja mindenki kialakítani magának a pénzügyekkel való kapcsolatot (és a pénzügyekhez) a személyes prioritásaiból indulva ki.

Képesnek lenni ellenállni a pillanatnyi kívánságoknak

Gyakran az emberek az impulzív vásárlásaikat a következő stílusú kifejezésekkel indokolják: «Megérdemlem a boldogságot». Egy ember, aki pénzügyi függetlenségre törekszik, messze áll a hasonló gondolatoktól és tettektől. Nem fog pénzt költeni egy új okostelefonra vagy egy spontán utazásra,  ha jelen pillanatban nem tudja megengedni ezt magának. Önfegyelme van és tudja, hogy egyes vásárlásokat jobb később megtenni, vagy egyáltalán nem tenni meg.

A cél meglétea pénzügyi jólét záloga

Ez az előző pontok megfogalmazott gondolata. A pénz — eszköz a cél eléréséhez. Nem pedig ellenkezőleg. Az ember célja kell, hogy meghatározza minden pénzügyi döntését.

Ön hogyan rendelkezik a pénzügyeivel?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük