Szelfi— a legjobb segéd a vásárlás közben

Végre találták egy kis időt, hogy felújítsd a szekrényedet. Szinte valamennyi boltba ellátogattál, amely az utadba esett.  Már felpróbálták három inget, egy pulóvert és két nadrágot. És úgy tűnik, hogy mind jól áll, de kétségeid támadtak – valami nincs rendben. Ismerős helyzet?

Létezik egy titok, amelynek köszönhetően a shopping nagy valószínűséggel nem okoz neked kiábrándító csalódást, és kellemes vásárlást biztosít a számodra. Ez a szelfi. Nem kevertünk össze semmit: a banális szelfi valóban képes segíteni neked döntést hozni azokban a helyzetekben, amikor az alattomos bizonytalanság  eltölt téged egyik vagy másik ruhadarab vonatkozásában.  

Nem, ne gondold, hogy arra próbálunk rábeszélni, hogy „kacsaszájat” csinálj és azonnal kitedd a képet az Instagrammra. A szelfi célja, megmenteni a vásárlást — segíteni neked abban, hogy azt a ruhadarabot vásárold meg, amely a legelőnyösebben hangsúlyozza ki a stílusodat, illik neked valamennyi paramétered alapján, a színtípustól kezdve és a természetit tulajdonságokkal fejezve be. Igen, a reklámfotón a folyóiratban a tépett farmernadrág egyszerűen fantasztikusan néz ki. De, ahhoz, hogy objektívan értékelni tudd, hogy illik –e neked vagy sem, minden képpen szükség van egy külső véleményre.

Hogyan készítsük el a szelfit?

Először is válaszd ki azokat a ruhákat, amelyeket fel akarsz próbálni és foglald el a legnagyobb, jól kivilágított próbafülkét, ha lesz ilyen lehetőség. Mi pedig elmesélünk neked három módszert a sikeres szelfi-sorozat elkészítéséhezо, amelyekből kettőt minden képpen érdemes kipróbálnod.

  1. Emóciók.Felöltve azt a ruhadarabot, amelyet előnyösnek vélsz, fotózd le magad, imitálva hétköznapi mimikádat. Most színész vagy: demonstráld, hogyan beszélgetsz a kollégáddal, hogyan gondolkozol valamin, hogyan örülsz egy váratlan találkozásnak a régi barátoddal, meglepetten felhúzod a vállad. Más szavakkal élve, az a feladatot, hogy fotózd le magas érzelmi állapotban. Légy maximálisan természetes, ne nézz a kamerába — csak így tudsz kivülállóként tekinteni magadra.
  1. Pózok.Ehhez a variációhoz lesz szükséged a tágas próbafülkére. A fő célod – különböző pózokban készíteni szelfit (persze, a számodra maximálisan természetes pózokban). Fotózd le magad, mintha a székedben ülnél az irodában, mintha végigvágnád magad a rekamén, lehajolnál a tollért, amely leesett a földre. Rögzítened kell, hogyan néznek ki a ruhadarabok, amikor természetes pózaidban vagy. A fényképeket a legjobb a tükörnél készíteni.
  1. MozgásbanEz a módszer nem a szégyellősüké, de mire nem képes az ember egy sikeres vásárlásért? Kérd meg a konzultánst, hogy fotózzon le teljes testmagasságodban. Felejtsd el a széggyellősködést — ez az ember valószínű, hogy most lát téged először és utoljára. Sétálj egyet a teremben, ülj le, ugorj fel. Ezek a manőverek lehetőséget biztosítanak a számodra, hogy megtapasztald mennyire kényelmesek ezek a ruhák. Hidd el, még a legstílusosabb és legdivatosabb farmernadrág is gyorsan ruhásszekrényed legmélyére kerül, ha kiderül, hogy korlátoz téged a mozgásban.

Amikor befejezed a ruhapróbákat és a fotósorozatot, add vissza a ruhákat a konzultánsnak vagy magad tedd vissza a helyükre, de próbálj meg emlékezni arra, hogy hol állnak: valószínű, hogy vissza fog jönni, hogy megvedd őket. Ha a konzultáns elégedetlen lesz, mond meg neki, hogy minden képpen meg akarod vitatni a pároddal – ez a kifejezés mindig működik. És, természetesen, minden képpen köszönd meg neki a segítségét.

Menj ki a boltból, próbálj meg valami másra figyelni. Menj el moziba, igyál meg egy kávét vagy egyszerűen sétálj egyet a parkban. És még jobb – menj haza, és halaszd el a vásárlást holnapra. Aludj egyet ezzel a gondolatta, és akkor reggel frissen fogod tudni értékelni a szelfiképeidet, objektívan fogsz nézni magadra és biztosan jó döntést fogsz hozni — érdemes –e megvenni a tegnap méregetett ruhákat vagy sem.

Nagyon jó, ha ismerőseid között van olyan ember, aki a véleményed szerint, nagyon jó ízléssel rendelkezik. Kérd meg, hogy értékelje a képeidet és adjon tanácsot, melyik ruhadarabok illenek neked, és melyek azok, amelyekért jobb, ha soha nem mész vissza.

Só vásárlást kívánunk neked és ne felejtsd el leellenzőrizni okostelefonod akkumulátorának töltését – nagyon kiábrándító lesz, ha okostelefonod cserben hagy téged a döntő pillanatban.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük