Száz százalék energia – hogyan érkezzünk mindenhol

A nonstop stressz beköltözik a szervezetünkbe, és túlságosan nagy mennyiségű adrenalinnal pórbálunk élni.  Az eredmény — kimerültség, apátia, erővesztés. De, szerencsére, ezzel meg lehet birkózni.
1. Álljon készen a stresszre

Tanulja meg az ellazító gyakorlatokat a meditációt, a lélegzési gyakorlatokat. És igyekezzen tudatosítani az érzelmeit. Amint elkezdi érteni, hogy mindjárt minden a pokolba kerül, forduljon a mentő technikákhoz, amelyeket megtanult.

2. Álljon ellent a pillanatnyi vágyaknak

Nagy a kísértés, hogy bevegyen valamilyen gyógyszert vagy benézzen a bárba a sarkon, elkezdjen kiabálni és sértő szavakat ejtsen ki, amikor a hangulata a nullánál van. Ne siessen! Elemezze a megítéléseit és a kívánságait. Ha a helyzet megköveteli az ön beleavatkozását, várja meg, amikor kontrollálni fogja magát.

3. Ne felejtse el a legfontosabbat

Emlékezzen az alapvető értékekre és megfelelően cselekedjen. Mi fontosabb – kiengedni a gőzt vagy megőrizni a kapcsolatot a szeretett emberrel?

4. Tartson háziállatot

Egy állat jelenléte egy házban segít jobban átvészelni a stresszt, a kutya sétáltatás pedig új lehetőségeket nyit az emberekkel való beszélgetésre.

5. Figyeljen oda teste állapotára

Ha túlságosan aggódik, dühös vagy rémült, először nyugodjon meg, ehhez pedig végezzen relaxációs gyakorlatokat. Menjen el sétálni, hogy változtasson a hangulatán. Menjen el az edzőterembe és foglalkozzon aerobikkal – ez segít levenni a feszültséget.

6. Döntsön

ha valóban komoly problémája van, valamit csinálni kell vele. Nehéz a munkája? Keressen másat. A kapcsolata a partnerével zsákutcába jutott? Lehet ,hogy érdemes lenne szakítani (csak gondoljon át mindent nagyon jól). Néha szükségünk van egy menekülési tervre. Még, ha nem is fog tudni azonnal változtatni valamin, a terve meglétének maga a ténye már segíteni fog enyhíteni a stresszen.

Ne feledje, hogy minden alkalommal, amikor sikerül megbirkóznia egy ilyen viharral, megkönnyíti az életét. Gyakoroljon, még, ha nem is sikerül mindig jól.  A rendszeres „mentális edzések”— védelem a hátracsúszástól a stresszhez.

Pihenjen egy jót. És ideje már boldoggá válni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük