Sportoló nő: hogyan ismerkedj meg vele és hogyan gondoskodj róla

Bloggunk megismerted téged a világ hét legedzettebb nőjével: mindegyik ad neked egy-két tanácsot— hogyan kell edzeni vele, hogyan kell gondoskodni róla vagy ehhez hasonlót. Lépj közelebb, nem veszélyesek.

Egy srácra az edzőteremben mindig felfigyelek az edőzteremben… Titkon lesem, hogyan mozognak a bőre alatt bicepszei, amikor a gyakorlatait végzi. Néha látom, hogyan figyelgeti az én (igen tudom, aprócska) rövidnadrágomat. Amikor tekintetünk találkozik, mindketten mosolygunk. És amikor látja, hogy valamilyen férfi bámul engem, biztos vagyok benne, hogy ott belül nevet. Hiszen bármilyen állásnál is, ő fog velem hazamenni.

Póllal az elején külön edzettünk. De amikor «összeköltöztünk» egy edzőterembe (az esküvő után ilyen is előfordul), megértettem, hogy mi hiányzott nekem korábban. Edzéseink egyszercsak egy gyakorlattá váltak a tekinteteink kölcsönös elnyelésében, egy teljes órányi előjátékká…

A szexológusok készen állnak hozzáadni érzéseimhez kutatásaik eredményeit. «A fizikai gyakorlatok magukban nem váltanak ki felizgulást, de felkészítik a nő testét a szexuális játékokra, — magyarázza Lawrence Tierney, a Kinsey Egyetem munkatársa.  — Az izmok és vér telítve van oxigénnel, az első endorfin feltöltés már megvan, a hangulat normális  — az edzés után a nőknek könnyebb orgazmust kapni».

Add hozzá ehhez: állóképességet, rugalmasságot,  tested valamennyi lehetőségének ismeretét — a férfiaknak örülniük kell, hogy a nő fitnessel és sporttal foglalkozik. És még a vegyes harcművészet bajnokai sem kell, hogy megijesszenek. Tehát, itt van a sportoló nők hét típusa, amelyek nem félnek harcolni veled  — sem az edőzteremben, sem pedig az ágyban. Válaszd bármelyiket, állj készen izzadásig kellesz dolgoznod.

  1. Harcos

Fő jellemzők: Üti a box zsákot, súlyokkal dolgozik, kardio gyakorlatokat végez.

A vegyes harcművészetek edzésein találod meg — ott  nők, körülbelül, 40%-ban vannak. Vagy a ringben – ha nem lesz szerencséd.

Ronda Rousa

28 éves, UFC bajnok nagyon könnyű súlyban

Bizonyára térdre esel előtte. De, ha képes kiütni téged néhány másodperc alatt még nem jelenti, hogy nem igazi nő. Rousi szereti a bókokat, amelyek nem bal horgára irányulnak: «Mond azt, hogy okos és tehetséges vagyok, — kacérkodik a bajnok. — ez felizgat». Nevess azon, hogy milyen okoskodóan ugrat téged — az öniróniás férfit minden nő okosnak és erősnek fogja tartani (legalább a természete tekintetében).

De vedd figyelembe: ahhoz, hogy kibírj néhány fordulót Rondával, vastag bőrűnek és nyugodtnak kell lenned, mint egy elefánt. «Egész nap a szőnyegen bukdácsolok a férfiakkal, sparring partnerekkel — mondja. — Tehát a barátomnak bíznia kell bennem». Hűtsd le a haragodat a futópadon, vagy amin jó vagy az edőzteremben: az önbecsülés növekedése — a legjobb oltás a féltékenységtől. Ez nem módszer arra, hogy felhívd magadra a figyelmét (bár igen, arra is) — inkább kikapcsolja a bunkó üzemmódot az agyadban.

És az utolsó : ha találsz egy hasonlóan megfelelő sparring partnert, mint Ronda, olyan hasizomra lesz szükséged, amely állni fogja az ütést (a sportoló nők  néha így viccelnek). Mit javasol? Itt van a hasizom ábécéje: feküdj a hátadra, tedd a kezeidet a feneked alá. Emeled fel a lábaidat 15 cm magasra a földtől  és a lábujjaiddal írd ki a levegőbe az egész ábécét Á-tól Z-ig.  Nehéz ? Ronda meg tudja ezt csinálni megállás nélkül és még vissza is tud menni Z-től Á-ig.

 

  1. CrossFit guru

Fő jellemzők:  Imádja a kihívásokat. Mindenben versenyezni fog veled.

Egy ilyennel a   „karaokéban” találkozol a crossfit számára vagy egy versenyen

Julie Faucher

26 éves , a CrossFitGames 2013 döntőse

«Minden lány szereti, ha bókokat kap a kinézetét illetően. A CrossFit foglalkozások inkább arra kellenek, hogy megértsd mire képes a tested», — mondja Faucher. Ez a lányka testsúlyának 2,3 –szorosát emeli fel a felhúzás közben. Úgyhogy ne gyönyörködj tovább a fenekében — inkább dicsérd meg az új legjobb rekordjáért.

Az olyan nők, mint Faucher, szinte kivirítanak a feszült környezetben. Tehát, kérd meg, hogy vele menj az edzésre, arra hivatkozva, hogy egyedül nem tudsz megbirkózni ezekkel a kibírhatatlan drop-szettekkel. És menj mosollyal az arcodon a foglalkozásokra. «A pozitív hangulat segít megmenteni vagy elrontani  az edzést», — tanítja Julie. Utána pedig várd az edzőterem kijáratánál. Most tele van endorfinnal — izzadt vagy –e vagy sem, ez a legjobb pillanat, hogy randira hívd.

  1. Kitesurfer

Fő jellemzők:  a napon kiégetett haj. Vonzalom az adrenalinhoz

Ilyennel találkozol mindenhol, ahol van víz és fúj a szél

Gretta Croisy

31 éves, kitesurf rekorder

Ez a lány képes leküzdeni 160 km kitén egy húzásra, úgyhogy meg kellesz felelned az adrenalinhoz való vonzódásának. Félsz? Ahogy Croisy mondja, minél több félelmedet küzdöd le, annál magabiztosabb leszel. És egyáltalán nem kötelező gigantikus hullámokra szállni. Grettának és barátnőinek megtetszik a kate nélküli férfi is, ha kész kockáztatni, például a karrierjében  — az aki nem fél az újtól és ismeretlentől.  «Csak ne dicsekedj, — kéri Croisy. — A dicsekvés az iskolásoknak való, nekem pedig komoly férfira van szükségem».

Lehet, hogy Croisy eleget szenvedett kiteres barátaival, és most egy úriemberről álmodozik. «Amikor egy férfi a reptéren felajánlja, hogy segít nekem kate-felszerelésemmel, nőiesnek és törékenynek érzem magam, — mondja. — és örömmel elfogadom a segítséget». Látod, hogyan küzd a tokkal és a deszkával a strandon vagy az autó mellett? Szaladj segíteni és ismerkedni. Georgia állam egyetemének tudósai kiderítették, hogy az egyedülálló nők sokkal jobban fogadják a segítség elfogadását egy ismeretlen férfitól, mint a más hölgyek társaságéban lévő nők.

  1. Hegymászó

Fő jellemzők:  Csak magára számít, találékony. Egy azok közül, akik sorban állnak a  felhúzózkodó rúdra.

Találkozol egy ilyennel  nyáron — a legközelebbi sziklán. Télen— a sziklateremben

Sasha Digiulian

21 éves, hegymászó világbajnok

Sasha személyes rekordja — 42 felhúzás egymás után, de nem érdemes szerelmes tekintettel nézegetni tricepszét: «A nők nem nagyon büszkék a férfias kezeikre,ezért hízelgőbb nekem a bők, hogy lebarnultam». Egyszóval, az edzéseken Sasha nem tesz rekordokat, 5 nekifutást végez a felhúzózkodó rúdra 10 ismétléssel: «És itt ne próbáld meg megmutatni nekem, hogy mire vagy képes, mert ugyan anyyit bírok, mint te, ha nem többet. Inkább azt bizonyítsd be, hogy kész vagy nehezen dolgozni, hogy eredményeket érjél el.».

És még: és egyáltalán nem kell egész nap a hegyen lógnod, hogy felkeltsd az érdeklődését.  «Egyszerűen ne légy unalmas — légy szenvedélyes és lelkes, a sportban, a munkában,  a hobbiban – bárhol. Akkor, én lehet, hogy megosztom veled szenvedélyedet, legyen az bármi.».

  1. Triatlonista

Fő jellemzők:  Sokat edz, keveset pihen. És ezek a lábak…

Találkozol vele az uszodában, a parkban vagy az edőzteremben

Jenna Parker

31 éves, New York City Triathlon – 2013 győztese

Nyertes fellépésében a  New York City Triathlon 2013-ban Jenna 40 km át tartotta biciklin az átlagos 35 km/óra sebességet, azután pedig még 10 km futott 16 km/óra sebességgel.  Komoly lány, képes tűrni és eredményeket érni el:  «Verseny közben győzködöm magamat: mindig törj, soha ne törj meg! Mindegy hogy milyen fájdalmat kellesz átélnem, — arra kényszerítem az ellenfeleket, hogy még jobban szenvedjenek».

A triatlonisták szinte minden nap edzenek, úgyhogy „ablakot” találni rendjében nehéz lesz. Az ilyen típusú nők  — azon kevesek közé tartoznak, akik romantikusnak tartják a skypos randikat. De inkább légy mellette az edzőtermben. És edz ugyan olyan intenzíven.

Ha látja, hogy erőfeszítéseket teszel , maga az ismerkedés egyszerű lesz: «Amikor van egy pillanatom ellazulni, nyújtok vagy turmixot iszok a fitnes-bárban  — csinálj egy bókot a pólómat illetően vagy kérdezd meg, hogy milyen zene szól az iPodomon». Egy részlet: Jenna ki nem állhatja a hülyéket és a becstelen cselszövőket. Ha egy rövid, kötelezettség mentes kapcsolat érdekel, mond meg neki. És majd Jenna eldönti, hogy érdemes –e erre időt fecsérelni.

  1. Focista

Fő jellemzők:  Jól ismer a 5-3-2 sémát, csapatos gondolkozás

Találkozol egy ilyennel a focipályán, a jóga szekcióban, a  TRX edzőgépen vagy a futópadon

Alex Morgan

26 éves, az amerikai válogatott támadójátékosa, olimpiai bajnok 2012-ben

Ugyan olyan mint te, megszokta a semmit sem jelentő fecsegést az öltözőben. Ez azt jelenti ,hogy úgy viszonyul az emberekhez, mint azok hozzá. De ő mégis egy aranyérmes, nem pedig olyan, mint a lányok a szomszédos kávézóból, és nem szereti a banális játszadozásokat a «séma szerint».

«Egyszer egy srác eljátszotta velem a «Úgy tűnik, hogy valahol már láttuk egymást?» játékot. Egyszerűen ott hagytam a névjegy kártyáját  a padon, — meséli Morgan. — va valóban érdekellek, kérdezz engem az edzéseimről, és szívesen válaszolok minden kérdésre». Kihívni egy párbajra az intrevallumos edzésen a szomszédos futópadokon – szintén jó ötlet. Ezt egy beszélgetés követi, és lehetséges, hogy fekvőtámasz demonstrációja merüléssel.

Csak ne próbálj neki fitnes tanácsokat adni, edzője már van. Ha szeretnél hízelegni neki, dicsérd meg a labdajátékát, gyorsaságát vagy reakcióképességét – ez ugyan az, mintha azt mondanád, hogy «Szép lábaid vannak», de ez nem lesz egyenes bók. «Egy sportos nőnek határozottan tetszeni fog egy dicséret arra a témára, amely ilyen munkával lett elérve, — mondja Morgan. — Ne szórd a szavakat, egyszerűn bólinthatsz egy mosollyal, látván, hogyan fejeztem be a 3 km-es futást átlag 20 km/óra sebességgel.

A legjobb pillanat, hogy randira hívd — amikor Alex kiment a mezőre a csapatedzésről. A csapat sportok az oxitocin  hozzátartozódási hormonok hullámát váltják ki , most nyitott a beszélgetésre.

  1. Futó

Fő jellemzők: kompressziós zoknija és  pulzusmérője van

Találkozol egy ilyennel a parkban vagy az utcán

Emily Harrison

29 éves, az Adidas Ultra csapat tagja

Ne zavard bókokkal a futó idegent: kollégáink a  Runner’s Worls lapból azt mondják, hogy a férfiak szeretnek fecsegni a futás közben, a nők viszont nem.  De tartsd távolságban, ha látod, hogy kezd kifulladni.  «Az élvezet a futástól nagyon nagy, de segítségre van szükségünk a nehéz részekben», — magyarázza Emily. Csak egyszerűen kételkedünk, hogy sokáig mellette tudsz lenni azon a távolságon. Harrison legjobb eredménye 50 km-en durva terepen: 4 óra 22 perc (1 km-t pedig  2 perc 46 másodperc alatt tesz meg), úgyhogy lehet inkább ülj fel egy biciklire és tekerj mellette?

Bár okosabb lesz, ha felajánlod neki, hogy sétáljatok egyet a városban . «A futók gyakran túlságba viszik az edzéseket, úgyhogy tudni kell, mikor jött el az ideje megállni», — panaszolja Emil. Bónusz: bizonyított, hogy a séta leveszi a fájdalom érzetet a lábizmokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük