Sör, mint művészet 

A sör — bódító, finom, hűsítő ital, amely több évszázada örvendezteti az embereket, főként az erősebbik nem képviselőit. Ki ne szeretne találkozni a barátaival a sörözőben és elfogyasztani egy korsó sört. A nők is kedvelik ezt az alacsony szesztartalmú italt.  A sör — univerzális alkohol, amelyet nem csak szórakozásból lehet fogyasztani, hanem használni lehet számos fogás elkészítéséhez, főként a húsételekhez. Bloggunk figyelmükbe ajánlja a kevésbé ismert érdekes tényeket a sörről. Elolvasva a cikkünket, megoszthatja ismereteit erről a csodálatos italról egy soros összejövetelen vagy egy találkozón a barátaival.

Nem «komlós», hanem részegítő
sor mint muveszet

Gyakran az emberek, elfogyasztva egy kis sört, azt mondják, hogy egy kicsit elbódultak. A komló – egyfajta fűszer a sörben. A forrás végén adják hozzá, ami egyedi aromát kölcsönöz a sörnek. A növény nem okoz részegedést, hanem egyszerűen javítja az ízletesség.

A sör a vesekő elleni harcban

A tudósok kiderítették, hogy a sör megakadályozza a vesebetegségeket, pontosabban a kövek és a homok kialakulását bennük. Azok az emberek, akik rendszeresen fogyasztanak egy kis sört, ritkábban szenvednek  vesekő betegségben.

Az Egyesült Államokban nem reklámoznak embereket ,akik sört isznak

Amerikában létezik egy meghatározott törvény, amely tiltja hogy sört fogyasztó embereket reklámozzanak. Így kerüli el a kormány az alkoholizmus propagandáját. Ez főként a kiskorúakra vonatkozik.

A csehek több sört «nyelnek le», mint mások
sor mint muveszet

Csehországban az emberek nagyon sok sört isznak. Egy emberre évente majdnem  160 liter jut. A világ valamennyi országa közül Csehország éllovas pozíciót tölt be a komlós ital fogyasztásának listájában.

Sör, amely kirabolhat

Belgiumban kapható ennek az italnak a legdrágább «képviselője». A világos  Vielle Bon Secours ára — 1000 $.

Hány sörfajta létezik

Négyszáz sörfajta létezik.  A legtöbb saját márka Belgiumban van.

Finom komlós ital vagy halál  sor mint muveszet  e

Az ősi Babilonban halálra ítéltek mindenkit, aki el merte rontani a sör igazi ízét. Azokat az embereket, akik ilyen italt készítettek, belefojtották ebbe az undorító italba.

Elsőként a nők főztek sört

Az ősidőkben a sört kizárólag nők főzték.Ez egy nagyon tekintélyes szakma volt. A lányoknak nagyon vonzóaknak kellett lenniük. Az ilyen sörfőzőket Brewstersnek nevezték.

A Földön bármilyen időben ötven millió ember részeg a sörtől

Bármelyik pillanatban az emberek ittas állapotban vannak. Minden másodpercben 50 millió ember van a világon, akik elegendő sört ittak meg, hogy lerészegedjenek.

A habos sapka fontossága

A sapka, pontosabban a hab, amely a sör tetején van a korsóban, nagyon fontos. Sokat el tud mondani a sör minőségéről és ízéről. Ha sört tölt, hab pedig nincs, akkor azt jelenti ,hogy az íze kellemetlen lesz.

Sör a csontok erősítéséhez

A tudósokkiderítették, hogy a sör nagyon hasznos a csontszerkezet számára. Elősegíti a kálcium és az ásványok felhalmozódását, ezért kiválóan erősíti a csontokat.

A sör felszívódásának gyorsasága függ a korsó formájától

A Bristoli Egyetem szakértői kiderítették, hogy az emberek az egyenes fél literes korsókból 11 perc alatt isszák meg a sört, az íves poharakból pedig 4 perccel gyorsabban. Ezt az anomáliát nagyon egyszerű megmagyarázni. Amikor az emberek egyes korsókból isznak, pontosan látják ,hogy mennyi ital maradt még,  és mennyit ittak meg. Az íves pohara egy kicsit összezavarják a tudatot, az embernek úgy tűnik, hogy csak a korsó felét itta meg, de valójában már több mint az egyharmadát elfogyasztotta.

A sör cumani 9 életet vett el
sor mint muveszetLondonban 1814október 18-án a sörfőzdében baleset történt, elcsattant  a tartály, amelyben ötszáz ezer liter sör volt. A sörhullám kitört és elárasztotta a hívek a plébánián. Ebben a szörnyű balesetben kilenc ember halt meg.

A legerősebb sör a világon

Skóciában kapható a legerősebb sör a világon — a Brewmeister’s, amely lefordítva azt jelenti, hogy  «kígyó méreg». Míg az átlagos sörben 5 % szesz van, a Brewmeisters sörben teljes 68 %. Egy üveg ilyen sör elég egy nagy társaságnak egy estére.

A piramisokat részeg munkások építették

Az ókori egyiptomiak szerettek elfogyasztani egy kis erős sört. Patrick McGovern  régész állítja, hogy a piramisokat olyan emberek építették, akik alkoholos állapotban voltak.

Mindenki tudja, hogy más alkoholt nem szabad összekeverni a sörrel .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük