Rendbe hozzuk a karrierünket, a májunkat és az agyunkat

Szeretnéd kellemesebbé tenni az életedet? Jegyezd meg, hogyan kell rendbe hozni a hangulatodat, az karrieredet, az agyadat és a májadat, és hogyan lehet mindig jó formában lenni.

Immunizáld a… hangulatodat

Erőtlennek és kimerültnek érzed magad? Vegyél egy belépőjegyet egy fesztiválra. A San Franciscoi Egyetem pszichológusai kiderítették, hogy egy emlékezetes esemény látogatása több boldogságot ad, mint a termékek vásárlása. «Memóriánkat nem unjuk meg, a vagyontól eltérően », — mondja Endi Smith, a Achieve Your Goals című könyv szerzője. Támogasd emlékezetedet egy darab ananásszal, amely nagyon gazdag a memória számára hasznos mangánban. Meglátod, fel fog ébredni az életörömöd!

Immunizáld a… karrieredet

Nem érzel magabiztosságot a holnapi napban? A Network Your Way to Success című könyv szerzője, Dzson Timperli szerint, a karriered számára sokkal fontosabb, hogy kit ismersz, nem pedig mit ismersz. «Ha bármelyik pillanatban szakértői véleményt tudsz kapni, ez  elengedhetetlenné tesz téged bármilyen bussinesben», — mondja.  Találj helyet napirendedben az üzleti reggelikre a kapcsolódó iparágakban dolgozó munkatársaiddal.

Immunizáld a … májadat

Minden annyira rosszra fordult, hogy felhajtottál egy kis „tüzes vizet”? Emeld fel a fejed és hallgass ide: minimalizálni lehet a szervezeted számára okozott kárt, ha minden étkezés előtt probiotikus kultúrákat tartalmazó joghurtot fogyasztasz.  Az orosz tudósok végeztek egy kutatást és bebizonyították, hogy még a krónikus alkoholisták is 20%-kal csökkenthetik a májnak okozott kárt öt nap alatt. Emellett szedjél L-metionint, amely a Müncheni Egyetem tudósai szerint növeli a glutation szintet, amely az egyik fő enzim, amely a szervezet méregtelenítéséért felel.

Immunizáld az… agyadat

Készen állsz az új sikerekre? Hozd formába a szürkeállományodat a speciális sztereofónikus zajok segítségével. «A legfontosabb a stressz csökkentésében — annak a résznek a blokkolása, amelyben a riasztások «találhatóak», — mondja Nil Shag, a Stressz irányítás Közösségének igazgatója. — próbáld hallgatni a felvételeket a  stress.org.uk forráson — ezen megnyugtató hangok hallhatóak  sztereofónikus  üzemmódban, amelyek képesek behatolni a tudatalattiba és megszabadítani a stressztől». Nem garantáljuk, hogy ez működni fog, de végtére is, nem veszítesz sokat, ha kipróbálod, – elegendő  10-perces hallgatás a munkába menés közben.

Találj magadnak egy kellemes hobbit, ami erősíti az egészséget – futás, úszás, táncok vagy biciklizés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük