Övön aluli ütés: miért, miért fáj ennyire?!

Тelgondolkoztál valaha is azon, hogy ez után az alattomos ütés után miért fáj a heréiden kívül a hasad is? Itt a magyarázat.

Ha legalább egyszer volt olyan „szerencséd”, hogy lágyékon ütöttek, bizonyára észre vetted, hogy a fájdalom szimfóniájához csatlakoznak a test más részei is: nem csak herék fájnak, hanem például a has is. Természetesen, amikor átélsz egy ilyen ütést, összességében véve mindegy neked, hogy honnan ered ez a fájdalom, valószínűbb, hogy azon gondolkozol, hogyan állj bosszút .

De most, amikor minden rendben van, nem érzed a fájdalom „nukleáris mixét”, a haragot és a bosszút, meg lehet vitatni azt, hogy miért fáj az ember hasa, ha egyszer a heréire kapta az ütést.  Heréid — összetett, idegvégződésekkel teli szerv, amely a has (vesék) területétől terjed ki herezacskóig.

«ezért, amikor a herék éles mechanikai hatást tapasztalnak kívülről, ideg impulzusokat küldenek a has felső részébe», — mondja doktor Darius Pedak, a New Yorki   Weill Cornell Medicine egészégügyi központtól. A bosszúvággyal és a hasi fájdalommal együtt szédülést és akár hányingert is tapasztalhatsz. «Ez azzal áll kapcsolatban, hogy a jelzés villámgyorsan átterjed a heréktől az agyba a gerincidegeken át », — mondja a doktor.

Érdekes, hogy az ilyen mellékhatások  — a szervezet védőreakcióját képezik. Amikor szédülést érzel, vagy még rosszabb, hányingert, valószínűtlen, hogy folytatni fogod a verekedést, és ellenfeled sem fog merni a közeledbe menni. A fájdalom 10-15 percig tarthat. «Ez már nem vicc», — gondolod magadban és haza mész. Hát ezért minősül aljasnak és alattomosnak az ütés a …., nahát mondjuk a herékre. Ha ellenfeled nem fél  összemérni veled az erejét, akkor nem fogja alkalmazni ezt a módszert.

Ha sehogyan sem tudod enyhíteni a fájdalmat és szédülést — azonnal fordulj egy urológushoz, aki segít felmérni a probléma mértékét. A legrosszabb  — ha heresérülést kapsz, mivel egyes ilyen sérülések műtéti beavatkozást igényelnek. A legveszélyesebb eset – a herék szakadása. Egy ilyen sérülés után a spermád konfrontációba léphet az immunrendszereddel. Az utóbbi elkezd úgy tekinteni a spermára, mint külső támadásra a szervezettel szemben, és igyekszik  „kidobni” (borzalom!) a szervet, amelyben ez az ütközés történik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük