Olvasd el ezt, ha tetoválást akarsz csinálni!

A tetoválások művszete még a régi őszkorban megszületett. Őseink nagy jelentőséget tulajdonítottak a rajzoknak a testen. Talizmánként szolgáltak számukra, a siker jeleként, az igazi férfiasság szimbolumaként. A modern fiatal emberek inkább díszként tekintenek a tetoválásokra, mint egy módra, hogy kitűnjenek a tömegből, kihangsúlyozzák egyediségüket Most nagy divat van a tetoválásokra Azonban, nem mindenki érti a jelen folyamat pontosságát.

1.Nem töltötte be a  18 évet.

Egyetlen magát tiszteletben tartó tetováló szalon vagy mester sem fog nekilátni a tetoválás készítéséhez olyan ügyfél számára, aki nem érte el a felnőtt kort. És ne gondolják, hogy gyereknek tartják Önöket és nem akarják beengedni a felnőtt életbe. A serdülőknek számos ok miatt nem javasolt a tetoválások készítése. Először is, ide sorolhatóak a gyorsan változó ízlések, nézetek és a közmondásos fiatalos maximalizmus. Ma úgy tűnik, hogy tetoválás nélkül értelmetlen az élete, öt év múlva pedig, amikor jogi karra szeretne majd felvételizni, már nem lehet lesz kijavítani semmit.  Ennek eredménye a  csalódás, hiába kidobott pénz és, valószínű, hogy egy álom összeomlása. A második ok, az egészségi állapot. Serdülő korban a szervezetben különböző változások zajlanak. A tetoválás felvitele kapcsolatban áll az egyenes beavatkozással a szervet élettevékenységébe és komoly ütés az immunrendszer számára. Ezt pedig következmények is követhetik. Ezért, még ha nagyon is szeretne tetoválást és készen áll viselni az egészén életen át tartó felelősséget érte, tanúsítson türelmet. Várja meg, míg eléri legalább a 20-25 éves kort. Lehetséges, hogy erre az időre valóban meggondolja magát vagy ellenkezőleg, élvezni fogja, hogy végre megkapta a  várva várt rajzot.

2.Ön nem ismeri el a jelen folyamat komolyságát.

Egyes emberek, nem nagyon értenek a tetoválás művészetéhez, gyakran úgy gondolják, hogy egy ilyen rajz a testen — olyasmi mint egy smink. Hogy a tetoválást fel lehet vinni és azután ugyan olyan könnyen el is lehet távolítani, ha már nem fog tetszeni. Az ilyen ügyfelek megtöltik a tetováló-szalonokat, engedve a divat, a színes folyóiratok, televízió, a barátok befolyásának. Ennek eredménye – ismét csalódás, és folyamatos kifogások a szalonok mesterei és menedzserei címére, mivel nem figyelmeztettek arra, hogy ez egy egész életre szól.

3. Bizonytalan a vázlatrajz kapcsán.

A vázlatrajz – nagyságát tekintve a második részlet a tetoválás általános képén. A fő és megváltoztathatatlan szabály kimondja:  «A vázlatot csakis Önnek kell kiválasztania! Saját kívánsága, tapasztalata és meggyőződése szerint!»

olvasd el ezt ha tetovalast akarsz csinalni  e

Nem érdemes követni a divatot, olyan tetoválásokat készíteni, mint a „barátomnak”, „a bálványomnak”, „szeretett barátnőmmel együtt”. Szintén nem érdemes  «tetoválást készíteni a tetoválás érdekében», amikor az ügyfél beállít a szalonba és azt mondja a mesternek, hogy: — Készítsen valamit a saját ízlésére. Ebből semmi sem fog jó eredményre vezetni. Legalább is,  az esetek  80% százalékában Ön ismét megjelenik a szalonban, de most már azért, hogy eltávolíttassa a megunt rajzot.

4.Nincs elég pénze egy jó tetoválásra.

Egy professzionális tetoválás  – egyáltalán nem olcsó dolog. Az árak a rajz mérete alapján alakulnak, a vázlat összetettsége, az anyagok költsége, a berendezés ára, stb. alapján. Egy tetoválás egy jó szalonban nagyon sokba kerülhet.  Ha nincs pénzügy lehetősége, hogy ellátogasson egy jó mesterhez, inkább egyáltalán ne csináljon tetoválást.

olvasd el ezt ha tetovalast akarsz csinalni

Várjon egy kicsit, gyűjtsön össze egy kis pénzt. Nem érdemes futni az olcsó tetoválások után, amelyeket a házi „ezermesterek” készítenek otthon, vagy az illegális szalonokban és klubokban. Így nem csak hogy elrontja a külsejét, hanem veszélyes betegségeket is elkaphat (hepatitisz C, AIDS, vérfertőzés) , amelyek előfordulhatnak a a higiénia hiányának feltételei között vagy a tetoválás folyamata nem megfelelő ellenőrzésének esetében.

5. Egészségügyi ellenjavallatai vannak.

Egyes betegségek ideiglenes vagy kizáró akadályai lehetnek a tetoválás elkészítésének. A cukorbetegségben, vérrendszeri betegségekben, pikkelysömörben, krónikus bőrfertőzésekben, hemofíliában, immunrendszeri betegségekben, stb. szenvedő embereknek szigorúan tilos a tetoválások készítése. Ideiglenes korlátozás lehet a bőrirritáció, az ekcéma, sebek, horzsolások és karcolások a rajz tervezett felvitelének helyén. Szintén érdemes kicsit elhalasztani a szalon látogatását, átvészelt betegség, meghűlés, túlzott fizikai megterhelés után. Nem szabad tetoválást készíteni a terhes nőknek  (még az első hónapokban sem) és a szoptató anyáknak.

Ha Ön beletartozik jelen lista legalább egy pontjába, akkor biztos hogy érdemes várnia a tetoválással. Emlékezzen rá, hogy a jelen rajz egész életében Önnel lesz, ezért nagy figyelemmel és értelemmel kell hozzá állni a jelen procedúrához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük