Nem tudott erről! A jó alvás az élet által leellenőrzött titkai

Álmatlanság és felszínes alvás – napjainkban elterjedt probléma. A gyors életritmus, a rendszeres stressz, a romló ökológia – ez csak egy kis azoknak az okoknak, amelyek miatt az emberek nem tudják megengedni maguknak a mély éjszakai alvást. Szerencsére, meg lehet oldani a problémát gyógyszerek nélkül is. Abban, hogy könnyen el tudjunk aludni és ne rezzenjünk fel minden egyes hangra a következő tanácsok segítenek. Akkor nézzük csak, hogyan érjük el a jó alvást!

  • Hasznos dolog alvás előtt meginni egy pohár meleg tejet, jobb adalékok nélkül. Ez az ital elősegíti a melatonin termelődését, más szóval az alvás hormonét, ami segít az álmatlanságban szenvedő embernek, hogy ellazuljon és elaludjon.  Nem tudott erről A jó alvás az élet által leellenőrzött titkai
  • Kiváló nyugtató hatása van a hársnak. Egy csésze hárs tea, amelyet az alvás előtt fogyasztunk el, ellazít és megnyugtat.  Hasonló hatása van a valeriána főzetnek, vagy egy teának ezzel a növénnyel.
  • Nem szabad elhanyagolni az aromaterápia nyújtotta lehetőségeket sem. A legnépszerűbb az álmatlansággal vívott harcban a levendula illóolaj. Be lehet gyújtani a hálószobában alvás előtt az aromalámpát vagy egy kis időre nyitva hagyni a flakont az olajjal.
  • A levendulás tea szintén kiváló segéd a felszínes alvás elhárításában. Ellazító hatásuk van a  narancsfa virágoknak.nem tudott errol a jo alvas az elet altal leellenorzott titkai Ezeket hozzá lehet adni a fürdőhóz alvás előtt.
  • Univerzális szer az álmatlanség ellen akár a kis gyermeke számára is a salátalevél. Ezeket el lehet fogyasztani vacsorára friss formában. Az anyagok a saláta leveleinek összetételében nem csak szedatív, hanem fájdalomcsillapító hatással is bírnak.
  • Ha nem elegendő az álmatlanság ellen a természetes eszközök használata, akkor jó lesz változtatni az életmódon. Közel sem minden szokás hasznos. Gyakran az ember a maga redszerével maga nem ad lehetőséget a szervezetnek arra, hogy feltöltődjön az éjszakai órákban erővel.
  • Először is az ágyat szigorúan a rendeltetése szerint kell használni, azaz alvásra. Érdemes megszabadulni a szokástól, hogy fekve nézi a filmeket vagy híreket, olvas, dolgozik a számítógépen. Ellenkező esetben, az agy egysezrűen nem érkezik átkapcsolni az intenzív szellemi tevékenységről a pihenésre és úgy fogja fel az ágyat, mint egy helyet, ahol dolgozni kell.nem tudott errol a jo alvas az elet altal leellenorzott titkai Ez nem engedi az embernek, hogy ellazuljon, amikor eljön az alvás ideje.
  • Az evés alvás előtt szintén hozzájárul az elalvási folyamathoz. Érdemes elkerülni a végsőségeket: a üres és a túlzottan teli gyomrot. Egy könnyed vacsora – tökéletes variáció. Az erős teát vagy kávét jobb kizárni az esti menüből.
  • A pihenési képesség nagyon értékes. Nehéz elaludni, amikor a nehéz munkanap vagy egy felelősségteljes rendezvény nem hagy nyugodni. Ezekben az esetekben a meditáció segít, egy rövid séta alvás előtt, ellazító zene.

Mindezek a javaslatok nem csak a meglévő alvási problémák esetében hatásosak. Jó megelőzés lesznek a hasonló problémákra.

nem tudott errol a jo alvas az elet altal leellenorzott titkai

Jobb a bal oldalon aludni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük