Nem tudja, hogy kezelje ki a visszeret? A válasz egyszerű – járjon úszni!

Jó úszó? Soha sem gondolkozott el azon, hogy beiratkozzon egy uszodába? Ez egy kiváló módszer arra, hogy megerősítse a szervezetét és megszabaduljon számos krónikus betegségtől is, például így elvégezheti a visszér tágulás kezelését.

A flebológusok többsége meg van győződve róla, hogy az uszoda – a legjobb megoldás a gyenge erekkel rendelkező betegek számára. Természetesen, érdemes komplexen hozzáállni a kérdéshez, ha a betegség már a középső vagy előrehaladott stádiumban van, azonban a kezdeti stádiumokban és a visszér megelőzéséhez kiváló döntés lesz, ha beiratkozik az aqua-aerobikra vagy úszásra.

Az úszás haszna az erek és a vénák számára

Meghatározzuk az uszodai foglalkozások főbb hasznos hatásait a szervezetre:

  • Mivel a test vízszintes helyzetben van, a nyirok áramlása a lábakban lényegesen egyszerűsödik, megakadályozásra kerül a vér pangása, javul a szövetek oxigén-ellátása a jobb vérkeringésnek köszönhetően.
  • Sor kerül valamennyi szerv masszírozására a víz a testre történő nyomása révén. Emellett, az úszás közben fejlődnek az izmok, amelyek feladata – támogatni a vénákat.
  • Nincsenek hirtelen mozdulatok, amelyek kárt okozhatnak (mint mondjuk az erőedzések, ugrókötelezés, futás, stb. során).

Javaslatok az úszóknak a visszér kezeléséhez

A medikusok megállapították, hogy a visszér kezeléséhez nincsenek korlátozások az úszás stílusának tekintetében.  Sokan gyakorolják az uszodai foglalkozásokat speciális deszka segítségével.  Úgyhogy válassza ki azt a stílust ,amely a legjobban tetszik Önnek, és élvezze!

Bizonyított, hogy az úszás lehetővé teszi többszörösen csökkenteni az erek megbetegedései kialakulásának kockázatát,  a meglétük esetében pedig biztosítja, hogy maximálisan rövid időn belül megszabaduljon tőlük.

Ez a sportfajta gyógyítja az egész testet, leveszi a megterhelést a lábakról, elősegíti a vérkeringést.

Az úszás alternatívája – aqua-aerobik. Nem csak javítja a testtartást és megformálja az erős izomvázat, de stabilizálja is a vérnyomást, segít megszabadulni a fölös testsúlytól. Hiszen sokan rendelkeznek fölös kilókkal azok közül, akiket érdekel a  kérdés – «hogyan kezelhető ki a visszér».

Hogyan kezeljük ki a visszeret?

Természetesen az úszás mellett van értelme komplex módon foglalkozni a vénás elégtelenséggel.

Javasoljuk, hogy vizsgálják felül  az életmódját  – mozopgjon többet, csináljon szüneteket a munkahelyén, viseljen kényelmes lábbelit és ruhákat.

Szintén érdemes nagy figyelmet fordítani az étkezésre. Természetesen, kizárva a zsíros ételeket jelentősen javulni fog a közérzete.

Kiváló döntés  – kompressziós kötöttárut hordani és keni a lábait naponta kétszer visszér elleni krémmel.

Következtetések

Ha komplex módon fog foglalkozni az egészségével, akkor ár egy hónap folyamán észre fogja venni a fantasztikus változásokat. Egyszerűen kombinálja a lokális kezelést (kenőcsök) a gyógytornával úszás), adja ehhez hozzá a helyes táplálkozást és a pozitív hangulatot – meg fog lepődni, mennyire sok örömet tud adni az élet! Élet duzzadások és állandó fájdalom nélkül – élet visszér nélkül!

Hogyan viszonyul az úszáshoz?

Betöltés ... Betöltés ...

5 thoughts on “Nem tudja, hogy kezelje ki a visszeret? A válasz egyszerű – járjon úszni!”

  1. Az úszás – szerintem a legjobb sportág)) örömmel járok uszodába, de elkapni egy gombás fertőzést az ilyen helyen – nagyon egyszerű dolog.

    1. De a gombás fertőzések ellen számos krém létezik, úgyhogy a lényeg – nem szabad megfeledkezni a papucsról, ezen kívül pedig minden egyszerű))

  2. Meggyőződésem, hogy csak komplex módon lehet változásokat elérni. Egyszerűen úszni – jó dolog, de nem lesz fölösleges a normális alvás és táplálkozás sem. Úgyhogy100%-ban egyet értek a szerzővel!

  3. beiratkoztam egy uszodába Önöknek köszönhetően)) holnap megyek az első foglalkozásra))

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük