NEM MINDEN “EGÉSZSÉGES” SZOKÁS HASZNOS 

Mindannyian szeretünk gondoskodni egymásról. És mindannyian állandóan hallunk arról, hogy mit kell és mit nem szabad tenni az egészségünk érdekében. Sajnos, a tömegkultúra meghonosította több millió ember tudatában a teljesen őrült sztereotípiákat.

 1. Áll az asztal mellett.
  Ez a fő „egészséges” trend» az utóbbi pár évben. Úgy tartják, hogy ülni káros, állni pedig hasznos. De vajon valóban így van ez?

giphyEgy nemrégiben végzett hosszas kutatás, amelyben 4000 felnőtt amerikai vett részt, azt mutatta, hogy az „álló” asztal semmiképpen sem csökkenti az esélyeit arra, hogy a mozgásszegény életmóddal kapcsolatos krónikus betegségeket elkapja,

Más részről pedig, így valóban gyorsabb égnek el a kalóriák. Tehát, ha szeretne egy kicsit lefogyni, akkor ez a kísérlet sikeres lehet az Ön számára.

 1. Fél ráülni a wc-ülőkére a nyilvános helyeken.

giphy

Valójában a „nemi” vírusok (közte a  HIV, a herpesz) nem annyira szívósok, mint gondolnánk. Elhagyva a meleg és kellemes emberi testet, szinte azonnal elpusztulnak. Még az előtt, hogy gazdájuk elhagyja a „kabint” és kilép az ajtón. Erre a témára kísérleteket végeztek, és valamennyi azt mutatta, hogy a legveszélyesebb kórokozók ilyen úton nem adódnak át.

Emellett, bőrünk — effektív védelmező és  mikróba gyilkos. Egyetlen kivétel: azok az esetek, amikor Ön megsérült. Ha lábain vagy fenekén vágások vannak, sebek vagy mély marások, akkor egy nyilvános wc-ben valóban jobb óvatosnak lenni!

 1. Nem eszik kenyeret.

Ez valóban nagyon divatos az utóbbi időben. A kenyértől hízni lehet — először is. Emellett egyes emberek  glütén érzékenységben szenvednek, — állítják az amerikai tömegtájékoztatási eszközök.

Azonban, ha mélyebbre ásunk, kiderül, hogy ilyen furcsa allergiában mindössze a lakosságnak csak az 1%-a szenved. Mindenki más haspuffadásban szenved,  felfúvódással és más, bélrendszerrel kapcsolatos problémában szenved, aminek semmi köze nincs a kenyérhez!

 1. Frissen facsart gyümölcslevet iszik.

giphyFriss gyümölcsökből és zöldségekből készült gyümölcslé — mi lehetne egészségesebb? Azonban, valójában a jótékony hatás nagyon túl van értékelve. Amikor kifacsarja a levet, akkor megfosztja a gyümölcsöket valamennyi rosttól, ez pedig kulcsfontosságú összetevő, amely egészséget ad, jó hangulatot és jóllakottság érzetet.

Ha csomagokban vásárolja meg a gyümölcslevet, akkor minden még rosszabb: nem vitaminokkal, hanem cukorral töltődik fel. Az eredmény: hirtelen éhség érzet, gyakori hangulat változás, krónikus fáradság és az izomtömeg vesztése. Ne feledje: a gyümölcsök hasznosak, ha esszük őket, nem pedig isszuk!

 1. Egy tonna C vitamint szed, «hogy ne betegedjen meg».

Igen igen, a C vitamin valóban növelheti immunrendszere hatékonyságát. De az az igazság, hogy a túlzott bevitele szinte ugyan olyan félelmetes, mint a hiánya. És ez valóban beteg emberré teheti Önt!

Ennek a vitaminnak a felső, megengedett határa — 2000 mg naponta. Ennek a normának bármilyen túllépése hasmenést, hányingert, hányást, gyomorégést, fejfájást és számos más mellékhatást vált ki.

 1. Egész tojás helyett csak a fehérjét eszi.

A táplálkozás «szakértők» több millió embert győztek meg arról, hogy a tojás sárgája – csak a koleszterin forrása. De egyre több és több kutatás mutatja azt, hogy a tojás, egyen meg belőle bármennyit is, nagyon gyengén hat a koncentrációjára a vérben.

Tehát, ha nincs problémája a szív- és érrendszeri betegségekkel, nem kell aggódni ezen a téren. Jó reggelt,  Benedict tojás!

 1. Ön antibakteriális szappant vásárol a kezei számára.

Állandóan mosni a kezeket fertőtlenítő szerekkel nem cask haszontalan dolog, de még veszélyes is. Hiszen testén ugyan annyi hasznos baktérium van, mint káros is. Ne hallgassa a reklám szakembereket. Vásároljon egyszerű szappant, és azzal mossa a kezét.

 1. Multivitaminokat szed.

A felnőtt amerikaiak majdnem fele szed minden nap multivitaminokat! Íme — a reklám és a kereskedelmi propaganda hihetetlen ereje. Azonban, az évtizedes kísérletek erre a témára azt mutatják, hogy semmi értelme nincs a tablettás vitaminoknak! Ez azonban nem jelenti azt, hogy Önnek nincs szüksége vitaminokra.

giphy Először is, fogyasztani őket a zöldségekből és a gyümölcsökből kell: az, ami a tablettákban van, gyakorlatilag nem emésztődik meg. Másodszor pedig, többségünk egyáltalán nem szenved vitamin hiányban: elegendő mennyiségben kapjuk meg őket az ételekből. Minek Önnek tabletta, ha egyszer egészséges ember?

 1. Visszatartja a lélegzetét, ha valaki tüsszent vagy köhög.

Amikor egy ember tüsszent vagy köhög, s emellett nem takarja el a száját, a baktériumok az orrból és a szájból kirepülnek a levegőbe  80 – 350 km/óra sebességgel.Tehát próbálkozásai, hogy megvédje magát, egysezrűen nevetségesek! Egyszerűen kérje meg az illetőt, hogy takarja el a száját. Vagy a másik oldalra tüsszentsen!

 1. Fél «ropogtatni» az ujjcsontjaival.

giphy

Még nemrég senki sem értette ennek a folyamatnak a természetét. Miért ropognak annyira irritálóan egyes emberek ízületei? És miért ropognak az önéi? Valójában, ez nem is ropogás. Ez az összenyomódó gázok hangja, amelyek rugalmasságot biztosítanak az ízületeinknek. És az utóbbi kutatások azt mutatják, hogy, ha ujjai erősebben  „ropognak”, min általában, akkor ez jó.

Hrek Kucsuk, az Albert Egyetem vezető kutatója és professzora úgy magyarázza: «Nekünk úgy tűnik, hogy ez valamilyen betegség jele. Azonban valójában  pont ellenkezőleg van: minél hangosabban ropognak az összenyomás hatására az ujjai, annál több „olajozó” gáz van bennük. Ez pedig azt jelenti, hogy Önnek kevesebb esélye van megtudni, mi is az az arthritis ».

 1. Időnként megpróbál különböző «detox»- diétákat.

Senkinek sem kell átesnie a detoxikásiós folyamaton a szervezetét illeőten. Ez egy butaság, amelyet a marketingszakemberek és a sarlatánok találtak ki! Ha nem volt megmérgezve, akkor már rendelkezik a káros anyagok  szuper hatékony  szűrési rendszerével,  amelyeket az ételekkel visz be a szervezetébe.

Két elemből áll: máj és vesék. A vesék megállás nélkül szűrik a vérünket, eltávolítva belőle a különböző hulladékokat az étrendünkből. A máj pedig átdolgoz minden vegyi anyagot, amelyet elfogyasztunk. Ők ketten elegendőek ahhoz, hogy hatékonyan kijuttassák a toxinokat.

 1. Csak zsírmentes termékek fogyaszt.

Az USA Mezőgazdasági Minisztériuma még a 90-es években meggyőzött világszerte több millió embert arról, hogy az alacsony zsírtartalmú termékek egészségesek. Így jelent meg a piacokon a margarin a vaj helyett, valamint a zsírszegény joghurt. De azóta sok idő telt el, és már minden tudós tudja, hogy ez nem működik.

Egy 8-éves Harvardi kutatás, amelyben körül-belül  50 000 nő vett részt azt mutatta, hogy azok az emberek, akik alacsony zsírtartalmú termékeket részesítettek előnyben, ugyan olyan gyakran betegedtek meg rákban és szívbetegségekben. A zsírszegény termékek nem segítenek a lefogyásban sem. És a hasznos zsírok hiánya az étrendben csak álmossá, ingerlékennyé és erőtlenné teszi Önöket.

 1.  Ön  kerülni az élelmiszereket a mikrohullámú sütőből.

giphy

Mindannyian hallottunk róla, hogy a mikrohullámú sütő elpusztítja a tápanyagokat. Szerencsére, ez egy hatalmas tévedés! És ezt nem mi állítjuk, hanem a tudomány képviselői a Harvardról! Mit csinál a  mikrohullámú sütő? A hullámok energiáját használja, hogy arra késztesse az élelmiszer molekulákat, hogy gyorsabban mozogjanak, így növelve az energiáját hő formájában.

Természetesen, ilyen hozzáállás mellett a tápanyagok egy része széthullik. De ez magával, a melegítési folyamattal áll kapcsolatban, nem pedig a módszerrel, amelyet ehhez választottunk. Mikrohullámű sütővel vagy gáztűzhellyel melegíti meg az ételt  – teljesen mindegy. Épp ellenkezőleg, vannak adatok arról, hogy a mikrohullámú sütő  — a „legtisztább” és leghatékonyabb módszer az ételek felmelegítésére.

Ossza meg ezt a  bejegyzést a barátaival!

Vonj be egy hasznos szokást – nem enni éjszakára. A szervezeted köszönetet fog érte mondani.

One thought on “NEM MINDEN “EGÉSZSÉGES” SZOKÁS HASZNOS ”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük