Mit tegyél, ha elhagyott a barátnőd: dolgozz magadon

Az exed (igen, szokj hozzá, hogy most már így fogd hívni) elhagyott és egyedül maradtál a stresszel? A tudományos tények segítenek neked áttanulmányozni a hatékony és nem nagyon hatékony módszereket az érzelmekkel vívott harcban.

Stratégia: Berúgni és elfelejteni

Hatékonyság: Alacsony

Úgy tűnhet, hogy kiváló ötlet elmenni egy bárba és berúgni, hogy megszabadulj legalább egy éjszakára a lelki bánattól – de ez nem a legjobb lépés. «Amikor bánatos vagy, meggondolatlan dolgokat teszel és kétszer több pénzt költesz, mint általában », — állítja a Los-Angelesi Kaliforniai Egyetem kutatásának eredménye. Sőt, egyes esetekben az alkoholos intoxikáció csak súlyosbítja a kétségbeesést.

Stratégia: Női társaság

Hatékonyság: Magas

Amikor el vagy keseredve, úgy tűnik, hogy soha sem fogod megtalálni annak a helyettesítőjét, akivel jártál, de ez nem így van – állítják az evolúciós pszichológia területén végzett kutatás eredményei.  Ez az állapot hasonlít a munkahelyi elbocsátás időszakára.  «Minél több helyettesítő variációt veszel célba, annál könnyebb lesz átélned az elválást, — mondja Karen Periju pszichológus». Jóga csoport, Tinder alkalmazás vagy egy nagy utazás Európába — indulj arra felé, ahol nők vannak.

Stratégia: Kisírni magad valakinek a vállán

Hatékonyság: Nem működik

A Kolumbiai Egyetem kutatása azt mondja, hogy egy szakítás után az emberek szándékosan űzik magukat a negatív érzelmekbe. Ahelyett, hogy visszaemlékeznél a barátaiddal minden jóra, ami közted és barátnőd között volt, inkább gondolj a a rossz vonásaira. Lehet, hogy túl hangosan fújja ki az orrát vagy szeret néha meginni – akár mire gondolhatsz. Egy kutatás, amely az  Emotion folyóiratban jelent meg azt mutatta, hogy sokkal könnyebb kijutni a szakítás utáni depresszióból, visszaemlékezve minden rosszra, amit el kellett tűrnöd.

Stratégia: Elűzni a depressziót vassal

Hatékonyság: 100%

A fizikai gyakorlatok — a legjobb módszer arra, hogy megszabadulj minden bánattól. A foglalkozások közben az edzőteremben a szervezeted endorfint termel, amely segít vonzani a jó hangulatot. Minden egyes felhúzózkodással jobban fogod magad érezni. Kezdj el új edzőgépeken dolgozni, foglalkozz gyakran és szorgalmasan. A sport – a legjobb orvosság a lelki bajokra.

Hogy ne találd magad kényelmetlen helyzetben, amikor nem is sejted a közelgő szakítást, nézz meg jobban kedvesedet. Mindig van egy teljes sor jel arra, hogy a lány becsap téged

One thought on “Mit tegyél, ha elhagyott a barátnőd: dolgozz magadon”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük