Minőségteljes alvás: a férfi egészség szilárd alapja

A mozgalmas életért, amelyben a munka és az otthon mellett helyet kap az edzőterem, a hobbi, az önmegvalósítás, a barátok és a foci, egy modern férfi teljes értékű egészséges alvásával fizet.

Mondjunk köszönetet a szervezetünknek határtalan potenciáljáért – szükség esetén képes alkalmazkodni a gazdája aktív napirendjéhez és meg tud tanulni kevesebbet aludni, nem időebn és teli gyomorral. Hogyan mutatkozik meg ez az egészségen, a hangulaton, a tónuson, a nemi életen? A válasz szemmel látható.

A nem teljes értékű alvás, a krónikus kialvatlanság vagy a túlzott alvás, gyakorlatilag azonnal megmutatkoznak az idegrendszer, a szív- és érrendszer munkáján, a nemi mirigyek munkáján  és a potencián. Ennek eredménye – infarktusok és agyvérzések kockázata, tesztoszteron szint csökkenése, nemi diszfunkció,  a munkaképesség csökkenése.  Kellemes dolgokból kevés van…

Hogyan javítsunk az alvásunkon: idő, hely, póz

Ha sehogyan sem sikerül faragnod a menetrendeden a hírhedt „nyolc óra” eléréséhez, igyekezz legalább 6-7 órát aludni. A nappali alvás nem mindig hasznos, ha kárt okoz az éjjelinek, de 20-30 perc szundikálás megengedett a nap folyamán.

És igen, a legjobb 22.00-23.00 órakor feküdni le aludni, nem később. Az érdekes thrillert, a Bajnokok Ligájának késői meccsét és az új szintet a kedvenc játékban jobb lecserélni egy érdekes könyvre vagy egy meleg zuhanyra. Nem olyan vidám dolog, de hasznos.

Az egészséges alvás alapja – a kényelmes és helyesen kiválasztott matrac. Semmilyen extrém keménység vagy fokozott puhaság, ha nincsenek ilyen utasításai az ortopéd szakembernek. Nem esve szélsőségekbe, válassz mérsékelten kemény matracot független rugós blokkokon kókusz és latex rétegekkel, természeteset vagy mesterségeset. Az újdonságok kedvelői letesztelhetik a memoriform anyagú matracokat.

Ha szerencséd volt az életben és megosztod az ágyadat egy szexis hölggyel, és jelentős különbség figyelhető meg a súlyotok között,  részesítsd előnyben a „duett” rugós vagy független zónákkal rendelkező matracokat. Érts egyet, ezek a szavak már magukban is szexuálisan hangzanak.

Achtung! Helyesen válaszd ki a matrac huzatot és az ágyneműt, az időszak, az anyagok természetessége és a hőmérséklet figyelembe vételével a helyiségben. Akkor nem lesz olyan nehéz megmutatni, hogy milyen nőcsábász vagy. De ezek a tanácsok nem kellenek neked, ha már nős vagy. Ilyen esetben egyszerűen vegyél és jó és drága matracot. Aludjatok kedvetekre!

A szakemberek nem javasolják a férfiaknak, hogy magas párnákon és hason aludjanak. Az első esetben romlik a vérkeringés az agyba, szenved a hipofiz, amely a hormonokat termeli. A második esetben összenyomódik a húgyhólyag és a nemi szervek  vérerei. A háton és oldalon történő alvás – optimális.

Készülünk az alvásra: kényszerű éhezés és kellemes árnyékoltság

Nem szabad enni 18.00 óra után – egy szabály, amelyet azok az emberek találtak ki, akik  már 21.00-kor bebújnak a takaró alá. Egy modern férfi számára elegendő, ha nem eszi túl magát néhány órával az alvás előtt vagy korlátozza magát egy könnyebb beharapnivalóval egy órával a lefekvés előtt. Éhesen feküdni le aludni majdnem ugyan olyan veszélyes, mint a gyorséttermi kajával megtömött hassal – igyekezzen megtalálni az arany középutat. Javasoljuk, hogy igyon meg éjszakára egy fél pohár vizet vagy tegyen az ágyhoz nem édes és nem szénsavas nedüt. (…de inkább vedd fel a legjobb öltönyödet és irány a klub a kalandok kereséséhez,  hiszen aludni olyan unalmas…bár ez már egy másik téma, mi itt most az alvásról beszélünk).

A legjobb alvás  – egy kényelmes matracon egy jól szellőző helyiségben, hang- és fényirritációk nélkül. Ne felejtse el beállítani a termosztátot és a komfortos hűvösséget. Egy hangszigetelt hálószoba és élénk fényforrások hiánya – a záloga annak, hogy agya gyorsan átlépjen az alvási üzemmódba.

Alvás külső irritációk nélkül  – optimális feltétele  a mély alvásnak, azaz, a tesztoszteron termelődésének. Mellesleg, a spanyol tudósok nemrégiben kapcsolatot találtak a nemi rendszer állapota és a férfi alsónemű között. Azoknál, akik szabad alsóneműben vagy meztelenül alszanak javul a nemi mirigyek munkája.

Mit tegyünk, ha álmatlanság gyötör?

Stressz, káros szokások, koffein, fölös megterhelések az idegrendszerre, rejtett betegségek és gyulladásos folyamatok, kevés fizikai aktivitás a nap folyamán,  kaotikus alvási rend – az álmatlanságnak sok oka lehet.

Ha az alvási problémák krónikus jelleget viselnek, érdemes minden képpen átmenni egy kivizsgáláson és konzultálni egy orvossal. Ne félj, ez mindannyiunkkal megtörténik.

Az alvás sajátosságai mellett számos érdekes tény van még az  emberi testről. Olvassák a bloggunkban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük