Milyen kásákat kell enni ,hogy növeljük a testsúlyt?

Az összes gabonaféle tartalmaz rostokat. Amikor ezek bekerülnek az emberi szervezetbe, megtisztítják a káros salakanyagoktól és toxinoktól, és emellett aktiválják a bélműködést is. A kásák szemmel látható előnye az, hogy  eléggé könnyen megemésztődnek és nem terhelik túl a bélrendszert.  

Érdemes megemlíteni, hogy közel sem minden kása segíti elő a súly gyarapodását. Ezt mindig figyelembe kell venni, amikor darafélét választunk magunknak. Biztos, hogy nem lesz jó a kitűzött cél eléréséhez a zabkása és a barna rizs. A hajdina kása szintén nem a legjobb választás. A kívánt eredmény eléréséhez a legoptimálisabb választás:

– árpagyöngy;

– búza;

– rizs (fehér rizs);

borsó;

árpa.

A vitaminok és más hasznos anyagok mellett nem kis szerepet tölt be a termékekben a kalóriatartalmuk is. Ez a kulcsfontosságú tényező ahhoz, hogy gyarapítsuk a súlyt. Ahhoz, hogy fokozzuk a kásák hatékonyságát, amelyek elősegítik a kellő tömeg felszedését, érdemes zsíros tejen készíteni őket és cukorral vagy valamilyen lekvárral fogyasztani. Emellett fontos, hogy több kalória  kerüljön be, mint amennyi elég.

A leghatásosabb kása a súly gyarapításához

Először is, érdemes megállapítani, hogy a kásák melyike biztosít a leghamarabb optimális és kívánt eredményt.

Nagyon hasznos kásának tartják a kellő tömeg felszedéséhez az árpát (árpa kását). Előnye a gazdag rostokban rejlik, valamint azokban a komponensekben, amelyek elősegítik az egész szervezet normális működését. Ez a kása éllovas a különböző tápelemek bőségében.  Egy adag árpagyöngy kása (100 gramm) – körülbelül 310 kalória. Ez általában elegendő a kellő tömeg felszedéséhez.

Nem kevésbé hasznos a súly gyarapítás céljának eléréséhez  a fehér rizs. Eléggé sok növényi fehérjét tartalmaz (70%), emellett keményítőt és elég sok szénhidrátot, amelyek megtöltik a szervezetet energiával. Egy adag (100 gramm) – körülbelül 330 kalória.

Nagyon laktató és megakalóriás a búzakása. Kulcsfontosságú sajátosságaként a fokozott aminosav tartalmat lehet megnevezni,  amely megfelelő hatást gyakorol az egész szervezetre. Emellett sok fehérjét tartalmaz, 60% szénhidrátot és zsírt 4 %. Egy adag  ilyen kása (100 gramm) – körülbelül 350 kalória. És ez teszi a legelőnyösebb kásává, amelytől gyorsan fel lehet szedni a kívánt kilókat.

Az árpagyöngy szintén elég jó variáció, főként, ha édességekkel kombináljuk. A rostok (4,5%), zsírok (2%), fehérjék (11%) és szénhidrátok (аж 66%) kölcsönhatása eléggé gyorsan megadja a látható eredményt  a súlygyarapodás kinézetében. Egy adag árpakása (100 gramm) – körülbelül 320 kalória.

Borsókása – ez egy olyan étel, amely nem a gabonakultúrákhoz, hanem a hüvelyesekhez sorolódik. A borsó szembetűnő sajátossága – magas fehérje tartalom (növényi). Ennek a kásának köszönhetően történik a szervezet sejtjeinek helyes kialakulása és fejlődése. Ez a maga részéről  aktívan elősegíti az erős izmok megjelenését és természetesen a súlygyarapodást is.  A borsókása komponensei közzé tartozik egy nagyon értékes aminosav  – a lizin. Ez érezhető kölcsönhatást biztosít a szervezet helyreállásához és gyors növekedéséhez. Emellett a borsó gazdag A vitaminban, amely nagyon jól ismert helyreállító tulajdonságaitól. Ez a kásafajta tökéletes választás a sportolók számára, és azok számára is, akik állandó megterheléseket kapnak.  Egy adag borsó kása (100 gramm) körülbelül 350 kalóriát tartalmaz.

Összegyűjtöttük neked az érdekes tényeket a szénhidrátokról 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük