Miért öregszik az ember?

10 hiba, amely a korai öregedéshez vezet.

Senki sem tagadja, hogy az öregedés – természetes folyamat, de az öregedés kezdetének időszaka már egy teljesen más téma. Dehát mi is vezet az idő előtt korai öregedéshez – ebben a cikkben vitatjuk meg.

  1. A túlzott cukorfogyasztás.

A túlzott cukorfogyasztás képes elpusztítani az emberi sejteket és ezzel egyidejűleg túlzott súlygyarapodást okoz. Tudományos nyelven mondva – az adott folyamatot a fehérjék glikációjának nevezik és természetes biológiai öregedést vált ki.

  1. Visszaélés a készételekkel.

A feldolgozott élelmiszerekben fokozott sótartalom van, cukor és különböző káros zsírok, amelyek negatívan hatnak az emberi bőrre. Emellett az ilyen ételek minimális részben tartalmaznak  tápértékeket.

  1. Rosthiány.

A zöldségek, gyümölcsök, hüvelyesek és a gabonafélék, mind a a teljes értékű és elengedhetetlen rostok forrásai. Amellett, hogy a rostok közvetlenül befolyásolják a tápanyagok emésztésének minőségét, antitoxinokat is tartalmaznak, amelyek képesek harcolni a káros kémiai anyagokkal.

  1. Túlzott fizikai megterhelés.

Ha arra törekszik, hogy jó sportos formában legyen, akkor ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy minél nehezebb, annál jobb. A túlságosan hosszú és intenzív edzések kortizolt juttatnak a vérbe – olyan hormont, amely emeli a vérben a cukorszintet. Ebben az esetben szintén elindul a glikációs folyamat, amely negatívan mutatkozik meg a rugalmasságon és ennek eredményeként a bőr kinézetén.

  1. Az izomtömeg és teljesítmény mutatók elvesztése.

A korral az adott folyamatok gyorsan fejlődnek. Ennek elkerülése érdekében érdemes arányosan növelni  az elfogyasztott kalóriák mennyiségét és erősíteni a fizikai megterhelést.

  1. Rossz testtartás.

Az egyenes testtartás képes vizuálisan megfiatalítani. Ennek az eredménynek az eléréséhez érdemes megerősíteni az izmokat, mint  a hátban, úgy a hasban is.

  1. Elégtelen vízfogyasztás.

A vízhiány fokozott szárazságot vált ki a bőrben, a ráncok pedig sokkal észrevehetőbbek a száraz bőrön.  A szükséges napi norma a vízegyensúly fenntartásához a szervezetben – 3 liter víz.

  1. A napon tartózkodás napvédő krém nélkül.

Az adott kérdés főként a forró időszakban aktuális, amikor a napsugarak fokozott hatást gyakorolnak  a bőrre és megsértik az elasztint, ami csíkok megjelenését és a bőr megereszkedését vonja maga után.

  1. Túlzott cardio edzések.

A plusszokon kívül, a tudósok úgy vélik, hogy a futás károsan hat az arcbőrre, ami a gyors testsúly csökkenéssel magyarázható.

  1. Extrém súlyvesztés.

Gyakran előfordul, hogy az ember, miközben a szép alakra törekszik, a legveszélyesebb súlycsökkentési módszerekhez folyamodik, amire, természetesen, nem érkezik reagálni a bőrfelület és ez  megmutatkozik a korai megereszkedéseken és csíkokon.

Vegyék figyelembe a tanácsainkat és legyenek fiatalok még hosszú időn át.

 

One thought on “Miért öregszik az ember?”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük