Miért nem olyan az illata a parfümének, amilyennek lennie kellene

Megtalálni a tökéletes illatot – azt, amely tetszik Önnek is, és szíve választottjának is, és azt, amelyik nem túl erős, de nem is túl gyenge, és persze azt ,amelyik nem olyan mint az édesapjáé – nem egy könnyű dolog. Tegyük fel, hogy Önnek szerencséje volt és megtalálta a „saját” illatát, de nagyon hamar észrevette, hogy valahogy más lett a szaga. Lentebb felsoroljuk a lehetséges okokat és a helyzet kijavításának módszereit.

A parfümök romlanak, ha a fürdőszobábabn tároljuk az üvegcsét

Ott, ahol gyakran van nedvesség és fülletség. A gőz, a magas hőmérséklet és az erős fény jobban gyengítheti a parfümöt, mint azt Ön képzelné. Ezeknek a tényezőknek a hatása alatt a felső illatok tompává válnak, az általános összetétel pedig oxidálódik. A legjobb, ha az eredeti csomagolásban tárolja a parfümöt, és persze hűvös és száraz helyen – például, az éjjeliszekrény fiókjában.

Az ön parfümje már sok éves

Ha a kedvenc üvegcséje arra készül, hogy megünnepelje a tizen hetedik évfordulóját, akkor valószínű, hogy már ideje elköszönni tőle. A parfümöket maximum öt évig lehet tárolni, és azt is csak akkor, ha a tárolási feltételek (lásd fentebb) közel állnak a tökéleteshez. Honnan lehet tudni, hogy ideje új üvegcsét vásárolni? Keresse a nyilvánvaló jeleket: a folyadék sötétebb lett, megváltoztatta a színét, az illatnak savanykás szaga lett, és ahhoz, hogy megjelenjen az illat az Ön testén kétszer többet kell fújnia magára, mint korábban.

Önnek nagyon száraz a bőre

Ha Önnek száraz a bőre, akkor a parfüm, amely közvetlenül kerül rá felvitelre, azonnal elveszíti a felső illatát, és gyorsan elszáll. Ahhoz, hogy ez ne történjen meg, vigye fel a parfümöt a testére amint kilép a zuhany alól vagy azonnal azután, hogy felvitte a bőrére a szag nélküli hidratáló testápolót. A testápoló segít megőrizni a kompozíció teljességét, valamint meghosszabbítja az illat hatását.

Ön összekeveri az illatokat

Ha citrus illatú tusfürdőt használ, erős illatú dezodort, ezt követően pedig tetőtől talpig szagos testápolóval keni be a testét, és végül megkoronázza ezt egy borostyános kölnivel, higgye el, hogy ebből semmi jó nem fog kisülni. Inkább használjon olyan szereket, amelyeknek ugyan olyan az illatuk, mint a kölninek, vagy használjon egyszerűen szag nélküli szereket.

Ön tévedett az évszakkal a parfüm kiválasztásakor

A meleg téli illat fojtogatóan zavaró lehet, ha nyáron használja. És ez ellenkezőleg is igaz: a könnyű és friss nyári illat nem lesz helyénvaló télen, amikor az Önt körülveveő illatok – a megnyújtott gyertyák, a kályhában égő fadarabok, a vastag téli kabát és csizma – nehezek, melegek, melengetőek. Ez nem jelenti azt, hogy Önnek minden képpen le kell cserélnie a kölnijét az idény változásával, de egészében véve érdemes a fegyvertárában legalább néhány illatot tartani.

Megváltozott a teste kémiája

Az Ön bőre – a savak, zsírok, fehérjék és szénhidrátok egyedülálló készlete. A parfüm a bőrrel érintkezve reakcióba lép ezzel a koktéllal. A stressz, a diéták, a gyógyszeres kezelések és még a korváltozások is okává válhatnak annak, hogy az illat másképpen nyílik meg a bőrén. Ha észrevette, hogy a parfüm már nem illik Önnek, próbáljon ki valamilyen más illatot.

Önnek rossz az ízlése

A fent felsorolt módszerek egyike sem képes kijavítani a helyzetet, ha az Ön parfümje önmagában rossz. Ha a gondolat arról, hogy az Ön kedvenc illata senki másnak nem tetszik, saját magán kívül egyre gyakrabban tör elő, akkor ez jó ok arra, hogy lecserélje az illatot.

Ön hogyan választ parfümöt?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük