Miért nem működnek 2017 telén a diéták

Az újévi ünnepek előtt gyakorlatilag minden lány fontos lépésre szánja el magát – diétába kezd. De a táplálkozás szakértők ellenzik az ilyen változásokat, hiszen nem adnak semmit! meglepődtél?

Arról van szó, hogy a test télen súlyt gyarapít teljesen természetes, biológiailag megalapozott okok miatt. A tudósok végeztek egy hatalmas kísérletet és bebizonyították – fölös kilókat szedni fel a téli időszakban teljesen normális dolog.

A tudósok véleménye szerint éppen a hideg időben nem akarják elhagyni a testünket a fölös kilók. Ez pedig azzal az agyban történő kémiai folyamatokkal áll kapcsolatban. A táplálkozás szakértők ezt úgy magyarázzák meg, hogy télen a napsugarak hiánya miatt  csökken a szerotonin  termelődése. Ez az anyag szabályozza az éhség érzetet. Mivel télen kevesebb termelődik belőle, az ember több egyszerű szénhidrátot fogyaszt, amelyek elősegítik a súly gyarapodását.

A szervezet a legjobban az édes és a zsíros termékek segítségével melegszik meg. De, sajnos, ez provokálja a zsírtömeg és az összsúly gyarapodását. Tehát, küzdeni a fölös kilókkal hideg időben nem hatékony dolog, az egyetlen amit tenni lehet  – megtartóztatni magunkat a fölös súly gyarapodásától.

 

2 thoughts on “Miért nem működnek 2017 telén a diéták”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük