Miért nem akar a feleség az anyóssal élni?Hogyan rendezzük a kapcsolatot az édesanyánk és a feleségünk között?

Minden kapcsolat, amely már a legelejétől komoly szándékokkal rendelkezett, családi életté alakul át. Ennek kezdeményező lehetnek  a párok, de akár a körülmények is, amelyek hatással lehetnek erre a döntésre. Például, egy terhesség arra késztet, hogy a pár együtt éljen. Vagy a szerelmesek úgy döntenek, hogy házassággal pecsételik meg szerelmüket, s ekkor felmerül a kérdés, hogy hol is éljenek. Sajnos,  a mai árak és fizetések, az esetek többségében nem teszik lehetővé a fiataloknak, hogy lakást vásároljanak maguknak. Ennek  alternatívájaként a bérelt lakások szolgálnak.  De minden hónapban elég nagy összeget fizetni, eltartani a feleséget, valamint  gyermekeket, elég nehéz a férfiak számára. Hiszen ebben az esetben választani kell – vagy több műszakban dolgozik a férfi és csak aludni jár haza, vagy pénzhiány van a családban és állandó veszekedések a feleséggel.

A családi ház csábítóan hÍvogat

Egy jó tanács, vagy döntés, amelyet a szülők ajánlanak fel, s általában a férjé- költözzetek hozzánk. A lakásért vagy házért fizetni nem kell, éljetek amennyit akartok. Az ajánlat nagyon csábító, és amikor valóban minden oldalról nyomás van – kétség nélkül belegyeznek a párok.
Mint szerető szülők óvnak és védenek, segítenek amiben tudnak, de most már nem csak a fiúkat, hanem újdonsült lányukat is védik. Azonban hamarosan minden megváltozik. Hogy lehet ez? Könnyen!  Hiszen két háziasszony egy konyhában először is a terület alapszintű elosztása, és állandó, visszatérő konfliktusok a feleség és az anya között. Ön elkezd vitatkozni szeretett feleségével, egyáltalán nem értve azt, hogy részben igaza van és nem jelent számára olyan élvezetet az anyóssal történő együttélés, mint Önnek. A kapcsolat az anyóssal, eléggé törékeny rendszer. Minden azzal kezdődik, hogy elkezdi piszkálni a menyét, a legjelentéktelenebb okokból: rosszul mosta fel az edényt, nem úgy főz, nem tud bánni a gyermekekkel. A kifejezés, hogy „Rossz háziasszony vagy”— hihetetlenül nagy sértés egy fiatal asszonynak. Hiszen minden erejével azon van, hogy rendezze a kapcsolatot, minden lehetséges kérdés kapcsán elmenjen, de ez csak néha sikerül.

ne csak az egyik felet vegye figyelembe

Hogyan rendezzük a kapcsolatot az anyóssal? Ez egy hatalmas és fáradságos munka saját magunkkal, a viselkedésünkkel, sőt minden egyes mozdulatunk és kifejezésünk ellenőrzése.  Ön, mint férj vagy fiúgyermek nem tudja teljesen elfogadni csak az egyik felet. Az édesanyja az első lédi az életében, hiszen felnevelte, és most még otthont is adott, ezért vitatkozni vele, már csak ha a tiszteletet vesszük is, nem korrekt. A felesége – a nő akit szeret, gyermeki anyja, és egyszerűen az, akit a közös életre választott magának többezer közül. Egy nagy veszekedés a feleségével elronthatja a kapcsolatukat és akár váláshoz is vezethet. Kell ez Önnek? Persze, hogy nem! Próbáljon elegendő figyelmet fordítani erre a kérdésre, és ne  próbáljon mindent egyedül rendezni. Az Ön feladata első sorban, hogy közös nevezőre jusson a feleségével és segítsen neki helyesen kiépíteni a kapcsolatot az anyósával, még ha nem is sikerül ez azonnal. Ön mint férj, apa, sok mindenre képes, a lényeg, hogy ne adja fel, ne idegeskedjen és ne veszítse el a reményt.

AZ új környezet teher

Amikor felesége új környezetbe kerül és a szüleivel kezd el élni, kicsit kényelmetlenül érzi magát, mondhatnánk, hogy „nem a saját tányérjában”. Ezért az anyóssal való kapcsolat nem csak a piszkálás miatt alakulhat ki, hanem azért is, mert felesége nem tud gyorsan alkalmazkodni az új helyhez.
Minden nőnek, még ifjú korától bizonyos génjei vannak. Általában ezek a gyermekek védelmezésében és nevelésében nyílvánulnak meg, vagy a családi fészek otthonosságának fenntartásában. És amikor egy másik nő is erre törekszik, ugyan azon a területen, akkor valúszínű, hogy a kapcsolat ezzel az emberrel nagyon feszült lesz. Hogy lehet az anyóssal élni, amikor beleavatkozik mindenbe, és majdnem, hogy „bekérezkedik” az ágyukba, hogy ellenőrizni tudja, mi is történik ott, és ez enyhén szólva kellemetlen érzés. De megmutatni ennek a tapasztalt nőnek, hogy nincs igaz, még rosszabb. Itt jön létre a kényelmetlenség, tör elő a rossz hangulat és a kívánság, hogy a feleség elfusson minden egyes beszélgetéstől az anyósával.
Kertelni  vagy figyelmen kívül hagyni – először is tiszteletlenség azokkal az emberekkel szemben, akik otthont adtak Önöknek. Ki kell választani a tökéletes taktikát, hogy az anyóssal való kapcsolat ne rontsa az életét, hanem legalább minimális élvezetet nyújtson. Még, ha az anyósa egy szörny is, és egyáltalán nem helyesli a fia választását, meg akar szabadulni Öntől és még egy apró porszemben is a polcon hatalmas vitákat lát, egy feleségnek érdemes megtanulnia  az egyik fülén be, a másikon pedig kiengedni a kellemetlen szavakat.

Ezt könnyű lesz megtenni

Az anyóssal való kapcsolat kiépítésének folyamata egyszerre mind a két felet be kell, hogy vonja. És csakis Ön, mint érdekelt személy szeretett asszonyainak a kapcsolatában, köteles segíteni ebben a nehéz feladatban. Ami az édesanyját illeti, segítsen neki megérteni, hogy mennyire aggódik a felesége mindenért, hogy nehéz nem a családi házban élnie, nem szokta meg, és, hogy nem kellene ilyen szigorúan állnia hozzá ahhoz, hogy hogyan főz, takarít vagy neveli a gyermekeket. Inkább segíteni egy pár jó tanáccsal, megtanítaná, hogyan szereti a fia jobban a dolgokat és mit kellene megváltoztatni.
Nem érdemes megváltoztatni azt a nőt, akit megszeretett, akiben meglátta a jövőjét. De neki is igyekeznie kell  tenni valamit ezér ta családért és meg kell tanulnia, hogy ne reagáljon minden megjegyzésre annyira agresszíven. A férj – a családfő, és azt, hogyan kell viselkedni az anyóssal, csak Ön tudja elmagyarázni a feleségének. Hiszen, Ön kivülrő látja, hogy ki és milyen helyzetekben hibázik. Tanácsolja a felségének, hogy  miként viselkedjen az édesanyjával, mesélje el, hogy mit szeret, hogyan lehet a kedvében járni. Értesse meg a kedvesével ,hogy minden piszkálgatás nem arra irányul, hogy nem tud valamit, vagy nincs tapasztalata a családi életben. Egy felnőtt, önellátó nő, lehet, hogy csak féltékeny a fiára, és igyekszik borsot törni a feleség orra alá ebből az okból.  A nőknek fontos hallgatniuk egymásra. Az anyóssal való kapcsolat ugyan olyan instabil rendszer, mint a férjjel való kapcsolat is. Ha erőfeszítéseket teszünk, nem adjuk fel és valóban jó eredményt akarunk elérni, akkor a családban harmónia, boldogság és megértés lesz. Egy boldog család záloga – a nőtől függ. Amikor pedig ketten vannak és örülnek minden egyes új napnak – Önt is végtelen boldogság és jó hangulat várja.

One thought on “Miért nem akar a feleség az anyóssal élni?Hogyan rendezzük a kapcsolatot az édesanyánk és a feleségünk között?”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük