Miért kell lassan dolgozni, nem pedig sokat?

 

Met Still, egy tervezői iroda vezetője, írt egy esszét arról, hogyan kell megszervezni a munkát, hogy ne váljunk a rabjává, megőrizzük az elménket és több élvezetet kapjunk az élettől:

1. Fékezzen egy kicsit

miert kell lassan dolgozni nem pedig sokatEgyszer valaki azt mondta: «Még ha nyersz is a patkány futóversenyben, akkor is patkány maradsz». Amikor lelassulunk, akkor prioritásaink élénkebbé válnak. Ha jobban el van foglalva, mint szeretné, ne próbálkozzon azzal, hogy átszervezi az időfelosztását. Először is nyugodjon meg és összpontosítson a folyó pillanatra. Érezze, hogy mi történik itt és most. Nézze meg, hogyan éli fel az energiáját — a rosszat és a jót. Az egészséges prioritások maguk fognak megnyílni Ön előtt, és az élet elkezd önmaga korrigálódni.
2. Elég volt hősnek lenni
Állítsa össze az időbeosztást, amelynek meg tud felelni, olyan feladatokkal, amelyek nem fognak a pusztulásához vezetni. Senki sem fog szívinfarktusban meghalni, ha Ön bezár egy projektet.

3. Térjen haza

Menjen ki az irodából este hatkor vagy korábban, ha ez lehetséges. Vacsorázzon a barátaival vagy a családjával, lazuljon el és aludja jól ki magát, Akkor kipihentnek és összpontosítottnak fogja magát érezni amikor reggel munkába kellesz menni.

4. Kerülje a megbeszéléseket

miert kell lassan dolgozni nem pedig sokatNéha valóban szükségesek és hasznosak, de leggyakrabban a megbeszéléseken egysezrűen vesztegeti az idejét. Udvariasan kérdezze meg a kollégáit vagy a vezetőjét, van-e hatékonyabb módszer a döntések meghozásához. Ajánlja fel a saját variációit.
5. Kapcsolja be a «repülőben» üzemmódot
Feledkezzen meg a telefonhívásokról (továbbítódjanak azonnal az üzenetrögzítőre) и és az internetről is. Fontos emlékezni arra, hogy a komminukatív szokásaink nem tesznek minket boldogabbá vagy produktívabbá. Hozzon létre maga körül minimális figyelemelvonó környezetet. Legyen offline, amíg valóban nem lesz szüksége elvégezni valamilyen kutatást vagy pontosítani valamit. Első sorban végezze el a fontos munkát, és utána válaszoljon a levelekre.  Legyen aktív, nem pedig reaktív, és feledkezzen meg végre valahára a aszociális hálózatokról.

6. Ne az irodában ebédeljen

miert kell lassan dolgozni nem pedig sokatOlvasson könyvet, menjen el múzeumba – tegyen meg mindent, hogy változtasson a környezeten és elvonja a figyelmét a megszokott dolgokról. A környezet változás feltölti Önt energiával és lelkesedéssel a munka előtt a nap második felében.

7. Откажитесь от многозадачности

Ez hatástalan. Azok az emberek, akik kijelentik, hogy sikeresen megbirkóznak egyidejűleg több feladattal, becsapnak másokat vagy saját magukat. Koncentráljon egy fontos feladatra. Tájékoztassa a kollégáit arról, hogy el van foglalva és Önnek nem szabad zavarni. Nem fognak Önre haragudni, ha meglátják a végeredményeket.

8. Mondjon «nemet»

miert kell lassan dolgozni nem pedig sokatMielőtt válaszolna egy kérésre, kérdezze meg saját magát, hogy mi készteti arra, hogy «igent» mondjon — az egyetértés vagy a félelem. A második esetben udvariasan utasítsa el a kérést és ajánljon fel egy alternatívát. Ez még egy ok lesz a kreativitáshoz.
Hogyan érkezzünk mindent.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük