Miért jobb  a bal oldalunkon aludni?

Aludjon a bal oldalán. Miért? Olvassa el!

Az alvás – az ember élettevékenységének elválaszthatatlan része. Éppen ezért befolyásolja a legnagyobb mértékben a szervezet minden nemű regeneratív folyamatait, a fizikaikat és a pszichológiaiakat is. De, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy minél többet alszunk, annál jobb,  a lényeg itt alvásunk minősége. Mire van hatással a póz, amelyben az alvás nagyobb részét töltjük? Itt a válasz – a bőr felső rétegeinek állapotára, a emésztési rendszerre és még az immunrendszerre is.

Számos póz létezik, amelyekben testünk helyezkedik el az alvás közben Érdemes odafigyelni a következő tényekre:

– a háton való alvás horkolást vált ki, ami a maga részéről nehezíti a légzést, ez pedig fölöslegesen megterheli a pihenő szervezetet, ezzel zavarva, hogy a megfelelő mértékben helyre álljon. A háton történő horkolás kialakíthatja az asztmát vagy az apnoét (a lélegzés rövid idejű leállása). A háton történő alvás befolyásolja az oxigén tartalmat is a vérben, pontosabban annak elégtelen tartalmát, ami a maga részéről ugyan csak képes kiváltani a  légúti betegségek kialakulásának kockázatát.

– az alvási folyamatok, amelyek a jobb oldalon történnek, emésztési problémákat okoznak. Arról van szó, hogy a nyirokrendszer munkájának gátlása zajlik le. Ez hatással van a káros toxinok kikerülése folyamatának romlására és kiváltja a halálos kimenetű betegségek kialakulásának kockázatát.

– a bal oldalon történő alvás kiküszöböli a fenti hátrányokat és a jobb irányba fejleszti az említett rendszereket  .

Végezetül pedig megosztok Önökkel néhány tanácsot, amelyek segítenek abban, hogy a bal oldalon történő alvást válasszák és megszokják azt.

Aludjanak el közelebb a jobb oldal sarkához, hogy tudat alatt a bal oldalt válasszák, mivel az kényelmesebb a több hely miatt.

Hagyják égve az éjjeli lámpát a jobb oldalon, hogy az ellenszenv az éjszakai fényhez arra késztesse Önöket, hogy a kényelmet és az  otthonosságot az ellenkező bal oldalon találják meg.

Emellett a jobb oldalon el lehet helyezni egy nagyobb párnát, vagy tárgyat, amelyik akadályozni fogja a kényelmes alvást a jobb oldalon.

Ezzel vége, jó egészséget és alvást mindenkinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük