Miért hasznos dolog egyedül utazgatni

Ha nem talált utastársakat a szabadidős utazásra, akkor ez nem dráma, hanem egy indok, hogy egy lenyűgöző műfajt fedezzen fel magának   – független utazások a saját élvezet érdekében.

Pihenés egy társasággal  – nagyon klassz dolog, azonban a mi és barátaink életritmusai nem mindig egyeznek. Munka, tanulás, család, gyermekek, nagyjavítás és egy macska, akit nem lesz kinek etetni… És, ha nem tervezi, hogy várva várt pihenését egy szabad partner keresésére fordítja, egy kiút van csak – belevágni az utazásba egyedül.

Nem furcsa, de a közeli emberek – igen, igen azok, akik társaságaként léphetnének fel az utazás során!– valószínű, hogy vissza fogják tartani. «Egyedül indulni el? Nem félsz?» Vagy még rosszabb: «Most komolyan, egyáltalán nincsenek barátaid?» Érthető, hogy számos barátja és ismerőse van  – de ez még nem jelenti azt, hogy Ön köteles egész életében arra várni, hogy nekik idejük akad egy közös pihenésre. És, természetesen, a helyzet nem megszokott az Ön számára  – de vajon ok-e ez arra, hogy elhalassza álmai utazását? Döntsön:  válassza ki az irányt, dolgozza ki az utat, tanulmányozza más utazók bloggjait. És eredményként olyan bónuszokat kap, amelyekre nem is számított.

1. SZABADSÁG

n e

 

Önnek teljesen és egészében véve egyedül kellesz megszerveznie az utazását, de ez azt is jelenti, hogy Önnek jogában áll abszolút mindent megtenni, amit csak akar! Emlékszik, amikor először döntött úgy, hogy az édesanyja és az édesapja nélkül akarna élni?  Többé senki sem utasítgatta, hogy mit kell ennie és innia, mit kell felvennie, mikor kell hazamennie, és miként kell töltenie az idejét. Egyedül utazni- ugyan ez! Önnek nem kellesz kompromisszumokat találnia azok közül, akik a múzeumba vagy a strandra akarnak menni, vagy megszokták, hogy délig alszanak, egy fél napra elfoglalják a fürdőszobát, vagy a szociális hálózatokban ülnek ahelyett, hogy elmenjenek egy érdekes helyre.  Önnek nem kell körbe-körbe tévelyegnie az utcákban, hogy megtalálja azt az éttermet, amellyel mindenki elégedett lesz. Végtére is nem kockáztatja, hogy összevesszen valakivel is  – hiszen a hétköznapi életben nem mindig van lehetőségünk olyan közelről megismerni valakit, mint egy üdülés közben, amikor napi 24 órát töltünk együtt.

2. BÜSZKESÉG

image

Utazás egyedül  – egy esély arra, hogy megmutassuk tulajdonságainkat és képességeinket, amelyeket korábban nem értékeltünk kellő képpen vagy amelyeket nem is sejtettünk. Egy új helyre érkezett  – és az első érzés a félelem lehet: «És mit fogok most itt csinálni?» Ezt követően először fog taxit fogadni egy ismeretlen helyen, talál egy hotelt, elindul egy sétaútra a környéken,  elveszlik és megtalálódik, kap egy kis adrenalint, átéli a pánikot – és végül minden sikerül. Lépés lépést követ, és minden kaland élvezetet fog nyújtani,  magabiztosságot és megérdemelt büszkeséget– amikor hazatér, a mindennapi élete már nem lesz olyan mint korábban. Akarta és megtette!  A hasonló tapasztalat nem mindenkinek van meg, és értsen egyet, sokat ér!

3. TALÁLKOZÁS ÖNMAGUNKKAL

Miért hasznos dolog egyedül utazgatni

Amikor Önnek többé nem kell alkalmazkodnia mások ízléséhez, szokásaihoz, követelményeihez és kívánságaihoz, akkor megkapja a nagyon ritkán előtörő lehetőséget, hogy jobban meghallja saját kívánságait –  és lehet, hogy először  ismeri meg őket. Értékelni egy ismeretlen konyha ételeit vagy egy egzotikus masszázst, reggelig mulatni a őpálmafák alatt, búvárkodni a korallzátonyokon, kipróbálnia meditációt a buddhisták között, vagy átaludni a napokat egymás után  –  minden tapasztalat lehetséges, és mindegyik valami újat fog feltárni.  Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy  közelebbről ismerje meg magát: minden amit szeret, Önnel marad, az pedig ami nem illik Önnek, már soha többé nem fogja terhelni az életét.

4. TALÁLKOZÁS A VILÁGGAL

comment ZStYMTlbnyXLRwIAFLYJFSzmXV e

Egy társaság mindig hermetikus teret képez Ön körül, legyen az kisebb, vagy nagyobb, amelyen belül Önök társalognak, megosztják élményeiket– egyszóval, folytatják az átlagos életüket egy teljesen ismeretlen országban.  Az „szólós” utazás elhárít minden fajta korlátot Ön és a környező világ között: Ön nyitott, el van mélyülve a történtekben, és hangulata a tetőfokra hág. Ez mellesleg az egyik legjobb módszer átérezni   «a hely szellemét» és áthatni, vagy javítani az idegen nyelv tudáson,  ha van ilyen célja.

5. TALÁLKOZÁS A BARÁTOKKAL

fdffaaebdce e

Végezetül, Önt várja még egy paradoxális hatás: egyedül utazva, Ön nem fogja többé egyedül érezni magát –ugyan abban a kellemetlen értelemben, amelyben megszokta ezt értelmezni.  .űűÉszre fogja venni, hogy mindig lesznek Ön körül más emberek,  amelyeket valószínűtlen, hogy megismerne más körülmények között. És még mindig kételkedik, hogy érdemes-e  utazgatni egy megszokott társaság nélkül?

Ki tudja, lehetséges, az utazások igazán boldoggá tehetnek téged.

One thought on “Miért hasznos dolog egyedül utazgatni”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük