Miért hasznos a nevetés?

Általában, még a legvidámabb ember is átlagosan 1 percet nevet naponta. Pedig teljes 10-et kellene.

Mit képez az olyan reakció, mint a nevetés? Ez egy reflex, amelyik meghatározott helyzetekben fordul elő, amelyek lehetnek események, beszélgetések és egyéb jelenségek. A nevetési folyamatban  a  diafragmák összehúzódása következik be, ami előhívja az olyan szervek természetes stimulációját mint mint a máj, a lép, a belek és a gyomor. Aminek következtében jelentősen javul működésük, különösen, és az emésztési folyamatok.

Mindenek mellett a nevetés tonizál számos izomcsoportot és szövetet, melyek között a legnagyobbak – a hasizom és a hátizom. Logikus dolog feltételezni, hogy a nevetés közben elégetjük a  fölös kalóriákat és  ellazítjuk az arcot és a nyakat.

A nevetés közben olyan anyag termelődik, aminek a legerősebb ösztönzője a nevetés, a szex és az édességek. Ezek azok a dolgok, amelyek ellazulást és nyugalmat váltanak ki.

A nevetés emellett egyenes hatást gyakorol a szerveztünk immunrendszerére, növelve az antitestek mennyiségét, ami növeli ellenállóképességünket a különböző betegségekhez és vírusos megbetegedésekhez.

Szintén érdemes emlékezni arra, hogy az önkritika a nevetés formájában a legjobb hatással van az önértékelésünkre.

Az érzelmek irányítják a döntések elfogadását  az életben, ezért jobb mindig pozitív hangulatban lenni

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük