Miért fontosabb a sport, mit a munka

A vállalkozók között gyakran elterjedt a vélemény, hogy az üzletnek mindig az első helyen kell lennie, magasabban, mint a család, a barátok és mint a sport. De ez a hozzáállás téves.

Gondolkodás az egészségről – a siker záloga

Nem a fukarság készteti arra az üzletembereket, hogy megfeledkezzenek mindenről az üzleten kívül. «Ami valóban fontos, a lehetőség létre hozni valami újat, foglalkozni a kedvenc dolgokkal és megváltoztatni a világot», — mesélte Josh Staymli, az MWI marketing társaság igazgatója és a «Marketing igazgató munka közben» című könyv szerzője.

Hát ezért olyan könnyű leinteni minden mást. És ez nem helyes. Az egészség és sportolás  minden munkánál fontosabbak kell, hogy legyenek.

Természetesen, a vállalkozás állandó elfoglaltságot igényel, feszültséget és hatalmas felelősséget. Egy nap 100 fontos dolga lehet, 50 ezek közül sűrgős, de minden elvégezni egyszerűen lehetetlen. Hogyan lehet eközben még sportolni is?

Ha választanom kell a futás és egy találkozó között az ügyféllel, akkor elhalasztom a találkozót az ügyféllel. Tudom, hogy az üzletem ezt túl fogja élni, még akkor is, ha végeredményként elveszítjük ezt az ügyfelet.De amint elkezdem halogatni az edzéseket, elkezdem kihagyni őket. És akkor közel leszek ahhoz,hogy teljesen abbahagyjam a sportolást. Josh Staymli

Ha állandóan elhalasztja a sport foglalkozást, elhanyagolja az egészségét  

Amikor abbahagyja a sportolást, az egészsége romlani fog. Az egészségügyi problémák meg fognak mutatkozni a produktivitáson. Elnyomottnak fogja magát érezni. El fog veszleni a motivációja az üzlete számára.

A siker az élet egyik szférájában elősegíti a sikert a többi szférában is

A sportolás — az életnek az a szférája, amelyet a legkönnyebb kontrollálni. A sikereket könnyű nyomon követni. Mi vagy sportolunk, vagy pedig nem. Ha sportolunk, akkor ez megihlet minket és segít elérni a célokat a munkahelyen is.

Ha többre fogjuk értékelni az egészségünket és az edzéseket, mint a munkát, akkor lehet, hogy kevesebbet fogunk dolgozni, de jobban fogjuk érezni magunkat, magabiztosabbak leszünk, a életünk pedig teljes értékűvé válik. Ennek eredményeként nőni fog a produktivitás is a munkahelyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük