Miért érdemes enni a futás előtt és után, hogy javítsunk az eredményeinken

Az eredmény utáni „futás” napján csúcsteljesítményre van szükségünk. A szervezet valamennyi szervének maximálisan kell dolgoznia, hogy elősként érjünk be a célba.  Andrew Kastor, futási edző az ASICS Mammoth Track Club -ban és a  LA Road Runners-ben, a következő menüt ajánlja a futók számára. Egy ilyen edzőnek lehet hinni – több futóbajnokot készített fel, felsége, Deena Kastor pedig amellett, hogy broznérmet szerzett az olimpián  mindmáig tartja rekordját a maratoni távon az USA-ban.

Egy éjszakával a futás vagy a maraton előtt

A fontos verseny vagy akár egy felelősségteljes reggeli futás előtt érdemes elkerülni a nehéz ételeket. Egyen egyszerű, egészséges élelmiszereket, kerülje a fűszereket és a rostos termékeket. Hozzáadhat az ételeihez szénhidrátokat – a méz vagy az édes gyümölcsök nagyon jók lesznek.

Érdemes lemondani a húsról és más növényi eredetű termékekről – ezek nem érkeznek megemésztődni reggelig. Ne korlátozza a folyadék fogyasztását, egyszerűen cserélje le a tejet és a teát vízre és gyümölcslére.

Vacsorázni alvás előtt legalább 4 órával kell leülni.

Bajnokok reggelije a futás előtt

Reggelizni nem később, mint a futás előtt 1,5-2 órával kell. A testet fel kell tölteni energiával, adva neki egy kis szénhidrátot. Egy tányér zabkása mazsolával – nagyon jó variáció. A kásához hozzá lehet adni egy kis olíva olajat vagy vajat.

Egy másik jó variáció  – a banán. A reggeli futás előtt meg lehet enni egy pár darabot. De ne vigye túlzásba – a banán nagyon kalóriadús termék.  2-3 darab biztosan elegendő lesz.

Ebéd futás után

A futás után teste szintén feltöltést igényel. Egy francia pirítós gyümölcsökkel – kiváló választás. Ehhez hozzáadhat egy-két tojást is. A kenyérből szénhidrátokat kap, a tojásból – fehérjét, a gyümölcsökből pedig – vitaminokat és ásványokat.

Készítsen magának egy szendvicset kenyérből, főtt húsból paradicsomból és édes paprikából. A legjobb a mexikói konyha – a burítót javasolni lehet akár a profi sportolóknak is. Csak ne egye túl magát – máskülönben eredményei csak romlani fognak.

És te tudtad, hogy mit nem szabad csinálni az edzés után?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük