Mi van reggelire?

Mi van reggelire? Tea vagy kávé szendviccsel? Semmi? Ez nem egy sikeres választás azok számára, akik egészséges életmódot akarnak folytatni. Természetesen, jobb megenni valamit, mint egyáltalán semmit sem enni. Sok kifogást lehet találni. De ha megfelelően állunk hozzá a táplálkozás kérdéséhez, akkor érezni lehet a különbséget.

A többség elutasítja a gyümölcsöket és a zöldségeket, a száraz reggelit részesítve előnyben. Mikor ettél utoljára gyümölcsöt reggelire? A zöldségekről már nem is beszélve.  Elkezdjük kijavítani a helyzetet.  Ha szeret  pirítóst enni reggelire, akkor adjon hozzá egy szelet almát,  narancsot vagy grapefruitot. Ha kása van – a zöldség és a gyümölcs szintén nem lesz fölösleges. Jól fog illetni egy rántottához egy saláta.

Az Ön reggelije  – párnácskák, pelyhecskék és csillagocskák élénk csomagolásban? Emlékezzen, hogy ezek ugyan azok az édességek, amelyekhez egyszerűen tápagyagokat adtak hozzá és ráírták, hogy «A legjobb reggeli». Figyelmesen tanulmányozza át a termék összetételét, bizonyára megtalálja benne a magas cukortartalmat. Az a reggeli pedig, amelynek fokozott cukortartalma van, kihat a szellemi tevékenységre. Jobb főzni egy kását, és hozzáadni valamilyen zöldséget, gyümölcsöt vagy diót.

Biztos vagyok benne, hogy kevés fehérje van a reggelijében. És éppen ezek azok, amelyek segítenek érezni a jóllakottságot. Ez jó azok számára, akik vigyáznak az alakjukra. És nem csak az ő számukra. A fehérje tartalom szintjének növelésében segít a tojás,  a diók, a tej, a  krémsajt, a füstölt lazac, a napraforgómag és a túró.

Sokan azt mondják, hogy nincs idejük reggelizni. Ezt a kérdést is meg lehet oldani.  Mindössze  – néhány perccel hamarabb kell felkelni vagy még este el kell kész1íteni a reggelit. Higgyék el, az egészségük megéri ezt. Ne korlátozzák magukat egy csésze kávéval. Valójában nincs benne az energia forrása. Akkor inkább igyanak meg egy pohár vizet, amely lemossa a nyálkát és a méreganyagokat a gyomorban. A víz átmossa a beleket és átvágyat ad.  Jobb melegen inni a vizet, kisebb kortyokkal, 20 perc múlva pedig nekilátni az evésnek.

Nem érdemes hanyagolni a reggeli ételfogyasztást, mivel, a dietológusok szerint, a reggeli szinte a legfontosabb étkezés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük