Mi is történik az éjszakai órákban a testünkkel? 

22:00.

Ebben az időben a vérben a kétszeresére nő a leukociták száma. A test hőmérséklete csökken, és jelzést kap arról, hogy ideje lefeküdni aludni.

23:00.

A test egyre gyorsabban lazul el, minden egyes sejt elkezdi a megújulási folyamatokat.

00:00.

A tudatban egyre több álom jelenik meg, azonban az agy továbbra is erőteljesen dolgozik annak az információnak a feldolgozásán, amelyet az előz nap kapott.

1:00.

Az alvás ideje, amikor érzékenységünk határállapotban van. A régen elfelejtett és ki nem kezelt fájó fog vagy ízület, még a legkisebb jelzésre is képes felébreszteni és reggelig nem hagyni aludni.

2:00.

Minden belső szerv a pihenési fázisba kerül, a májon kívül. Ez a testrész ebben az időben aktívan dolgozik a felgyülemlett salakanyagok megszabadulásának folyamatán.

3:00.

Határállapot fiziológiai esés minden paraméter szerint. Az arteriális vérnyomás minimális, a pulzus és a lélegzés nagyon ritka.

4:00.

Az agy ebben az időben minimális vérellátást kap, ami gyökereiben nem engedi, hogy felébredjen, azonban ebben az időben a hallás maximálisan kiélesedik. Bármilyen apróság vagy zaj képes megzavarni az álmát és felébreszteni Önt.

5:00.

Minden egyes izom és a vesék pihenő állapotban vannak, az anyagcsere jelentősen le van lassulva, de a szervezet tudat alatti szinten már készen áll szükség esetén felkelni.

6:00.

A mellékvesék segítségével elkezdődik az adrenalin és noradrenalin kibocsátás a vérbe. Ez a cselekmény emeli a vérnyomást és arra készteti a szívet, hogy fokozott ütemben verjen. A szervezet elkezdi a felkészülést a felkeléshez, de a tudat mindehhez még nem áll készen.

7:00.

A legjobb idő, hogy figyelmet fordítson az immunrendszerre. Ebben az időben érdemes meginni néhány pohár vizet és venni egy kontrasztos zuhanyt. A gyógyszerek  asszimilációja ebben az időben lényegesen magasabb, mint bármely más időben.

Hogyan kell helyesen kezdeni a reggelt 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük