Mennyit kell szexelni – a szexológusok következtetései 

Van egy olyan vélemény, hogy az állandó szexuális élet boldogabbá tesz minket. Igaz ez? Megvizsgáljuk ezt a kérdést a bloggunkban. 

Péniszkrém, az orgazmusok mennyisége és még valami egy egészséges ember nemi életéről

giphy

A kérdés arról, hogy milyen gyakran érdemes nemi kapcsolatot létesíteni a szervezet egészsége érdekében, mindannyiunkat érdekel. Hogyan hatnak a kapcsolatra a további attribútumok – szex játékok, péniszkrémek, szerepjátékok? Bloggunk ma letépi a fátylat a titokról.

Néhány évvel ezelőtt elvégeztek egy nagyszabású kísérletet, amelyben több, mint  30000 résztvevő vett részt. Az eredményei szerint meg volt határozva, hogy mennyi szexre van szüksége az embernek ahhoz, hogy harmóniában legyen önmagával és a világgal. Úgy gondolják, hogy ez egy útmutató volt ahhoz, hogyan lehet vastagabbá tenni a péniszt? Nem teljesen…

Azok a párok, akiknél az intim kapcsolat hetente egyszer helyet kapott, határozottan boldogabbak és önellátóabbak voltak, mint azok a párok, ahol ritkábban foglalkoztak szexel. Szintén helyet kapott egy másik következtetés is – a közösülés mennyiségének növelésekor a boldogság százaléka nem nőtt. Innen le lehet vonni a következő következtetést: a norma egy felnőtt ember számára – 7 napban egyszer szexelni.

Úgy tűnhetne, hogy minden érthető – de nem ilyen egyszerű az egész. Egy évvel ezt megelőzően közzé voltak téve még egy kutatás eredményei, amelynek megfelelően a még boldogabb emberek azok, akik hetente többször szexelnek. Ezeket az embereket összehasonlították annak a kutatásnak a résztvevőivel, akiknél a szex 7 napban 1-szer volt.

Mit is jelent mindez? Egyet mondhatunk – az önmagunkkal való meg elégedettség szintje a szexuális élettel kapcsolatosan – mindenkinél egyéni.

Azzal a kérdéssel, hogy hogyan lehet megnagyobbítani a nemi szervet és rendbe hozni a szexuális életet – sokan fordulnak szakemberhez. És ez valóban egy jó döntés. Most közzétesszük a nemi kapcsolatok világszerte ismert kutatóinak állításait.

Ian Kerner – ismert szexológus, valamint pszichoterapeuta és családi párokat konzultál, könyveket ír. Állítja, hogy nem létezik univerzális szabálya a szexuális életnek. Egyes pároknak elegendő heti 2-3 alkalommal szexelni, míg másoknak ez megengedhetetlen lesz.

Hogyan tegyük a péniszt vastagabbáе, a szexet pedig klasszabbá?

giphy

Még egy érdekes kutatás volt elvégezve az USA-ban. Teljesen különböző párokat arra kértek, hogy szexeljenek kétszer többet, mint általában szoktak. A következtetés megdöbbentő – nem követte nagy élvezet az élettől, épp ellenkezőleg – a partnereknél csökkent a szexuális vágy, maga az élvezet pedig a közelségtől elveszítette az egykori színeit.

Мeggyőződésünk, hogy eldönteni, megnöveli-e a pénisze méretét, milyen szerepjátékot fog játszani ma éjszaka, és érdemes-e vibrátort vásárolni – csak Önön múlik, ez legyen az Ön döntése!

A normát a partnerek állapítják meg egy konkrét párnál. És csakis a személyes preferenciák alapján változhat.

Mennyit lehet szexelni? Van-e valamilyen határ?

giphy

Igen, van. Három fő pontot emelnek ki azon a téren, amikor jobb elutasítani a szexet:

  • Ha ez egy módszer elfutni a valóságtól, ellenőrizhetetlen késztetés, amely súlyos következményekkel járhat. Miről is van itt szó? Ha Ön a nemi kapcsolatba való lépés útján igyekszik csillapítani morális problémáit,  videókat néz a pénisznövelésről, hogy levegye a feszültséget, készen áll bebújni az első szembe jövő ember ágyába anélkül, hogy félne attól, hogy elkap valamilyen nemi betegséget – ekkor rosszul áll a helyzet.
  • Ha a szex fizikai kellemetlenséget okoz – fájdalmat, álmatlanságot, betegségeket.
  • Még egy fontos indok, hogy elhalassza a közelséget későbbre – a partner kívánságának hiánya. Kiút van – nem szabad kényszeríteni a szeretett embert a közelségre, hanem egyszerűen rá kell hangolni a megfelelő hullámra. Megértette, hogy miről beszélünk, ugye?

Következtetések

giphy

Megvitattunk néhány érdekes kutatást. Mindegyikből csak egy következtetést lehet levonni. A szexuális élet számos tényezőtől függ. Ezért azt javasoljuk, hogy hallgasson önmagára és a kívánságaira. Egyesek számára aktuális a nemi szerv megnagyobbítása, mások a szexuális fantáziáik valóra váltásáról álmodoznak. Hogy pontosan mi teszi boldoggá Önt – a rendszeres szex vagy a titkos románc – maga dönti el!

A szexuális kontaktus milyen gyakorisága az optimális az Ön számára?

Betöltés ... Betöltés ...

5 thoughts on “Mennyit kell szexelni – a szexológusok következtetései ”

  1. már 4 éve állok kapcsolatban egy sráccal, és a szex gyakorisága változott ezek alatt az évek alatt. Az elején gyakrabban volt, most pedig fontosabb számunkra a minőség, mint a mennyiség ))))

  2. Mág nagyon sok függ a kortól és az életmódtól is. Hiszen 40 évesen már nem akarja úgy az ember, mint 18 éves korában…

    1. Egyet értek Önnel! Előfordul, hogy úgy elfáradsz a munkában, hogy a szexre egyszerűen nincs erőd – csak aludni akarsz! Gondolom, hogy sokan meg fognak érteni engem!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük