Megszakított nemi aktus: 7 ok, miért kell abbahagyni ezt

Semmi szégyenlőség, amikor a szexuális egészségről beszélünk! Most egy urológus elmeséli nekünk azt, hogy miért lehet káros a megszakított nemi aktus nem csak a férfi, számára, hanem a pár szexuális élete számára is. Hallgass a szakemberre — 7 ok, miért kell azonnal abbahagyni ezt és miért kell megtalálni a legkényelmesebb (a te és a partnered számára is) fogamzásgátló módszert.

Képzelj el egy ilyen helyzetet: van egy kedvenc ételed. Hosszasan és nehezen válogatod a termékeket az elkészítéséhez, miután, minden követelésnek megfelelően, és kellő környezetben, sok időt és erőfeszítést fordítasz arra, hogy az étel pontosan olyan legyen, ahogy szeretnéd. Megteríted az asztalt, megfelelő módon felöltözöl (ahogy ezt a légkör megköveteli), вlehetséges, hogy még gyertyákat s meggyújtasz. Elkezded enni a finomságot és ekkor… elkezdődik a matematika! Pontosan ügyelsz és adagolod a mennyiséget, ellenőrzöd a rágási mozdulatok gyakoriságát és amint az étel íze elkezd kinyílni és te a a gasztronómiai paletta kirobbanása előtt állsz, egy pillanat alatt kiköpöd az ételt!

Nem hangzik étvágygerjesztően, egyet értesz? Akkor érdemes megvitatni a megszakított nemi aktus gyakorlatának célszerűségét.

Megszakított nemi aktus – az orvos véleménye

A megszakított nemi aktus – a nemi kapcsolat abbahagyása közvetlenül a ejakuláció előtt, amely nem a nő hüvelyében történik.

A hasonló viselkedés egyetlen célja a szex közben – elkerülni a nem kívánt terhességet. Most nézzük az adott fogamzásgátló módszer főbb hátrányait és előnyeit.

Megszakított nemi aktus az „ellene” tények

  • Ha egy férfi az ejakulációját kontrollálni is tudja a nemi aktus közben, az előspermás folyadékot nem lehet megtartani. A előspermás folyadékban 10 – 20 millió sperma van;
  • A terhesség valószínűsége a megszakított nemi aktusban körül-belül 30%-ot tesz ki;
  • A megszakított nemi aktus gyakorlása terhesség bekövetkezése nélkül a családi pár meddőségéről tanúskodhat;
  • A kutatásoknak megfelelően a megszakított nemi aktus gyakorlásakor a HIV és egyéb nemi úton terjedő fertőzésekkel való fertőzés valószínűsége, hasonlóan magas a befejezett nemi aktussal (a vaginába) összehasonlítva;
  • Statisztikailag azon nők 50%-a, akik orgazmus hiányban szenvednek, megszakított nemi aktust gyakorolnak;
  • A megvalósulatlan, vagy nem teljesen megvalósult felizgulás a férfinál a megszakított nemi aktus következtében, növeli a nemi rendszer krónikus-gyulladásos betegségeinek kockázatát (prosztatitisz, vezikulit);
  • Azon 30-on felüli férfiak, akik merevedési zavarok fordulnak orvoshoz, gyakorlatilag 40%-a megszakított nemi aktust gyakorol.

Következtetések a nemi aktus megszakítása kapcsán

Megfelelően, erős érveket az adott módszer javára nem találtam.

A szex, mint a parfüm illata is, számos határral rendelkezik, amelyek fokozatosan nyílnak meg… ne foszd meg magadat az élvezettől, hogy átérezd a legfontosabb és a legélénkebb hangsúlyokat! Használj modern és bizonyított fogamzásgátló módszereket.

Ti hogyan védekeztek a nem kívánt terhességtől?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük