Megnevezték a helyes táplálkozás helyes formuláját  

David Raubenheimer táplálkozás szakértő megosztotta  a felfedezését, és elmesélte a helyes táplálkozás fő titkait. Állítja, hogy mindössze csak ki kel választani a fehérjék, zsírok és szénhidrátok helyes arányát, és szervezetünk nem csak, hogy elkezd normálisan működni, hanem elkezdődik az egészséges fogyás folyamata is.  

Ahhoz, hogy a jelen következtetésre jusson, a tudós tíz év folyamán figyelte a bennszülötteket és egyes állatokat Új-Zélandon, vad körülmények között tartózkodva. Észrevette, hogy  étrendjük rendkívül érdekes és helyes a táplálkozás szempontjából. A vadvilágban sokkal egyszerűbb egészséges ételeket fogyasztani.

A tudós azonnal kizárta a cukrot és a tiszta zsírokat és a fehérjék fogyasztására fektette a hangsúlyt. Maga a dietetikus  Dél-Afrikában született, az utóbbi évtizedekben pedig Új-Zéland dzsungeleinek területén élt, ahol  ki lett alakítva az “evolúciós étrend”.

Kutatásai alapján David Raubenheimer a következő következtetésre jutott: egy felnőtt egészséges embernek be kell vonni az étrendjébe  nem több mint 45-50% szénhidrátot, 35% zsírt és  25% fehérjét. Emellett érdemes teljesen kizárni az étrendből a cukrot és a tiszta zsírokat, míg a fehérje fogyasztást a maximális szintre kell emelni.  Ezért szólítják fel a  Dél-Afrikai dietológusok kollégáikat ennek a rendszernek a figyelembe vételére a diéták kidolgozása során, amely lehetővé teszi az embernek a túlélést és a fantasztikus közérzetet akár a vad természet feltételei között is.

Azon termékek listája, amelyeket nem szabad alvás előtt fogyasztani 

One thought on “Megnevezték a helyes táplálkozás helyes formuláját  ”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük