Luxus, ahogy van – a legdrágább italok toplistája 

Elgondolkoztak valaha azon, hogy az alkoholos italok lehetnek drágábbak mint az arany vagy a gyémántok? Igen, egy ilyen üvegcse élvezetet nem lehet megvenni az élelmiszer boltban a sarkon, csak a mágnások engedhetik meg maguknak, az ő családjaik, a királyok és a királyi sarjak.  Egy este, nagy emberek társaságában „luxus” itallal természetesen, maradandó benyomást fog kelteni. De vajon megéri-e ez a nem teljesen egészséges szórakozás azt az őrítő árat, amely a címkén van feltüntetve — retorikus kérdés.

10. Vieille Bon Secours Ale sör — 1200 $

Ez a sör belgiumból származik— a legdrágább a világon. Egy 12 literes üvegért  1000 $-t kellesz kifizetniük. Ezt az italt csak egyetlen helyen lehet megtalálni, a londoni  Bierdrome luxus bárban. A sör íze valóban megismételhetetlen: citrusfélék, karamell és ánizs ízkeverékek, ilyen ízt biztosan nem  érez az ember, amikor megkóstolja a bevásárló központból vett sört.   Az alkohol tartalom a  Vieille Bon Secours Ale sörben kétszer túllépi a sörben átlagosan lévőt.

9. The Winston Cocktail — 14 000 $

Winston koktél — a legdrágább koktél a világon, amelyet szakmájának mestere állított elő, Salvatore Calabrese csapos   The Playboy Club Londonban.

8. Wray and Nephew Rum — 54 000 $

Az alkoholos italok ínyencei a Маі Таі koktél hatalmas kedvelése miatt a XX század  30-as éveiben a Captain Morgan rum készítőinek le kellett mondaniuk a hagyományos desztillációs módszerekről, hogy létre tudjanak hozni valami újat és őrülten drágát. Jelenleg mindössze 4 bontatlan üveg Wray and Nephew Rum van.  Ez az ital kiváló a Mai-Tai, Daikiri elkészítéséhez vagy akár a hagyományos rum-kólához is.

7. Glenfiddich (1937) — 71 000 $

Az egyik legritkább és legöregebb viszki a világon. Az ízében szerepet kap az étcsokoládé finom varázsa, a cédrus és tölgy  aromája. Egy üveg ilyen viszki 2012 –ben Londonban volt eladva egy aukción.

6. Châteaud’ Yquem — 130 000 $

A borkritikusok úgy írták le ez a nagyon ritka fehér bort, mint folyékony creme brulée desszertet hihetetlen árral. Ez a bor  1811-es évjáratú, Bordóban (Franciaországban) készült. A bortermelést a társaság még  1711 –ben kezdte.

5. Armandde Brignac Midas — 215 000 $

Ez egy  30  literes üveg — pezsgő (brut), más néven a “pikk ász”. Az ismert Sampan régióban készült Franciaországban. A telt és hihetetlen íz a Pino Naur, Pino Mene szőlőfajták és Sardone bor kiegyensúlyozott kombinálásának eredményeként jelent meg. A felső világ hölgyei szeretik bágyadtan kóstolgatni ezt a pezsgőt és fürdőket venni velük.

4. Macallan 64 Year Old, Lalique — 460 000 $

Ez az ital — Guinness világcsúcstartója. Ez a legdrágább viszki mindegyik közül, amely valaha is eladásra került. A 64-éves single malt whisky 2010-ben volt eladva  460,000 $-ért. Még jó, hogy minden befolyt pénz jótékonyságra ment (a vízágazat fejlesztése, az ivővíz ellátás ).

3. DivaVodka — 1 000 000 $

Hármas desztillációs vodka. Jeges szénszűrésnek vetik alá (skandináv nyír) és homokszűrésnek drágakövekkel. Éppen ezért a  Diva Водка — a legdrágább a világon. Minden üveg alján megtalálhatóak a Swarovski kövek, amelyeket ki lehet venni az elfogyasztás után és kívánság szerint fel lehet használni.

2. Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne — 2 000 000 $

Ez az elit alkohol a királyoknak lett megalkotva, nemhiába keresztelték meg minden pálinka ősatyjának. 1776 óta gyártják, az italt sötét hordóban tárolják, több mint száz éven keresztül. Az üveg 24-karátos arannyal és 6500 alvázzal van díszítve.

1. Tequila Ley 0,925 — 3 500 000 $

Ezt az italt ugyan azok állítják elő, mint a toplistánk előző résztvevőjét. Az üvegek szintén arannyal vannak díszítve, platinával és  6400 gyémánttal. Egy ilyen üveg teqilát nem lehet csak úgy megvenni. 100 000 $át kellesz kifizetni csak azért, hogy megszerezze a tualjdonosának a telefonszámát. A tequila 6 éves erjesztett kék agavé tiszta levéből készül.

Lehetséges, hogy ezek az italok nem lennének ennyire drágák, ha a termelők nem fordítanának olyan nagy figyelmet az üvegekre és a tervezésre. Miért fizet a vásárló? Az ízért és minőségért vagy a tárolóeszközért gyémántokkal? Valószínű, hogy ennek az elit alkoholnak a pretendensei nem teszik fel maguknak ezt a  kérdést. A státusz megköveteli…

Abból, hogy milyen  szeszes ital választ egy nő, meg lehet ítélni  természetét .

One thought on “Luxus, ahogy van – a legdrágább italok toplistája ”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük