Lehet kenyeret enni és eközben nem hízni!

Azok az emberek, akik arra törekszenek, hogy megőrizzék az alakjukat jó formában, általában, lemondanak a lisztes termékek fogyasztásáról. A dietológusok állítják, hogy ezek kenyérfajták teljesen veszélytelenek a csípő számára,a szervezet számára pedig nagyon is hasznosak.

A glütén mentes kenyér jó hatással van az emésztőrendszer munkájára. Arról van szó, hogy ez a ragadós anyag, amely a búzában található, és a rozsban, nagyon nehezen emésztődik meg. Mint kiderül, sok ember egyáltalán nem bírja a glütént, de fogyasztva a különböző pékárúkat különböző betegségekben szenvednek. Sok betegség túlsúlyhoz is vezet. Kenyeret vásárolva, mindig el kell olvasni az információt a címkén. Ajánlatos olyan terméket választani,  amely  borsó- vagy zablisztből készült.

lehet kenyeret enni es ekozben nem hizniSok minden van írva a teljes kiőrlésű kenyér hasznáról, amelyet durva őrlésű lisztből sütnek. A termék, a szakemberek állítása szerint, valóban egészséges, mivel sok hasznos anyag megőrződik benne, és a rostok is szerepelnek az összetételben, ami nem kevésbé fontos dolog. De nem szabad elfelejteni, hogy vannak olyan termelők is, akik csakis pénzügyi előnyüket tartják szem előtt, «erősen felhígitva» a lisztet  korpával és gabonával.

A csírázott búzából sütött termékek összetételében nagyon sok hasznos aminosav és vitamin van. A glikémiás index a termékben nagyon alacsony, a búza csírái pedig hasznosak az emésztésre, valamint a vérkeringésre. Úgy jön ki, hogy a csírázott búzából készült kenyeret kezelési-megelőzési célból is lehet használni. Az egészség és alak számára  hasznos termék összetételében nem lehet  nátrium-benzoát, a kalcium-propionát, kálium-bromát, és más, hasonló “ízfokozó”. Szintén nem érdemes olyan pékterméket vásárolni, amelynek az összetételében kukorica szirup és különböző színező anyagok vannak.

lehet kenyeret enni es ekozben nem hizniÉs, természetesen, a háziasszonyok el tudják készíteni az egészséges kenyeret házi körülmények között is. Ehhez  zabra, lenre és búzára, valamint korpára, bazsalikomra és töklisztre van szükség. A íz fokozásához hozzá lehet adni egy kis oregánót. Be kell gyúrni a tésztát, azután hozzá kell adni egy teáskanál olivaolajat, egy kicsit meg kell sózni, meg kell formálni egy kenyeret belőle.180 fokon a sütőben kell sütni. Fogpiszkálóval lehet ellenőrizni, hogy megsült-e már a kenyér.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük