Lehet-e izmokat gyúrni, ha vegetáriánus vagy?

Egy tudatos testépítő számára  a hús fogyasztása az izmok növekedésének záloga. De lwhet-e vegetáriánus ként  izmokat növeszteni?

Arnold Schwarzenegge, a testépítők bálványa, arra hív fel, hogy törődjünk a bolygó ökológiájával. És mivel  üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának 28%-a  a mezőgazdaságra esik, Kalifornia volt  kormányzója felajánlotta, hogy mondjunk le a hús fogaysztásáról heti néhány alkalommal, hogy ily módon hozzájáruljunk az ózonrétegre gyakorolt káros hatások csökkentéséhez.

Schwarzenegger azt mondta, hogy ma számos módja van, hogy megkapjuk a szükséges fehérje mennyiséget hús fogyasztása nélkül is. Alex Mitchell testépítő az elején egyszerűen lemondott a húsról,  most pedig továbbra is demonstrálja izmainak növekedését  mint vegetáriánus. Minden egyes vegetáriánus étrendjében nélkülözhetetlen a fehérjékben gazdag dió, a gabonafélék (mint a zab és a quinoa) és a hüvelyesek. A nehézség abban rejlik, hogy kialakítsuk a kiegyensúlyozott étrendet, amely biztosít minden szükséges aminosavat.

Az általános szabály ma — minden képpen benne kell lennie az ételeknek  leglább két kategóriából ebből a háromból minden ételfogyasztáskor. Például,  Alex Mitchell  az edéz után ezt fogyasztja: főtt quinoa apróra vágott zöldbabbal, püré egyszerű és gabona-bab  keverékéből, spenót saláta,  reszelt mandulával megszórva. És még egy termék, amelyet nagyon szívesen használnak a  vegetáriánus testépítők – texturált növényi fehérje, amely függetlenül nem átvágygerjesztő megnevezésétől, egyszerűen egy olcsó feldolgozott szója, amelyet felaprított formában lehet kapni. «Amikor vegetáriánus voltam, főként tojást fogyasztotta, de most, hogy vegán lettem, a fő fehérje forrás számomra a szója», mondja Mitchell. Az egyéb fehérjeforrások között azok számára, akik nem fogyasztanak húst, meg lehet jegyezni a tofut, a mandula olajat, tempehet és tökmagot.

One thought on “Lehet-e izmokat gyúrni, ha vegetáriánus vagy?”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük