Ki az a papucs férj 

Úgy gondolom, hogy nem érdemes írni arról, hogyan kell megmagyarázni ezt a fogalmat. Ősidők óta a papucsférjek a férfi nem szégyenét képezték. Még abban a régi időben is, amelyet úgy nevezünk, hogy „kőkorszak”, amikor egy férfi bottal a kezében vitathatatlan vezető volt a kialakuló új társadalomban, ahol a férfi fizikai erő volt az egyetlen érv a vitás helyzetekben, megszülettek azok az álférfiak, akik hajlandóak voltak fejbe vágni magukat a botjukkal az első női szeszélyre.

A papucsférjek megjelenésének oka

A papucsférjek osztályának kialakulása több tényező miatt kezdődött el:

ki az a papucs ferj

  1. A férfi szexuális fantáziák sajátosságai, amelyek az ágyban való engedelmességre irányultak;
  2. Teljes női ellenőrzés a lakhely berendezését illetően, amikor a nő elkezdett a saját ízlése szerint elrendezni mindent otthon, aközben, hogy a férfi idejének többségét az élelemkeresésre fordította. Ez a tény nagy szerepet töltött be, mivel éppen ekkor alakult ki a női szeretet a különböző csecsebecsék iránt, amelyeket arra használtak, hogy ékesítsék magunkat és kidíszítsék az otthonukat – kövek, kagylók, állatbőrök, szőrmék és hasonlók. Már itt megjelent a női ravaszság, amikor maszkolva mindezeket a dolgokat úgy, mintha szükség volna rájuk az otthon és a család számára, a nők ráerőltették mindezt a férfiakra. Megrögződött a pontos vélemény arról, hogy egy férfi minden időben köteles megszerezni és ajándékozni valamit a nőnek;
  3. A nők nagy kommunikációs készsége a természetben. Ennek a “bottal felszerelt férfinak”, akinek nem volt szüksége nagy szókincsre a vadászat közben, egyszerűen nem maradt más, mint eltérni a vitáktól a nővel, akik naphosszakat ült a településen, beszélgetett és pletykált. És ehhez hatalmas szókincsre volt szükség.

Most párhuzamot teszünk a fent leírt és a modern papucsférj között:
Elsőzör is, a papucsférj az életben gyakran az ágyban is rabszolga. Másodszor pedig, a papucsférj minden pénzét a női csecsebecsékre költi: gyűrűk, fülbevalók, több millió ruha, stb. Harmadszor pedig, hallgat és nem vitatkozik a nővel.

Papucsférj: pszichológia

ki az a papucs ferjNem rendelkezem pszichológus diplomával, nem olvastam sok irodalmat a pszichológiáról, igyekeztem nem merülni el más forrásokban, egyszerűen csak elmondom a véleményemet. Nos, a papucsférj pszichológiáját meghatározott összeevők teszik ki.

Nevelés, családi példa, ahol egy férfi nevelkedik

Ha egy gyermek kiskorától fogva azt látja otthon, hogy az „édesanya háziasszony7 és az apuka alárendelt rab”, akkor a fejében az alakul ki, hogy ez így helyes. Ez mellesleg a lányokra és a fiúkra is vonatkozik.
A nő sikeressége

Az élet kiszámíthatatlan – soha sem tudod, mit történik a következő pillanatban. És egy értelmesnek tűnő férfi nem tudja realizálni magát pénzügyi téren. A nőnek szerencséje van és női ravaszságaival és trükkjeivel sikereket ér el a karrierjében és az üzletben. Természetesen, többet keres, a férj pszichológiája átalakul alázatossá és engedékennyé, eltűnik a férfiasság és a férj papuccsá válik. Ez elveszi a kedvét és a motívációját, hogy fejlődjön, hogy sikeres legyen. A nő elnyomja őt, minden alkalommal emlékeztetve arra, hogy  ő milyen szerencsétlen, ő pedig milyen ügyes.
Nem akarom azt mondani, hogy egy nőnek nem kell pénzt keresnie és emelkednie a ranglétrán, hogy nehogy a férje fölé emelkedjen. De nem szabad, hogy fellebbezzen ezzel. Épp ellenkezőleg, segítenie kell a férjének, támogatnia kell és hinni benne,  az irányítást a kezében kell hagynia, függetlenül a jövedelem mértékétől.

Pszichológiai elváltozások

Egysezrűen vannak olyan emberek, akik élvezik azt, hogy alá vannak rendelve valakinek, egyfajta rabszolgák és szolgák. Tehetetlen és gerinctelen férfiak. Nem tudom ,hogy kinek van szüksége ilyenre, legfeljebb a női szeszélyek kielégítése céljából valamilyen  perverz szexuális játékokban. Nem mondom azt, hogy ellene vagyok a sokszínűségnek az intim életben, de értsenek egyet, hogy rabszolgának lenni egy életen át – betegség, amely szakemberek beavatkozását igényli.

 A társadalom feminizációja

ki az a papucs ferjA férfiakra nyomást gyakorolnak a nagy női győzelmek, az, hogy nők váltják fel őket a munkahelyeken, ami nemrégiben még inkább kivétel volt, mint állandóság. A nők kezdenek kulcsfontosságú pozíciókat foglalni el a társaságokban és az országokban. Sok fiatal férfi pedig ezt már magától értetődőnek fogadja el.
Én úgy gondolom, hogy a női vezetőknek nagyon kis arányban kell lenniük a férfiakkal szemben. A férfiak elméje és ösztönei előirányozzák ,hogy éppen ő legyen a vezető és az agy. Soha nem tudnák dolgozni egy női vezetőséggel.

A szeretett hölgy megbántásától való félelem

Igen, sajnos ez a momentum a legelterjedtebb azon tényezők között, amelyek papucsférjeket csinálnak a férfiakból. A férfiak félnek elutasítani a kérést, hogy pénzt adjanak, hogy kedvesük nehogy megsértődjön, hogy nehogy elutasítsa a beszélgetéseket, a szerelmeskedéseket. Ez szégyen, szégyen így kihasználni a férfiakat, a megsértődésekkel fenyegetve őket.

Mindegyik és bármilyen férfi papucsférj-e? 

Létezik egy vélemény, miszerint minden férfi papucsférj, bár mindegyik a maga módján. Itt minden nagyon finom. Én most a szerelemről beszélek, ha pedig szeretsz, akkor valamiben engedékeny leszel. Gyakran előfordul, hogy a papucsférjek kinevetik a normális férfiakat, akik meglepték kedvesüket egy drága ajándékkal miközben azt kiáltozzák, hogy semmit sem tesznek a nőkért.  De, ha mélyebbre ásunk, észrevesszük, hogy a papucsférjek feleségei maguk csinálnak maguknak ajándékokat, mivel elveszik az egész családi költségvetést magunknak.
Remélem, hogy egy kicsit fényt derítettem erre a témára – hogy ki is az a papucsférj. Én megvetem az ilyen embereket. Biztos vagyok benne, hogy sok nő érez hozzám hasonló érzést irántuk. A probléma nem egyszerű és nagyon mély. Hiszen sok fiatal hölgy szeretne egy herceget tudni maga mellett, aki eközben papucs is. Nem értik, hogy ez lehetetlen, ez ugyan olyan, mint egyszerre akarni a telet és a nyarat is. Meg kell érteni, hogy a férfi vagy vezető és családfő, aki gondoskodik Önről és védi Önt, vagy pedig egy papucs, aki nem tud semmilyen problémát megoldani.
Végezetül – nem vagyok ellene a nőknek, nem támogatom a zsarnok férfiakat a családokban, én azt vallom ,hogy mindenkinek megvan a magáé.

Ön hogyan viszonyul a papucsférjekhez?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük