Ismerd fel a tested jelzéseit

Mit gondol, miért jelennek meg a terhes nőknél erősen kifejezett agresszív szenvedélyek? Egyszerűen a jövőbeni kismamáknál nő a vitaminok és ásványok szükséglete. Ugyan úgy előfordulhat, hogy egy átlagos embernél megjelenik a vágy, hogy elfogyasszon egy meghatározott terméket. Ily módon jelzi a szervezet, hogy hiányt szenved a hasznos anyagokban. Egy másik kérdés, hogy néha a kívánság semmi képen sem áll kapcsolatban az egészséges táplálkozással.  Lehet, hogy édességet, főszeres, zsíros ételeket kíván meg. Mi a teendő ebben a helyzetben? A káros termékeket le lehet váltani hasznos alternatívákra! De először meg kell vizsgálni, hogy mire is van szüksége a szervezetnek. És mit kíván Ön?

1.Zsíros

ismerd fel a tested jelzeseit

Úgy tűnhetne, hogy a válasz egyszerű — ha egyszer az ember zsíros ételre vágyik, azt jelenti, hogy zsírokra van szüksége a szervezetének. Valójában csak fel kell tölteni a kálcium tartalékokat. Nem muszáj síros húsokat fogyasztani, előre elbúcsúzva a szép alaktól. Térjen át a  hüvelyeseket, kemény sajtot, szezámmagot tartalmazó ételekre.  Ez a hasznos étrend segít megőrizni az egészséget és csökkenti a zsírok ételek iránti vágyat.

2.Édes

ismerd fel a tested jelzeseit

Az édességekkel a helyzet sokkal egyszerűbb. A kívánság, hogy meg szeretne enni egy kilogramm süteményt és az ebédet be akarja harapni cukorkákkal a glükóz hiányról tanúskodik. Igen, a cukrot fehér halálnak nevezik, de finomságok nélkül a szervezet elveszíti  energikusságát. Igaz, az édes sütemények – nem a legjobb megoldás az egészséges étkezés hívei számára. Ha szeretne elfogyasztani egy finom desszertet, adja hozzá étrendjéhez a mézet, a bogyós gyümölcsöket és a gyümölcsöket.

3. Füstölt

ismerd fel a tested jelzeseit

Az orvosok fáradhatatlanul  állítják, hogy a koleszterin negatívan hat az egészségre, arra szólítanak fel, hogy mondjunk le azokról a termékekről, amelyekben megtalálható ez az anyag. Más részről, ennek az elemnek kis mennyiségben, de be kell kerülnie a vérbe. Vegyék figyelembe, hogy beharapva egy füstölt kolbászt, lóadagnyi koleszterint kap és semmi hasznot. Inkább cserélje le a káros ételeket piros halból készültekre. Emellett be lehet vonni az étrendbe az avokádót és a spárgát.

 

4.Savanyú

ismerd fel a tested jelzeseit

Nagyon gyakran fordul elő a savanyúság iránti vágy a téli-tavaszi időszakban. Ez a C vitamin szükségletről tanúskodik. A legegyszerűbb módszer a gasztronómiai szomj eloltásához- a savanyú gyümölcsök fogyasztása. Egyen több citromot, kivit, narancsot és epret. Ha a zöldségekről beszélünk, akkor a brüsszeli káposzta tökéletes választás lesz.

5.Kenyér

ismerd fel a tested jelzeseit

Még azok a legelszántabb diétázók is, akik teljesen áttértek a helyes táplálkozásra, néha megkívánnak egy zsömlét. Nem fogunk vitatkozni, a kenyér kis mértékben egészséges, de nem érdemes túlzásba vinni a fogyasztását. A hirtelen vonzalom a lisztes termékekhez – a nitrogén hiányt jelzi a vérben és a szövetekben. Ahelyett, hogy alakját kockáztatva megtölti az elem tartalékokat, inkább válassza a veszélytelenebb variációt. Kezdjen el több fehérje dús terméket fogyasztani (húst, halat, tejtermékeket). Szintén jó lesz a mindennapos fogyasztásra a dió és a borsó.

6.Csokoládé

ismerd fel a tested jelzeseit

Egy édes tábla képes javítani a hangulaton, stimulálva az endorfin termelést. Másrészről, a csokoládé az allergén termékek közzé tartozik, ezért óvatosnak kell lenni vele. És a szép alak számára is félelmetes az ilyen desszert. Jobb lesz egy egészségesebb ételre cserélni ezt az édes terméket. Ha nagyon megkíván egy csokoládét, valószínű, hogy a szervezetben kezd elfogyni a magnézium. A problémát segít megoldani a zöldbab, zöldborsó, diófélék és gyümölcsök.

A tea nagyon hasznos az egészség számára, vond be a mindennapi étrendedbe

One thought on “Ismerd fel a tested jelzéseit”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük