Időnk hatékony tervezésének szabályai

7 szabály az idő produktív tervezéséhez.

Senki számára sem titok, hogy életünk fő forrása és bárminek az  egyetlen mérési egysége – az idő, ez pedig azt jelenti, hogy ami rögtön ez után érdemes elgondolkozni az a helyes felosztása.

  1. A tervezési forma kiválasztása.

Határozza meg az az információt hordozót. Ez lehet egy határidő napló, az okostelefon, bármi. A lényeg, ebben a hordozóban elférjen az összes kellő információ teljes mértékben.

  1. Időkorlátok meghatározása.

Van egy esemény vagy egy cél? Határozza meg az ezen célon való munka időkorlátait, teljesítésének idejét és tűzze ki az ehhez szükséges kellő feladatokat.

  1. Prioritások kihelyezése.

Érthető, hogy érdemes rendszerezni a fontosakat és a kevésbé fontosakat. Az emberek gyakran nem megfelelően pazarolják az idejüket egyes körülmények miatt, olyanok miatt mint  a lustaság, vagy a történések félreértése egészében véve.

  1. Megfelelő tervezés.

Példaként egy teljes sor találkozót lehet felhozni, de csoportokra rendezve őket és helyzetük szerint osztva fel, stb. Először lebonyolíthatja a tárgyalásokat az összetett természetű emberekkel, és csak ezután térhet át tiszta fejjel a lojálisabb résszel történő kérdések megoldásához.

  1. Tartalék idő.

Érthető, hogy nem mehet mindig és minden terv szerint. Igyekezzen bármennyire is, az élet oly módon van elrendezve, hogy előbb vagy utóbb valami nem úgy alakulhat, mint tervezte, ezért előre jelöljön ki magának tartalék időt minden esetre.

  1. Szokások.

Szokjon hozzá ahhoz, hogy egyik vagy másik feladatot saját természetéből és temperamentumából kifolyólag végez. Például, ha termelőképességének csúcspontja a nap első felében van, akkor erre az időszakra hagyja a legfontosabb és legnehezebb feladatokat.

  1. Kellő pihenés.

Emlékezzen rá, hogy nem lehet maximálisan produktív, ha nem pihen kellő képpen. Az ilyen pihenés, általában, a megfelelő alvással és étkezéssel kezdődik, és az Ön által kedvelt hobbi vagy tevékenység gyakorlásával ér véget. Az ilyen pihenés elengedhetetlen nem csak fizikai szempontból, hanem tudatosságának szempontjából is, mivel nagyon fontos, hogy megőrizze az ösztönzést a munkában, ez pedig csak akkor lehetséges, ha megfelelően és rendszeresen pihen.

Tudd elosztani az időet úgy, hogy ne késs el a találkozókról, hiszen a pontatlanság – az igazi férfiak etikettjének nagyon szigorú megsértése

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük