Hollywoodi sztárok válassza…

 

Különböző okok sora miatt lassan, de biztosan népszerűséget szerez az olyan táplálkozási fajta, mint a nyersevés. Ez arról szól, hogy az emberek kizárják az étrenjükből a hústermékeket és az olyan ételeket, amelyek hőkezelés segítségével készülnek. Előnyben ebben az esetben a gyümölcsök, zöldségek, darák, hüvelyesek és különböző gabonafélék részesülnek.

Az ilyen nyersevők mellett léteznek olyanok is, akik nyers húst és halat, valamint tojást és tejtermékeket is fogyasztanak.

Mielőtt elkezdünk részletesen beszélni erről a témáról, először azt javasoljuk, hogy pontosan és határozottan döntse el, hogy szüksége van-e arra, hogy áttérjen az adott táplálkozási fajtára és ha igen, akkor mi ennek legjobb módja.

Az elején nem lesz könnyű betartani ezt a táplálkozási típust, a gyenge motiváció vagy a teljes hiánya miatt. A törekedés forrásait meg lehet találni Arnold Ehret, Vadim Zeland könyvszerzők munkáiban, vagy Paul Bragg könysorozataiban.

A nyersevésre való áttérés lényege abban rejlik, hogy az ember fokozatosan és mérsékelten nyers termékeket ad hozzá az étrendjéhez. Ha úgy dönt, hogy gyorsan és radikálisan csinálja ezt, akkor a szervezet a hirtelen kapott stressztől és sokktól még jobban elkezdi követelni magának a megszokott ételeket, s ebben az esetben a nyersevővé válás esélye hirtelen lecsökken.

Az év legkedvezőbb időszaka az adott táplálkozási típusra való áttéréhez a nyár, mivel ebben az évszakban bőségesen lehet élvezni a friss gyümölcsöket és zöldségeket.

A nyersevés – egy érdekes és nem megszokott táplálkozási típus, amelyhez ésszel és tisztánlátással kell hozzáállni.

A nyers ételek fogyasztása – egy  a sztárok szép bőrének titkai közül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük