Hogyan váljunk a társaság lelkévé

Jó humorérzékkel rendelkezve könnyebb lesz jó benyomást keltened, elsimítani a konfliktusokat, barátokra találni és elcsábítani a nőket. Hogyan fejlesszük ki a humorérzéket?

Amíg a halaszthatatlan ügyekkel voltál elfoglalva, mi elolvastuk Dzhon Meks „Hogyan legyek vicces” című könyvét. A szerző Los Angelesben él, és számos hírességgel dolgozik.  Ügyfelei közzé tartozik Vupi Goldberg, Billy Crystal és Steve Martin.  Dzhon Meks irogat a «The Tonght Show with Jay Leno» és a  «Hollywood Squares» showknak. Könyvéből nagyon sok érdekeset merítettünk  a humor szférájában és úgy döntöttünk, hogy megírjuk  a «Hogyan legyünk viccesek» cikket.  Ez az információ nem csak a férfi, hanem a női humorérzék számára is meg lett alkotva.

Férfi humor

giphyAhogy Roger nyúl mondta: «Ha nincs humorérzéke, akkor jobb meghalni» A férfiak és nők többsége egyet ért ezzel.

A humorérzék nem adatik meg mindenkinek, de mindenki ki tudja fejleszteni. Minek kell tudni viccesnek lenni? A jó humorérzékű férfiak  sebezhetetlenek. Könnyű szarkazmussal birkóznak meg az ellenfelekkel és barátságos iróniával ejtik rabul a barátok és a nők szívét. Könnyebb lesz jó benyomást kelteni, elsimítani a konfliktusokat, barátokra találni és randikat tűzni ki! A nők szeretik azokat, akik meg tudják őket nevettetni. Nagyon szeretik!

Hogyan fejlesszük ki a humorézéket, tudjunk viccesek lenni és nevetést  váltani ki?

A humorérzék egyszerű alapja

Gyűjtsd össze az alapot a humorérzéked számára. Olvass minél több viccet, mulatságos kifejezést és vicces történetet. A legjobb vicceket és történeteket meg fogod jegyezni, de a 98%-át el fogod felejteni. Az információ elfelejtett része fogja képezni a humorod alapját. A megfelelő pillanatban fel fogod idézni a vicces kifejezést, vagy szót. Nem fogod megérteni, hogy honnan jön ez a váratlan szellemesség, de ragyogóan alkalmazni fogod a kellő helyzetben. Így alakul ki az évek során a humorod alapja. Ez az első, de nagyon fontos lépés a humorérzéked létrehozásához.

Adj hozzá több információt

A készenlétben „kidobni” egy új viccet segít  a hírek rendszeres olvasása és a tv csatornák megtekintése. A nagy mennyiségű információ lehető teszi szabadabb használatot a humorban és azt, hogy viccesebbek legyünk.

Találd meg az ember szórakoztató oldalait

Nem csak a humorérzéket kell fejleszteni, hanem figyelni kell a beszélgetőtársra is. Mit tart viccesnek az adott ember vagy társaság? Van fekete humor, vastag, angol, cinikus, kifinomult, gonosz, gyerek, intellektuális. Minden embernek valami meghatározott tetszik. Találd meg ember szórakoztató oldalait és  gyakorolj nyomást rájuk. Ez különösen a nőkre igaz.

Lágy tréfacsináló

«Ha egy embert nem tartanak szépnek, akkor is lehet sikeres, ha van a zsebében néhány jó vicc. És sok sok zsebe van» – Andy Warhol.

Hogyan fejlesszük ki a humorérzéket? Hogyan legyünk viccesek? Légy találékony a nap 24 órájában! Próbálj állandóan viccelni, és ugratni a barátaidat. Hozd létre magadnak a jó humoérzékkel rendelkező ember hírnevét. Az emberek várni fogják tőled a vicceket és automatikusan nevetni fognak.

Használj vicces hangokat, szavakat és mimikát

Viccesnek lenni lehetővé teszi szórakoztató hangokat és szavakat használni. Ez  még érdekesebbé tesz egy viccet vagy egy tréfás történetet. A mimika szintén erősíti a vicc hatását.

Találj célt a vicc számára

Minden viccnek van célja. A cél érthető és érdekes kell, hogy legyen a beszélgetőtárs számára. Ezek lehetnek a szőke nők, a nők, a férfiak, a politikusok, a sportolók.

Légy rövid
Igazán viccessé válni a rövid viccek segítenek. A hosszú viccek elfárasztják a hallgatót és unalmat keltenek. A viccnek hatásosnak és rövidnek kell lennie, mint  D’Artagnan kardjának szúrása.

Keresd a vicceset
giphyA humorérzék  – nem csak a tárolt történetek és anekdoták adatbázisa. Állandóan  keresd a furcsát, a vicceset vagy a nevetségeset az adott pillanatban. Ez lehetővé teszi teljesen kihasználni a helyzetet. Az időben elmondott vicc még viccesebb lesz, ha valóban időben mondják el.

Kockáztasd meg a viccelést

nem minden vicc állja meg a helyét. Néha a vicc után halotti csönd következik be. Ez egy kisebb ütés lesz  a jó humoérzékű ember hírneved számára. De nem érdemes nagyon elkeseredni, ez mindenkivel előfordul, még a legjobb komikusokkal is. Jegyezd meg magadnak, hogy ez a vicc típus nem vált ki nevetést az adott közönségnél.

Válaszd ki a megfelelő pillanatot

Egy viccnek megfelelő pillanat kel. Néha nem érdemes azonnal elejteni, amint csak az eszébe jutott az embernek. Türelmet kell tanúsítani és meg kell várni a kellő pillanatot. A vicc hatása maximális lesz.

Légy bármennyire is biztos a vicced helytállóságában, ne feledkezz meg az etikett szabályairól, hogy a szavaiddal senkit se bánts meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük