Hogyan váljunk 1-es számú munkatárssá

Függetlenül attól, hogy mennyire szereti a munkáját, előbb vagy utóbb eljön az a pillanat, amikor rutinossá válik. Őszintén szólva, napjainkban az emberek többsége nem azért dolgozik, mert tetszik nekik amit csinálnak, hanem azért, mert nincs más lehetőség a létezésre.

Ezért fontos tudni, hogy miként lehet kellemesebbé, sőt érdekesebbé tenni a munkanapot. A boldog órák az irodában nem csak abban segítenek, hogy az idő gyorsan fog telni, hanem a munkaerejét is növelni fogják.  Megtudjuk hogyan?

Produktív utazás.

Használja a munkába történő útban töltött időt teljes mértékben. Ahelyett, hogy zenét hallgat, ami nem is tetszik valójában. Vagy híreket, amelyek nem érdekesek a számára. Inkább készítse el zenelistáját. Ez lehetővé teszi, hogy pozitívan kezdje el a napot.

Inspiráló könyv.

A zene mellett kiválaszthat egy inspiráló könyvet is az útra. Azt válassza, amely pozitív gondolatokra serkenti, és inspirálni fogja, hogy még sikeresebb legyen. Ez segít feltöltődni helyes tartalékokkal, hogy motiválja a kellemes munkanapra.

Ne felejtse el, hogy miért is dolgozik.

nec BusinessConneCT

Ha csak azért dolgozik, hogy pénzt keressen – ez is megfelelő motiváció.  Gondolkozzon el rajta, hogy is a valós oka annak, hogy  minden nap munkába megy. Lehet ,hogy a szüleinek segít,m vagy egyszerűen szeret az emberekkel dolgozni. Vagy azért keres pénzt, hogy összegyűjtsön egy összeget és elmenjen álmai üdülésére — találja meg az okot, mert ez szintén jó motiváció lesz. És igyekezzen észben tartani.

Mosolyogjon.

Be volt bizonyítva, hogy amikor egy ember mosolyog, még kényszer rendben is, az agy jelzéseket kap arról, hogy boldog. Ez kiváló módszer megszabadulni a stressztől és még pozitívabbnak lenni.

Legyen pozitív, maikor a legközelebb megkérdezik Önt «Hogy van»? ne adjon hosszas válaszokat.

Ezek a semleges, sőt negatív energiát küldenek a világmindenségnek, amely ugyan úgy fog  válaszolni.  Még ha helyzete nem is rózsás, ne mondja ezt ki, mert belső energiája hallgatja Önt. Tegyen ellenkezőleg,  mondja el mindenkinek, hogy milyen jól érzi magát. Ez programozni fogja az agyát a sikerre.

Szűrje ki a fontos dolgokat.

thumbAhelyett ,hogy egyszerre lát neki minden dolgoknak, ami a nap folyamán várja, szűrje k ia legfontosabbakat és kezdjen el ezekkel dolgozni. Hiszen nap feladatinak csak  20%-a a munkája, a többi  80% annak az eredménye.

Ne figyeljen a negatív emberekre.

Minden negatív hangulatú ember a munkahelyen vagy azon kívül elronthatja a boldog napját, ezért igyekezzen egyszerűen ignorálni őket. Tegyen pontosan ellentétesen – vegye körül magát pozitív és jóindulatú emberekkel, akik pozitív energiája fel fogja Önt tölteni és jobbá fogja tenni.

Ajándékozza meg magát egy teljes értékű ebédidővel.

Ne töltse szabad idejét a munkaügyi feladatok megoldására. Az ebédnek teljes értékűnek kell lennie, nem pedig egy harapnivalónak szendvicsekkel. Ezért menjen el egy étterembe, rendeljen egy olasz fogást, minden nap próbáljon ki valami újat. Szentelje az ebédidejét a pihenésnek és magának az ebédnek.

A hosszú munkaórák nem csak kifárasztanak, hanem idegösszeroppanáshoz is vezetnek. Ezért lehetőségeihez mérten fordítson időt, legalább néhány percet a pihenésre. Legyen bármilyen fárasztó is a munkanapja, akkor is véget fog érni. És nagyon jó, ha végeztével talál időt magára. Érdemes elvégezni néhány olyan dolgot, amely segít ellazulni és boldoggá teszi Önt. Sportoljon, olvasson, sétáljon a barátival.

Minden képpen legyen hálás a termékeny napért. Miután igazán jó napja volt, mutassa meg háláját.

A jó ötlet abból áll, hogy írja fel egy lapra azt, maiért hálás az elmúlt napnak. És csak így lesz sikeres ismét.

One thought on “Hogyan váljunk 1-es számú munkatárssá”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük