Hogyan válasszunk elektromos borotvát a különböző bőrtípusok számára

Ma a férfi elektromos borotvákra fogok figyelmet fordítani. Minden férfinak más a bőre és különböző képpen reagál a borotvára. Ezért igyekezni fogok általános javaslatokat adni az elektromos borotva kiválasztása kapcsán a bőr típusától függően, hogy Ön nehézségek nélkül ki tudja választani és meg tudja vásárolni az Önnek kellő elektromos borotvát.

A borotvarendszer típusa

Bármelyikünk, akik legalább egyszer bement már az elektromos borotvák részlegére, két típus létezéséről tud: rotoros és hálós, azaz másnéven vibrációs. Általában ilyen elosztást kínálnak: a vibrációs borotvák az érzékeny bőrhöz alkalmasak, a rotorosak – a többi számára. Ez a felépítésükkel magyarázható.

Vibrációs borotvák

A működési elv eléggé egyszerű. A kiélezett kések meghatározott sebességgel eltávolítják a szőrszálakat. Hogy a szőrszálakkal együtt a kések ne érintsék a felső bőrréteget is, hálóval fedik be őket.A háló szerepe – megelőzni a vágásokat és a vágó elemek egyenes kontaktusát az arcbőrrel. Ennek a konstrukciónak köszönhetően a borotva nem irritálja a bőrt és jó az érzékeny bőrrel rendelkező emberek számára.

A másik oldalról, a zsíros bőrű embereknek nem túlságosan alkalmas, mivel a faggyűmirigyek élettevékenységének termékei a kis nyílásokon keresztül bekerülnek a készülék belsejébe. Ennek eredményeként az elektromos borotvát nagyon alaposan kell tisztítani, és száraz tisztítás esetében nehéz dolog hatást érni el. Ilyen esetben minden képpen szükség van a nedves tisztításra vagy a speciális autonóm rendszerre. Nem érdemes azt gondolni ,hogy a vibrációs borotva kizárólag az érzékeny bőrre alkalmas, a száraz és a normális bőrrel rendelekzők is bátran választhatják. Egyesek számára ez csak ízlés kérdése.

Rotoros elektromos borotvák

A rotoros borotvákban a vágó elemek szerepét a lemezek töltik be. Ezek is nagy sebességgel forognak, a szőrszálak pedig eltávolítódnak annak érvén, hogy bekerülnek a résekbe a lemezekben. Ennek a rendszernek a sajátossága az, hogy a bőr megsérülhet, de a legutóbbi innováció a rotoros elektromos borotvák terén minimumra csökkentik ennek a valószínűségét. Az ilyen borotva típus fő előnye a tökéletes sima bőr. A rotoros borotvák megbirkóznak az erősen benőtt arccal. A vibrációs borotváknak az adott esetben több kört kellesz futniuk a szakállon  vagy előzetesen le kellesz vágnia trimmerrel.

A rotoros borotvák nem rendelkeznek valamilyen ellenjavallatokkal a bőrtípust illetően, bár az érzékeny számára – a vibrációsak jobbak. De a legutóbbi újítások itt is minimumra csökkentik a folyamat hosszát, ennek következtében pedig a bőr irritációja is minimális. Hiszen a megpirosodások fő oka a borotva végighaladása ugyan azokon a helyeken többször.

Fejek száma

A vibrációs borotvák minimum egy fejből állnak, de jobb, ha van 2-3. Az adott esetben a következő szabály működik: minél több, annál jobb. A rotoros borotváknál a fejek minimális száma – kettő. Általában 3-4 fejes modellekkel lehet találkozni, bár vannak olyanok, amelyeken még több van.

Nem kevésbé fontos tényező – a fejek mozgathatósága. A mozgatható fejekkel rendelkező borotva jobban megismétli az arc kontúrjait és a borotválkozás jobb minőségű.

A borotválkozás módszerei

Minden elektromos borotva száraz üzemmódban dolgozik, de a modern borotvák többsége képes nedves üzemmódban is dolgozni. Egyes példányok forró zuhany alatt is működnek. A nedves borotválkozás lehetősége az érzékeny bőrüek számára aktuális.

Attól függően, hogy milyen borotválkozási szerekkel működik a borotva, javasolni lehet a különböző bőrtípusúaknak. Például, az olyan elektromos készülék, amely borotvahabbal működik, nem lesz jó a száraz bőrüeknek, mivel a hab után sokaknál marad meg a szárazság és a kényelmetlenség érzése. Azonban a zsíros bőrrel rendelekzők nagyra értékelik őket.

A normális és érzékeny bőrtípus számára alkalmas az olyan elektromos borotva, amely borotválkozási géllel működik. Az ilyen megmunkálás után nem lesz szükség borotválkozás utáni szerekre. Bár sok elektromos borotva képes géllel és habbal is borotválni. Sőt, egyes modellekbe tartály van beépítve a borotválkozási szerek számára, amelyekből a borotválkozás közben egyenletesen adagolódik a szer.

Pótlólagos funkciók

Még egy nagyon fontos dolog az érzékeny bőrrel rendelkezők számára – a hűtési rendszer megléte. Ez a funkció csökkenti a bőr hőmérsékletét, és az kevésbé reagál a borotva hatására.

Nem rossz variáció a trimmer fejjel rendelkező borotva. Először is ki lehet egyenesíteni a lenőtt hajat és meg lehet őrizni a szalonképes megjelenést. Másodszor, ha a hálós elektromos borotva előkészíti a szakállat a következő alapos eltávolításra. Harmadszor pedig a trimmerrel ki lehet egyenesíteni a fül mellett a hajat és el lehet távolítani a szőrzetet az orrból és a fülből.

Összegezés

Az érzékeny bőrüeknek, a véleményünk szerint, alkalmasabb lesz a hűtési rendszerrel felszerelt és nedves borotválkozásra képes hálós elektromos borotva, a zsíros bőrüeknek – a rotoros, amely borotvahabot használ a száraz és normális bőrüeknek – bortoválkozási gélt használó borotva.

Az Ön számára melyik borotva típus a legkényelmesebb?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük