HOGYAN VÁLASSZUK KI AZ ÓVSZERT

Most arról fogunk beszélni, amit mindannyian régóta használunk, de soha nem tesszük fel a kérdést magunknak, hogy mit jobb megvenni? Latex, poliuretán vagy stimuláló óvszer?
Egy ilyen kényes kérdésben becsapni a testet lehetetlen, ezért fordíts kellő figyelmet a fogamzásgátlókraHa nem használ fogamzásgátló tablettát, és  inkább az óvszerrel történő védekezést részesíti előnyben, akkor meg kell tanulnia helyesen kiválasztani ezt.

Különböző fajtájú óvszerek vannak

A latex óvszer jól megvédi a nem kívánt terhességtől, de számos  hátránya is van. A legvékonyabb latex fogamzásgátlók vastagsága is 0,05 mm-t tesz ki, ami nem is olyan kevés. Előfordulhatnak kellemetlen érzések a nemi aktus közben, és persze az élvezet is kisebb lesz. Emellett egyes embereknek allergiájuk is van a latexre, de ez csak százból öt esetben fordul elő. Ezért nem érdemes nagyon aggódni emiatt.

A poliuretán óvszerek jobbak és drágábbak a latexnél. Először is, vékonyabbak  – 0,02 mm,  de függetlenül ettől, a legvékonyabb poliuretán óvszerek megbízhatóbban védenek, mint a vastag latex óvszerek.  Emellett nagyobb élvezetet fog kapni a szextől, olyan érzése lehet mintha egyáltalán nem védekezne.

Ha egy embernek egyéni érzékenysége van erre és arra a komponensre is (latex, poliuretán), akkor direkt neki készítenek óvszert még mindig bárány bélből. Sajnos, a nemi fertőzésektől ez az óvszerfajta nem véd meg, egyszerűen csak nem ereszti át a spermát. Megvenni sem lehet bárhol: a gyógyszertárakban nem fogja megtalálni, csak az intimboltokban kapható.

Mint ismeretes, az óvszerek jól nyúlnak és gördülnek ki, ezért gyakorlatilag bármilyen méretű péniszre fel lehet őket húzni. Azonban, vegye figyelembe  a büszkeségének vastagságát, mivel a túlságosan szűk óvszer elszakadhat, a túlságosan széles pedig lecsúszhat. A csomagoláson fel kell, hogy legyen tüntetve az „félkör hossza” (hogy megtudd milyen a tiéd, egyszerűen mérd meg a péniszed kerületét, de csakis egy jó erekció közben és a kapott számot oszd el kettővel). Az európai gyártók «FH standartja» – 53 mm,  a nagyobb – 57 mm. Ázsia termékei kicsit kisebbek – 51 mm. A kis péniszek számára venni lehet nem standart óvszereket, igaz, ezek sokkal többe kerülnek.

A sikosító mennyisége is nagyon erősen kihat a szex minőségére. Minél olcsóbb lesz a termék, annál rosszabb lesz a nemi aktustól kapott érzés, és az élvezet a nullával lesz egyenlő. Van néhány sikosító típus: szilikon sikosító és vízbázisú sikosító. Ha allergiája van a szilikonra, akkor vízbázisú sikosítóra van szüksége, amely sokkal gyorsabban megszárad annál, ami a szilikon alapon készül. Időnként, az óvszer anyagához hozzáadják a  spermicidet (nonoxynol-9), ami biztosan megvéd a terhességtől. Azonban a spermicides sikosítójú óvszereket nem szabad gyakran használni, mert nagyon ártalmasak a partner számára.

Szintén kaphatóak hosszabb fogamzásgátlók, amelyek felszínére speciális érzéstelenítőket (pl. lidokain vagy benzokain) visznek fel, de ezek valamelyest csökkentik a pénisz érzékenységét, ezért a szex sokkal tovább tarthat. Igaz az érzéstelenítő allergiát okozhat, vagy elzsibbad a partner szája miután a pénisz bekerül a szájába védelem nélkül. És, ha valóban idő előtti  ejakulációja van, ami összefügg például, a hormonális problémákkal, akkor az adott óvszer típus sajnos nem fog segíteni.
Stimuláló óvszerek: a bajuszosak, a bordázottak, és mások alkalmasak a partnere stimulációjához, de vegye figyelembe, hogy a vaginába történő bejutás közben kicsit kellemetlen érzést válthatnak ki. Egyes lányok egyáltalán nem éreznek különbséget az átlagos óvszer és a bajuszos vagy bordázott között. A választás Önön múlik!

Egy ilyen kényes kérdésben becsapni a testet lehetetlen, ezért fordíts kellő figyelmet a fogamzásgátlókra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük