Hogyan szervezzünk tökéletes legénybúcsút

Ön nevezték ki a vőlegény tanújának az esküvőn? Ez azt jelenti, hogy Önnek megjelent néhány fontos kötelezettsége. A legfontosabb ezek közül — megszervezni a barátjának egy kiváló legénybúcsút. Általában, amikor az emberek meghallják ezt a kifejezést, azonnal elkezdenek sörhordókra és tangákra  gondolni.

Ebben a cikkben meg fogjuk vitatni ennek a hagyománynak a keletkezését és elmeséljük, hogyan szervezhetünk a barátunknak egy igazi legénybúcsút.

A legénybúcsúk története

A férfiak meg lesznek lepve, megtudva, hogy a legénybúcsúk szerezvezésének hagyománya még az ősidőkben jelent meg. A spártaiak — a hagyományok kezdeményezői az edőszámításunk előtti V században – vacsorát szervezetek a vőlegény számára az esküvő előtt.

A hagyomány, hogy legénybőcsőkat szereznek meghonosodott a későbbi időkben is. A XX század 40-es és 50-es éveiben ezeket a rendezvényeket úgy nevezték, hogy  «az úriemberek vacsorái». Ezt a vacsorát általában a vőlegény apja szervezete meg és ugyan úgy, mint az ősidőkban is, a vacsorán köszöntők hangzottak el, és ünnepi hangulat uralkodott. Ezek a vacsorák a férfi barátság és a minden férfi életében fontos esemény – az agglegény életből a nős férfi életébe való átlépés tiszteletére voltak megszervezve.

Tökéletes legénybúcsúmilyen is

Az utóbbi néhány évtizedben a vacsorát leváltotta a buli. És a változások nem csak az ünnepség megnevezését érintették, hanem megváltoztak maguk a szokások is. Napjainkban a legénybúcsút nem azzal a céllal szervezik, hogy felköszöntsék a vőlegényt, hanem azzal, hogy lehetőséget adjanak a számára, hogy eltöltse az utolsó estéjét a „szabadságban”. Ebből kifolyólag, a vőlegény buliján megengedett minden, bármi megtehet, amit már nem fog nős férfiként. A vacsorát és a pohárköszöntőket leváltották a sztriptíz táncosok, a szerencsejátékok és a hatalmas mennyiségű alkoholos italok.

Szerencsére a hasonló bulik kezdenek kimenni a divatból. Hiszen nem adnak különösebb tiszteletet a férfink, akinek ellen kellesz állnia a kísértéseknek. Értsék meg, hogy a házasság nem zárja be a barátjuk számára a sztriptíz-bárokat és sörözőket, hiszen ő önkéntesen mondott le az ilyen időtöltésről, méghozzá elég régen. Valójában a házasság másképpen fog rá hatni, a család nem fogja megengedni a számára, hogy ugyan annyi időt töltsön  a barátaival, mint korábban. És ahelyett, hogy a legénybúcsút utolsó eséllyé tegye a barátja számára a bulizáshoz, inkább terelje az energiáját békés mederbe és szentelje az estét az igazi férfi barátságnak és a közös foglalkozásoknak vagy hobbiknak, amelyekre ezentúl sokkal kevesebb időt fog tudni szánni a vőlagény.

Válassza ki az elfoglaltságot

Az első lépés a legénybúcsú tervezésekor az elfoglaltság kiválasztása lesz, amely a buli középpontjává fog válni. És az, hogy nem lesz sztriptíz táncos a partin, nem fogja unalmassá tenni az összejövetelt. Létezik számos elfoglaltság, amely segít növelni a tesztoszteron szintet és ara fogja késztetni a szívüket, hogy kiugorjon a helyéről. Íme néhány variáció arra, hogy mit lehet csinálni:

  • jet-ski kölcsönzés;
  • elmenni síelni vagy snowboardozni;
  • elmenni egy sport mérkőzésre vagy versenyre;
  • elmenni egy box mérkőzésre;
  • a golfozásra szánni a napot;
  • elmenni halászni;
  • játszani valamit – labdarúgás, kosárlabda, röplabda;
  • elmenni paintballozni;
  • elmenni túrázni a természetbe.

Ne csináljon sérülés-veszélyes dolgokat. Hiszen szórakozni akar, nem pedig eltörni a vőlegény egyik csontját.

Nincs semmi rossz abban, ha meg akarja lepni a vőlegényt, de ne felejtse el figyelembe venni az érdeklődéseit.

Vegye figyelembe a vőlegény valamennyi barátjának pénzügyi helyzetét is. Hiszen nem akarja azt, hogy valaki kihagyja a legénybúcsút csak azért, mert nem engedheti meg magának.

Ha kiválasztotta az elfoglaltságot a legénybúcsúra, gondolkozzon el az ételeken. A meleg időszakban jó lesz a friss levegőn való ételfogyasztás. Ha az udvaron hideg van, akkor nem érdemes kockáztatni, egyszerűen rendeljen egy asztalt vagy egy termet a vőlegény kedvenc helyén.

A vacsora közben vidítgassa a barátokat, provokálja őket arra, hogy köszöntőket mondjanak. Lehetséges, hogy egy tapasztalt barát szeretné megosztani a vőlegénnyel  amit tud.

Válassza ki a dátumot

Van néhány momentum, amelyet figyelembe kell venni, amikor kitűzzük a legénybúcsú dátumát. Az esküvő előestéje mutatkozik tökéletesnek a bulihoz, de jobb lemondani erről a gondolatról. A vőlegénynek ki kell pihenni magát a ceremónia előtt. Emellett általában az esküvő előestéjén mindenki nagyon elfoglalt az előkészületekkel. Inkább válasszon egy napot néhány héttel az esküvő előtt. Ha  a vőlegény barátai messze élnek, akkor érdemes még korábbi dátumot választani,   hogy az embereknek ne kelljen kétszer megtenniük a hosszú utat rövid időközön belül.

Küldje ki a meghívókat

Hívja meg a legénybúcsúra a vőlegény minden barátját és rokonját, akivel jó kapcsolatban áll.

A meghívókat a buli előtt három héttel küldje szét. A meghívóknak  tükrözniük kel a legénybúcsú stílusát. Ha a vacsora hivatalos lesz, akkor küldje el postai úton a szépen elkészített meghívókat. Ha egysezrűbb stílusban lesz lebonyolítva az rendezvény, akkor elegnedő lesz a telefonhívás vagy a meghívók internetes úton történő kiküldése. Ha a legénybúcsún lesz a fent felsoroltak közül valamilyen szórakozás, akkor Önnek ki kell egészítenie a meghívókat a rendezvény áráról, a lebonyolítás helyéről, idejéről, stb. szóló információval.

Minden meghívottnak ki kellesz fizetnie magáért a költségeket és be kellesz fizetnie a részét a vőlegényért.

A tökéletes legénybúcsú – …

Betöltés ... Betöltés ...

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük