Hogyan őúrzik meg a nyugalmukat a sikeres emberek a stressz helyzetekben

Ahhoz, hogy megbirkózzunk a stresszel, meg kell tanulni irányítani az érzelmeinket. A sikeres emberek nyolc tanácsa segíteni fog ebben.

Ahhoz, hogy összpontosítani tudjunk egy feladatra és elkezdjük a megvalósítását, mérsékelt stresszt kell éreznünk. De, ha erős és hosszas, akkor szív- és érrendszeri megbetegedéseket szerezhetünk, depressziót és a kognitív funkciók zavarát.

Egy kutatás, amelyet a Talent Smart társaság végzettel azt mutatta, hogy a  legjobb munkaeredményekkel rendelkező munkatársak  90%-a tudja, hogyan lehet megbirkózni a feszültséggel és miként lehet az érzelmeket ellenőrzés alatt tartani. Az érzelmek irányításának nyolc szabálya segít ezeknek az embereknek megbirkózni a stresszel.

Értékelik azt, amijük van

Ha elvonja a figyelmét a munkáról, és összeállítja azoknak a dolgoknak a listáját amit értékel az életében, valószínű, hogy nyugodtabban fogja magát érezni. A hála érzése csökkenti a kortizol szintet 23%-kal. Emellett, egy kísérlet eredményeinek megfelelően, amelyet a Kaliforniai Egyetemen végeztek, azoknál az embereknél, akik nap mint nap hálát éreznek, javul a hangulat és a fizikai állapot, az ember nyugodtabban érzi magát stressz közben.

Nem teszik fel maguknak a kérdést  «Mi lesz, ha…»

Minél jobban koncentrál az események alakulásának lehetséges variációira, annál kevesebb időt fordít a valós cselekményekre. A sikeres emberek nem teszik fel maguknak a kérdést  «Mi lesz, ha…». Ők tudják, hogy a válasz nem fog sem elégedettséget, sem nyugalmat hozni, csak  folyamatos stresszt.

Pozitívak maradnak

A pozitív gondolatok elvonják a stresszről a figyelmet. Ahhoz, hogy megnyugodjunk, valami kellemes dologra kell gondolni. Ez egy könnyű feladat, ha Önnek már jó hangulata van. De, amikor az elkeseredettség határán áll, úgy tűnik Önnek, hogy lehetetlen valami pozitívat találni. Ebben az esetben gondolkozzon és nevezzen meg legalább egy pozitív eseményt, amely a nap folyamán történt.   Értse meg, hogy a rossz napokon is történnek jó dolgok. Ez lehetővé teszi csökkenteni a stressz szintet és megőrizni a nyugalmat.

Elmennek off-lineba

A modern technológia biztosítja az embereknek a kapcsolatot napi 24 órában, ami elérhetővé tesz minket az éjjel-nappali munkához. Ha Ön nem választotta el a munkáját és az életét, akkor saját maga teszi ki magát az állandó stressznek. Ahhoz, hogy ne gondoljon a munkára, próbáljon meg offline lenni. Kezdje rövid időszakokkal, például reggel és hétvégén, amikor e legkevésbé valószínű, hogy valaki megpróbál kapcsolatba lépni Önnel a munka kapcsán.

Meg fog lepődni, mennyire lecsökken a stressz szintje az életében, ha ki fog kapcsolni a munkától.

Kevesebb kávét isznak

A koffein gyakori fogyasztása miatt gyorsul a pulzus, megjelenik az aggodalom érzése, az energia kitörés.  Így van felépítve a túlélési mechanizmus, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan reagáljunk a fenyegetésekre. Ha Önt nem követi egy medve, akkor a szervezete nem igényel hasonló stimulációt, mivel növeli a stressz szintet és a nyugtalanság érzését.

Kialusszák magukat

Amikor Ön alszik, az agya újraindul és feldolgozza az elmúlt nap emlékeit. Végeredményként Ön tiszta fejjel ébred fel. Az alvás hiánya növeli a kortizol szintet. Adjuk hozzá ehhez a stresszt a munkahelyen és érzelmi kiégést kapunk. Szeretne jól dolgozni – aludjon jól. Olvassa bloggunkban, hogyan lehet gyorsan elaludni.

Nem foglalkoznak önvizsgálattal

Mindannyian időről-időre foglalkozunk ezzel, bár ez semmi jót nem ad és nincs semmi köze az objektív elemzéshez. Minél többet gondolkozik a negatív dolgokon, annál több energiát ad nekik.

A legjobb módszer megszabadulni ettől a kínzó folyamattól – átkapcsolódni valami másra.

A nyugalom utolsó szabálya a stressz közben – támogatást kérni

Teljesen hatástalan dolog mindent egyedül csinálni.

Ahhoz, hogy nyugodtan és produktívan tudjon dolgozni, el kell ismernie a gyöngeségeit és segítséget kell kérnie, amikor erre szükség van.

Az ilyen hozzáállás segít abban, hogy ne csak effektívebben és gyorsabban megoldja a feladatait, de megkönnyíti a munkáját is.

Miről szeretne cikket olvasni legközelebb a bloggunkban?

Betöltés ... Betöltés ...

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük