HOGYAN NE VÁLJON „PAPUCCSÁ”

Az egyik legnagyobb férfi félelem – a félelem, hogy párja kecses kis sarka alatt találja magát. És akkor ágyő szabadság, nincs többé otthon hű női  tekintet és a kedves: «Igen, drágám!» nem fog hangzani válaszként az „élet értelmén” való elmélkedés közben. A férfinak a természet rendeltetése szerint dominálnia kell a kapcsolatban. Ő – a családfő, a védelmező, a kenyérkereső. Akkor miért  történik egyre gyakrabban, hogy a  «félelmetes oroszlán» egy játékszerré válik egy „öleb” mancsaiban, hogyan kerüljük, el, hogy „papuccsá” váljunk?

hogyan válunk „papucCSÁ”

Mint ahogyan azt a gyakorlat mutatja, akkor válunk papuccsá, amikor túlságosan nagyra értékeljük párunk tulajdonságait és ennek eredményeként rossz viselkedési vonalat választunk vele. A trónra emelt istennő számunkra észrevehetetlenül átalakul egy szeszélyes és elkényeztetett lénnyé, mi pedig hajlandóak vagyunk érte megfeledkezni a világon mindenről: a barátokról, a karrierről, a hobbikról. Így kezdődik a keserű út a „papucsság”  felé.

Az egyik író, aki nem egy világi oroszlánhölgyet csábított el egy szakramentális kifejezést ajéndékozott nekünk: «Minél kevésbé szeretünk egy nőt, annál jobban tetszünk neki…».Megfelelően fel lehet tenni, hogy létezik egy ellenfüggőség. Elolvadva partnerünkben, többé már nem vagyunk érdekesek Diana, a vadászat istennője lányának.  Minket már nem kell  rabul ejteni és kiharcolni, körös körül pedig annyi csábító „vad” van. Ha barátnőnk szép, és Isten őrizz még okos is, mindig rajongótömeggel van körülvéve, amelyek közül bárkit választhat. Nekünk választásunk nincs, hiszen az ú tulajdonát képezzük, ezért minimális az érdeklődés személyünk iránt,  a hölgyemény pedig nem értékeli a kapcsolatát és nem fél elveszíteni.

Napi szinten igényel „új tetteket” a szerelem bizonyítékaként.  És, megkapva, még éhesebbé válik. Csupán figyelmének egy aprócska részével megajándékozva minket, sokkal többet fog elvenni cserébe.

Természtesen, az ilyen viselkedés közel sem minden nőre jellemző. De, ennek ellenére, ha a hölgynek vonzalma van a férfiak manipulálása iránt, akkor előbb vagy utóbb a „gyönyörű rózsából” „szúrós tüskebokorrá” változik át.  Ha már a kapcsolat legelején elhangzana kifogások a kérésekkel együtt a gyöngéd női ajkakból – ez egy veszély jelzés!  Elegendő legalább egyszer  megjegyezni egy manipuláns hölgynek, hogy nincs erőm „nemet” mondani, amint azonnal rájön, hogyan lehet  «seprőt kötni» Önből. Mellesleg, a partner lassú (vagy nem nagyon lassú ) átalakulása papuccsá, közel sem azonnal kezdődik mindig, valószínűbb hogy a szorosabb kapcsolat szakaszában fog megtörténni.

MEgtanulunk «NEMET» Mondani

Na mármost, férfiak, tanuljunk meg „nemet” mondani még a legszeretettebb hölgyeknek is azokban az esetekben, amikor ez valóban szükségszerű. Nagyon fontos azonnal megjelölni a „saját területet”.  A kapcsolatát valóban  nagyra értékelő ember mindig el tudja fogadni szemszögét. Ha látva, hogy a férfiba nem lehet „ mélyen beleereszteni a körmeit ” , a csalódott ragadozó elmegy – nem érdemes gyászolni, úgy tűnik, hogy az az egyetlen, akivel a kapcsolat valóban erős és harmonikus lesz, még várja valahol.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük